Nu, nu mie mi s-a intamplat. Nu sunt fan pizza.

Apropos, unde se mananca pizza bun in Cluj? Acasa la mama, in Bistrita (daca esti clujean, nu ai cum sa nu fii bistritean).

Deci… un prekin, fost coleg de camin, fost coleg de apartament (apropos… din Bistrita:D) mere la prekina-sa care se doftorea destul de PhD-ist in Germania, la Gewurzburg.

Fiind roman (si moldovean, deci, ca d-aia e din Bistrita) – clar, i se face foame. Sunt doua circumstante in care i se face foame unui roman in Germania: cand e moldovean si cand nu e moldovean. Omul nostru, dar mai ales al ei, fiind din Bistrita, deci amandoua, deci este inshfacat brutal de brutal de foame de burta de matze; asa ca isi inshfaca una bucata prekina de bratz si o duce, ca la Politie, la un take away, sa umple pardalnicul de gol duodenal cu ceva aluat presarat cu ciuperci si rumegus, sau ce ‘mniezau se pune pe blatu’ ala de costa 2 EUR 95 slice-u’. Si intra amandoi in stabiliment, si incep sa se sfadeasca: ca ea vrea cu ciuperci – ba nu, ca n-ar vrea; ca vrea cu cucuruz – nu, ca nici cu cucuruz; cu fructe de mare – da’ oare is proaspete? si sigur is de mare? ca daca-s de ocean? – in fine, stiti voi, rahatzishurile alea mici de le fac femeile cand comanda ceva, de studiaza meniu’ de parc-ar fi revista de p***e.

Si cand se hotarau astia cum ne hotaram amu, noi, ca oare sa votez cu Basescu, sau sa votez NU?, asa, numa ce le zice sâsâitu’ de ii servea:

– Da’ putesssi comanda in romunessssste!
– Uau, zice astia, de-a dreptu’ perplecssssi. Un roman la o pizzerie italiana in Germania!
– Nu, zice nenea, nu issss roman.

Astia or ramas un pic dezorientati, ca la dezbaterile electorale daca li s-ar fi reprosat lor ca de ce e prieteni cu Becali si de ce conduce dupa ce o beut si de ce o luat-o pe Elena Udrea de consilier si poate nu numai, si ca de ce crede ca JEG e comunist, si ca baga-mi-as, asta e, altu’ mai bun nu gasim in 2007, asta e, asta e, asta e.

– Nu, continua nenea, nu sssunt roman.
– Bine, zic astia, intuind (si pe buna dreptate, as zice eu!) ca ceva-ceva tot trebuie sa fie nenea ala sâsâit, ce esti?
– A! zice asta. Sunt esssspaniol.
– Cocker, se gandesc astia in mintea lor, joe cocker spaniel o fi nenea!
– Essspaniol, sssi locuiessssc in Valensssssia.
– Bine-bine, zic ei, si noi locuim in Bistrita, da’ nu stim Valensiana.
– A!, sssice omu’, a trebuit ssssa invasss limba romana.
– ?
– Da. A trebuit. Am avut multi, multi-multi, muuuhuhuulti colegi de trabaho romuni, si numai asa eu putut insssseless la iei!
– !!!
Ketchup iute, sau picant?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 3 comments

  1. katmai Reply

    a am uitat sa adaug . suntem 4 romani in team, si au venit 2 indieni. :))) le-am explicat gingas ca trebe sa invete romana :)))

  2. gyozo23 Reply

    hat drega io nu superman, dar trebuie sa spun ca e un pic fals. Suntem muuuuuuuuuuuuuuuuulti rumanashi prin epania (con accento andaluz) si intradevar suntem varza la epanyol. da nici multi colegi epanyoli nu am avut care sa invete argyeleneasca noasta.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *