Ai copil? Adu-l la Polus de 1 iunie

Ploua afară de zici că Noe; plouă-n mai, e mălai.

Pentru că ploua, eram cu moştenitorul la Polus. Altfel nu ar fi fost chip: ar fi sărit pe pat până l-ar fi fărâmat, ar fi vopsit pereţii cu marker negru şi ne-ar fi scos ochii şi mâncat ficaţii. În schimb, l-am pus să sară pe trambulină şi să se joace cu mingea în Decathlon, să alerge pe holuri şi să-şi consume energia.

Când am văzut că deja gâfâie, l-am dus la ceva magazin de jucării, să-şi aleagă maşina pe care o va primi de 1 iunie. După câteva minute, se hotărâse la ceva camionaş.
– Tati, asta o luăm acuma?
– Nu, bărbate, mâine:
– Mâine?
– Da. Dormim puţin, şi după ce dormim venim şi o luăm.
– Da’ eu vreau să o luăm acuma!
– Nu se poate acuma, că mâine e ziua copiilor!
– DA EU VREAU ACUMA!!!!
– Ficior, aşa e oferta specială: ori mâine, ori deloc. Ce zici? Nu mai bine o luăm mâine decât să nu o cumpărăm deloc?

Stă un pic, se gândeşte:
– Ba da.

Între timp, o tanti care asistase la toată scena în care-mi dezvăluisem foarte abil calităţile mele de negociator intervine:
– Pui mic, îţi place camionul ăsta?
– Da, zice Gropărelu’, uşor circumspect.
– Sigur?
– Da! zice el.
– Şi vrei să ţi-l iei?
– Da!
– Eşti sigur? Camionul ăsta, din toate jucăriile din magazin?
– DA!!!!! zice Gropărelu’, entuziasmat.

Mă pregăteam să intervin, crezînd că o fi ceva bună samariteancă din asta care cumpără la copiii nevoiaşi lucruri scumpe, şi să-i spun că nu este cazul, că Gropărelu’ are ce mânca şi ce zbiera; când colo, doamna exclamă aşa, ca pentru sine:
– Ha! Ce bine, atunci maşina asta i-o iau lu’ nepotu-meu.

Şi o luat una identică de pe raft şi o plecat către casă, lăsîndu-mă pe mine cu dificila sarcină de a-i explica lu’ fiu-meu de ce el nu poate primi maşina azi, dar nepoţelul doamnei, da.

În fine, azi şi mâine sunt mult evenimente pentru copii la Polus, cu workshopuri, tombolă, fotografii la minut şi, mai ales, caravana dinuzaurilor şi alte grozăvii! Plus că poţi ajunge şi-n Finlanda, într-un parteneriat cu Napoca Rally Academy.

5 lovituri, dă-i și tu!