Ploua afară de zici că Noe; plouă-n mai, e mălai.

Pentru că ploua, eram cu moştenitorul la Polus. Altfel nu ar fi fost chip: ar fi sărit pe pat până l-ar fi fărâmat, ar fi vopsit pereţii cu marker negru şi ne-ar fi scos ochii şi mâncat ficaţii. În schimb, l-am pus să sară pe trambulină şi să se joace cu mingea în Decathlon, să alerge pe holuri şi să-şi consume energia.

Când am văzut că deja gâfâie, l-am dus la ceva magazin de jucării, să-şi aleagă maşina pe care o va primi de 1 iunie. După câteva minute, se hotărâse la ceva camionaş.
– Tati, asta o luăm acuma?
– Nu, bărbate, mâine:
– Mâine?
– Da. Dormim puţin, şi după ce dormim venim şi o luăm.
– Da’ eu vreau să o luăm acuma!
– Nu se poate acuma, că mâine e ziua copiilor!
– DA EU VREAU ACUMA!!!!
– Ficior, aşa e oferta specială: ori mâine, ori deloc. Ce zici? Nu mai bine o luăm mâine decât să nu o cumpărăm deloc?

Stă un pic, se gândeşte:
– Ba da.

Între timp, o tanti care asistase la toată scena în care-mi dezvăluisem foarte abil calităţile mele de negociator intervine:
– Pui mic, îţi place camionul ăsta?
– Da, zice Gropărelu’, uşor circumspect.
– Sigur?
– Da! zice el.
– Şi vrei să ţi-l iei?
– Da!
– Eşti sigur? Camionul ăsta, din toate jucăriile din magazin?
– DA!!!!! zice Gropărelu’, entuziasmat.

Mă pregăteam să intervin, crezînd că o fi ceva bună samariteancă din asta care cumpără la copiii nevoiaşi lucruri scumpe, şi să-i spun că nu este cazul, că Gropărelu’ are ce mânca şi ce zbiera; când colo, doamna exclamă aşa, ca pentru sine:
– Ha! Ce bine, atunci maşina asta i-o iau lu’ nepotu-meu.

Şi o luat una identică de pe raft şi o plecat către casă, lăsîndu-mă pe mine cu dificila sarcină de a-i explica lu’ fiu-meu de ce el nu poate primi maşina azi, dar nepoţelul doamnei, da.

În fine, azi şi mâine sunt mult evenimente pentru copii la Polus, cu workshopuri, tombolă, fotografii la minut şi, mai ales, caravana dinuzaurilor şi alte grozăvii! Plus că poţi ajunge şi-n Finlanda, într-un parteneriat cu Napoca Rally Academy.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. CID Reply

  Dom’le,astea cu pustiul sunt dragute,nu zic nu.Dar soacra dom’le,SOACRA domnule draga,ce mai face ?Nu uita de soacra te rog !

 2. Andor Reply

  pe-al meu ala mic (nu ala mare) l-o imbracat o doamna cu bluzita si sepcuta rosie… ca are un fiu de marime asemanatoare, dar care-l lasasera acasa pana or venit la cumparaturi(oameni destepti, nu ca noi).
  Partile proaste:
  1. I-o luat lu’ tanti vreo 5 min sa-mi explice ce vrea de la urlatoarea din bratele mele (ca explicatiile erau pentru mine, si io nu pricepeam)
  2. ala mic protesteaza de obicei cand il punem sa incerce haine in magazin
  3. de data asta o protestat si cand am incercat sa-l dezbracam…
  4. Explica-i la nevasta (care o aparut inapoi cand si-o auzit puiul racnind) ce faci tu cu alta tanti pe langa plod…..

 3. high top sneakers Reply

  En France, pr猫s de 5% de la population, soit 2,7 millions de personnes, suivent un traitement contre le diab猫te de type 2. Au Canada, il s’agit de 6% de la population. Le nombre de m茅dicaments ne cesse d’augmenter et les ordonnances sont de plus en plus complexes Le point pour ne pas se perdre et devenir acteur de son traitement.

 4. black timberlands Reply

  D sormais, les commandes affluent. Louis Vuitton cr e sa propre affaire en 1854. Mais, le malletier habille l’une de ses cr ations non pas de cuir mais d’une toile enduite, plus r sistante et imperm able. En 1858, il pr sente son premier mod le de malle plate. Elle est fabriqu e partir de peupliers et est recouverte d’une toile de qualit sup rieure, coll e selon un proc d qui la rend imperm able, et quip e de coins, querres, poign es, embo tures en m tal laqu noir et de lattes de h tre fix es par des rivets.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *