Și am ajuns și-n Belgravistan! Amu: trebuie să știți că arabii au 19 cuvinte pentru cămilă, 24 pentru nisip și, mai nou, 64 de cuvinte pentru a desemna “romun dumbit care făcut poze ca chinez, 80.000 cadre pe ora, moi”!

Să începem cu niște clișee: dubaiezii ăștia îs nebuni. Practic, în vreo 10 ani or construit în miezul mării insule în formă de palmieri și globuri pământești, plus un mall gigant și jdemii de zgârie-nori, plus Burj Califa ăla, că-i zgârie pe înngerii bunului Dumnezeu pe fundic cânnd stau pe norișori, plus nici nu mai știu, că e aproape mai dens ca Mănășturu’. În acest timp, cea mai mare realizare a autorităților clujene? Păi, au schimbat denumirea aeroportului din Cluj și l-au botezat cu numele marelui aviator român Avram Iancu.

Ce să vă spun: Dubai este cel mai bestial loc pe care l-am văzut până acum; și eu sunt destul de greu de impresionat. De exemplu, filmulețul ăsta de prezentare a hotelului este sub ceea ce este hotelul, de fapt.

Legat de tabără:
– toți ne-am rugat să ieftinească Domnu’ băutura în Dubai, dar rugile noastre au fost în deșert (hehe);
– drept urmare, ne așteaptă niște seri fără discuții pasionale despre subiecte importante, gen granulația optimă a nisipului pentru a avea o plajă de vis;
– Celentano, zis Adrian Văncică, n-o putut mișca un deget în Otopeni, că era purcoi de lume la coadă ca să-și facă poze cu el; m-aștept să vină și regele Dubaiului să-l cunoască;
– am vreo câteva poze cu mine, pe care nu vi le arăt, că am ieșit în ele de parcă am o sondă de petrol înfiptă;
– nu e bine să te uiți la țițeii femeilor arăboaice, că se lasă cu omor;
– la intrare în Dubai am stat o oră la coadă la vamă, ca ultimii indieni; și și cu ei;
– e enervant ca cele mai nașpa amintiri ale zilei în care am plecat din România să fie chiar România;
– amenzile aici sunt de la 1000 de euro în sus, și se dau mai ales dacă nu ai făcut nimic;
– stau la etajul 17. Cu fața la mare. Cei care stau cu fața la mare și și la oraș (adică cealaltă față a hotelului) nu au prea putut vorbi minute bune după ce s-au cazat;
– aici sunt un miliard de nații;
– pentru a ilustra mai fidel opulența acestui loc, în Dubai un hashtag nu se face cu #, ci cu $; deci $tendubai;
– eu le tot propun tefebeilor să facem un concurs de caricaturi pe teme religioase, dar nimeni nu vrea, și nu știu de ce;
– deja ne este teamă de momentele în care ne va fi dor după Dubai, așa că e posibil ca după #tfb10 să mai facem o excursie în lumea arabă, la complexul studențesc de la Timișoara.

Pprogramul pe zilele ujrmătoare este absolut bestial; mâine, de pildă, mergem să înotăm cu delfinii. Noi, ăștia însurații, vom avea și o sesiune de scufundări într-un bazin cu rechini, pisici de mare, arici de mare, șerpi, gheonoaie și combatanți ISIS, că suntem căliți. Cu internetul merge mai greu, așa că vă recomand să urmăriți, mai degrabă, contul meu de Instagram. Și și al celorlalți! #seștie care e ei.

TFB10 – #tenDubai – este un eveniment organizat de Foto Union, powered by Prestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

 1. Iri Reply

  De mic am avut o intrebare si , fiind acolo, poate mă lamurești tu: la ei tăt timpu’ Duba-i tromf ?

 2. Corina Bodea Reply

  Din filmuletz din ce postari apar pe instagram, wow, e raiul pe Pamant, sub ape, pe cer s.a.m.d.
  Daca ar fi sa ajung vreodata pe taramul nisipurilor, parca as inclina pentru o mica calatorie cu o caravana, cu furtuni de nisip, cu amiezi toride in care apar jdmii de fata morgana, cu dejunuri la umbra unor palmieri supravietitori in ceva oaze, cu povesti in jurul unui foc modest, noaptea, la lumina miliardelor de stele.
  O sa ziceti: vulpea zica ca…Nu, vulpea doreste sa cunoasca un desert asa cum este el, nu impachetat in super high-tecknology.
  Dar eu sunt de moda veche.

 3. Bubu Reply

  deci sper ca mergeti si in desert, misto ar fi cu expati care cunosc desertul, dar e ok si cu safari… Vacanta placuta!

 4. adi Reply

  Inteb si io ca prostu: cat ii pretul pe noapte la camera? Adica spargi o jumate de Logan pe saptamana?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *