Era dimineață când Habibi ben Ghiaur, cunoscut și sub numele de Groparu, ajunse în ceea ce ardelenii numesc “inima Orientului Mijlociu”: Gara de Nord din București. Se strecură abil printre agresivii hamali și proprietarii de ricșe din capitala prăfuitului stat sudic care a pornit jihadul contra blondelor și a celor 1001 de hoți, se îndreptă către peronul de limuzine și fu preluat instantaneu (nefotografic) de numitul Șuțu, căpetenia tuaregilor pe care urma să-i ducă la noul loc de pășunat, cât mai departe de Sfântul Valentin – de care toți dreptcredincioșii întregi la minte fug ca la Neajlov.

Ajuns la Calif Militari, prima reacție a lui Habibi ben Ghiaur fuse t o răbufnire aproape necontrolată:
– Unde sunt cele 100 de virgine promise, ghiaurilor?
– Căci stai jos, dreptcredinciosule! i-au spus beduinii. Mai bine îmbracă straiele tradiționale și stai cu noi la un Bobal, Marici, Cismărel, sau chiar un falafel!

– Păi cum! Astea-s haine? De ce n-au buzunar? Păi și eu unde-mi depozitez lingourile??? Plus că hainele astea îs atâta de albe, că undeva în zona statului islamic o mireasă de mujahedin plânge pentru că nu are ce cearșaf să arate în noaptea nunții!

Nu această mireasă, ci alta.

Într-un final, a luat loc cu ei și a cerut iaurt de măgăriță; dar, pentru că stocul tocmai se epuizase, s-a mulțumit și cu o bere Efes, insh’Allah. Cum se cheamă un arab care bea bere? Berber!
– Unde este mujahedinul Brylu ben Brylinski?
– Mărite sultan, Brylu ben Brylinski va ajunge cu întârziere! Caravana i-a fost prinsă de o furtună de nisip în zona câmpurilor energetice de la Sarmizegetusa!
– Legendele și Copiii Dunei! blestemă Habibi.
– Efendi, îl îmbunară ceilalți, liniștește-te; mai avem puțin, aterizăm și vei putea să-ți urmezi cariera ta de cântăreață tradițională.

TFB10 – #tenDubai – este un eveniment organizat de Foto Union powered by Prestige Tours, cu sprijinul Canon și Calif.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

 1. Marian S Reply

  Auzi, bre, dacă tot te legi mereu de mitici, ia una d`aici.

  Cică ajunge unul la Poarta Raiului şi stă mult la coadă, cam neglijat de Sf. Petre. Şi se`nervează: 😡
  – Sfinte Petre, nu te supăra, io-s din Ardeal, iar Ardealu-i fruncea. 😯
  – Hm, ce spui tu acolo? Eu ştiam că Banatu-i fruncea.
  (Hopaaaa!!! ştie mai bine decât mine, nu merge, stai s-o dreg). 👿
  – Sfinte Petre, dar eu am făcut facultate la Cluuuuj!!! Da, m-am născut în Banat şi m-am cultivat în Ardeal, de-aia zic că trebuie să fiu mai în frunce. 😥
  – Măi, eu înţeleg că te-ai născut în Banat, că te-ai desăvîrşit in Ardeal, dar de ce ţi-ai tras buletin de Bucureşti, că de-ăsta aveai când ai ajuns la noi? 😆

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *