Să începem cu un secret de stat: pe Dunăre este foarte mult pește. Din păcate nu suficient cât să hrănească țara întreagă care cumpără veselă de la Auchan “captură de Dunăre”, și în nici un caz destul pentru pescarii de duminică care fug de neveste o dată pe an în Deltă ca să redevină machomeni fioroși într-un weekend prelungit de pescuit la bustul gol, toate peștile să vină la mine.
IMG_3554
Chiar dacă de multe ori prindem numai răsăritul. Și-un caras

În fine, locurile bune de pescuit de pe planeta asta nu sunt chiar așa de multe pe cât și-ar dori dependenții de mâini care miros a pește. De exemplu, pe Chilia, locurile bune de pescuit se lasă moștenire. Toată suflarea știe pederost, fără Google Maps, unde are fiecare (Florin) chilian locul de pescuit. Dacă ai pensiune, atunci ții un orar foarte strict cu ce grupuri de pescari vin, ca să nu se  suprapună pe același loc; și, dacă nu ai grup pe locul ăla vreo două zile, plătești un sătean care vine și-ți ține locul ocupat pentru următorul grup (!).

Mno. În leagănul civilizației europene, județul Cluj-Napoca, fix amu două duminici a trecut întâi o boare pe deasupra viilor cum că mai la vale de oraș, către Dej, s-o pornit cleanul. La pescari, cuvintele astea au rol de mantră sacră: pot trezi bolnavi din comă, pot face bărbații să renunțe la cununie, ce mai, scoală morții din morți! Și când or auzit, clujenii s-or pornit la pescuit în prima mare migrație pe anul ăsta, ca antilopele gnu…

Și acolo, după ce s-au instalat confortabil, or apărut bonțidenii… “ce cauți, bă, aicea, că ăsta e locul meu…” “da? unde scrie?” “du-te, mă, de-aici marș!” “ba du-te tu, bă p…!” Și spiritele s-or încins și or sfârâit în sfânta duminecă, și-or început să se împingă pescarii ca tăurașii din Pamplona, apoi să se plesnească peste fețe… și-apoi și-or adus fiecare prietenii, să-i ajute în întreprinderea proaspăt începută… 30 de mașini erau acolo, la cotul Someșului, și bătălie în toată regula! Și or venit imediat și jandarmii și or început să-i despartă, da’ ei tot nu se potoleau… și atunci o început să plouă cu amenzi, câte 800-1000-1200 de lei… și numa’ așa, abia-abia i-o liniștit… oameni nebuni, să vă ferească Dumnezău de patima asta!

Și să nu vă apucați de pescuit, pentru că locuri bune de pescuit sunt puține.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. super_fotbal Reply

  Mie cleanu imi place sa il caut prin maluri, frumos peste…

 2. bubu Reply

  Zona Dejului are cateva locuri bune spre foarte bune care nu se frecventeaza. Sunt prea la vedere :))

 3. adi Reply

  Ultima data am mancat clean cand Groparu nu era nici macar planificat; am si uitat ce gust are.

 4. ela Reply

  Asta-i fabula pescareasca…. Ce, se terminase pestele la Auchan? Pai sa mearga la Carrefour 😆

 5. cristi Timisoara Reply

  “Și să nu vă apucați de pescuit, pentru că locuri bune de pescuit sunt puține”….asta e valabila in toate domeniile ..:)

 6. Roxana Reply

  Boală grea asta cu pescuitul. Bărbatul meu, extrem de rar ajunge să se “relaxeze” la un pescuit ce mie mi se pare extrem de solicitant şi obositor 😀

 7. Copilu Minune Reply

  Roxana, o fi extrem de solicitant si obositor pentru tine, dar lasa-l sa pescuiasca macar o data pe saptamina.
  Ca-si gaseste alta balta. Chiar si cu plata.

 8. Marian S Reply

  Nu ştiu ce aveţi cu Auchan, că şi eu am cumpărat veselă de acolo. 😯
  (Erau nişte farfurii la promoţie). 😆

 9. Marian S Reply

  PS: am auzit că aveţi Expo Mariage la Cluj, lăsaţi-l naibii de pescuit. 😉
  Sau tot aia e? 🙄 😳 💡

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *