Fraților, m-am uitat la “Românii au talent” și, sincer, nu știu de cine să-mi pară mai rău: de fetița aia absolut superbă pe care lăsata asta de Mihaela Rădulescu o pus-o să slăbească, sau de nefericitul în gura căruia limba Mihaelei i-o lins amigdalele, aracan de sufletul lui…?

1. Semnați, vă rog, această petiție pentru renovarea muzeului Brukenthal. Chiar dacă nu are turnulețe!

2. Asociația Magic People a oferit, de 8 Martie, flori florăreselor. Pentru că lor nu le dă nimeni flori de Ziua Femeii!

3. A treia ediție a Cluj Innovation Days: conferință axată pe inovație care se adresează în primul rand celor din industria IT, dar si oamenilor de business din alte sectoare, tema de anul acesta este “From Knowledge to Market Value”, adică modul în care companiile de IT din Cluj ar putea transforma resursele de care dispun acum pentru a inova și a face mai multă dezvoltare de produse și servicii proprii și mai puțin outsourcing.

Dacă lucrezi în IT și vrei mai mult decât să scrii cod ca nebunu’, du-te, mă, du-te, pentru că speakerii chiar îs meseriași! O să am ceva loc de dat gratis săptămâna viitoare, așa că fiți aproape. Nu vi le dau acuma, pentru că vezi punctul 11.

4. Că dot veni vorba de IT-ul de la Cluj, iaca aici idei de start-up: la hackathhon-ul Innovation Labs care a avut loc pe 7 și 8 martie la Cluj, echipele și ideile finaliste ale hackathon-ului de la Cluj sunt:

 • DictaMed – serviciul Cloud de convertire voce-text ce le permite medicilor să înregistreze proceduri medicale;
 • PhoneAlias – serviciul ce permite centralizarea apelurilor primite pe mai multe numere de telefon prin redirecționarea, conform unor seturi pre-definite de reguli, către un singur telefon mobil;
 • SOFT ATAC – serviciul ce își popune integrarea experienței de shopping online în orice magazin;
 • SwimPal – un tracker al performanțelor înregistrate de înnotători (număr de bazine, viteză si consum de calorii);
 • Buy and Help – propune utilizarea marketing-ului afiliat în strângerea de fonduri pentru cazuri sociale;
 • Fingerdrum Legend – aplicația care te învață să cânți la tobe printr-un joc distractiv și antrenant;
 • City365 – aplicația de recomandări care oferă reduceri bazate pe localizarea clientului în funcție de magazinele și localurile din apropiere.

Mă bucur că la Cluj se fac pași pentru a se păstra titulatura de ”Silicon Valley of the East”.

5. Tot la Cluj va avea loc o conferință de marketing sportiv. Când îi ai în panel (de sus în jos) pe Sorin Psatta, Dan Olteanu, Chinezu Crina Birta, Călin Biriș și Mugur Pătrașcu (ăștia sunt numai cei pe care-i cunosc personal), și activezi în industrie, nu prea ai voie să ratezi așa ceva.


După eveniment, sâmbătă, 21 martie, la ora 14.00, Chinezu invită bloggerii clujeni la Casa TIFF.

6. În același ton, Fundația Comunitară Cluj organizează ”8 Hours Overtime for a Good Cause”, în care experți în comunicare, vânzări și resurse umane și de planificare strategică rezolvă problemele punctuale care țin de voluntariat și marketing oengist, cum ar fi dezvoltarea unui website, construirea identității unui program, planificarea relației cu donatorii sau o campanie de vânzări. Detalii – aici.

7. Tocmai când credeați că le-ați văzut pe toate… Durex a inventat o aplicație mobilă care-ți îmbunătățește viața sexuală. Da. O, da!!!

8. În 26-29 martie 2015, va avea loc prima ediţie a WINEUP Fair in Transylvania, un eveniment care aduce oameni și vinuri împreună în clădirea Casino din Parcul Central de la Cluj. Se știe că vinul te ajută în viață și dacă ai talente, și dacă nu ai, deci este de mers oricum! Detalii pe site  |  Facebook   |  Twitter.

9. Din surse sigure, știu că vă intrigă aceată piesă:

10. Urmează zilele Jazz-ului la Cluj. Ha!

11. Scoate-ți, bă, gajica la un eveniment cu ștaif, bă! Iaca, Young and Famous, susține un concert extraordinar de muzică clasică, în 16 și 18 martie, și Groparu vă dă două invitații dacă îmi comentați până luni seara la această postare, spunîndu-mi opera cărui mare compozitor ați dori s-o auziți interpretată, dar și cu argumente. Eu aleg cât se poate de subiectiv câștigătorii, așa că băgați!
Cam atât, că am scris 3 ore la postarea asta. Deci băgați cu compozitorii, fraților!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. ady Reply

  Niciun compozitor?
  Ok, incerc eu. Bizet pt ca aria ” l’amour c’est un enfant boheme” din opera “carmen” este una dintre extrem de putinele melodii pe care urechea complet afona le poate recunoaste.
  Si Ravel pentru ca.. Bolero.
  Pentru ca nu-s din CLuj sau din zona, in cazul in care voi castiga, donez biletul celei mai antipatice colege a Groparului, daca are colege. ( poate fi transmis sub orice alt pretext :mrgreen: ) Daca n-are colege de birou, ramane la alegerea lui la cine ajunge biletul. 😉

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ ady: haha, deocamdata esti singurul… pacat ca nu poti ajunge, si si mai pacat ca nu am colege antipatice! Numai simpatice, tucu-le Groparu.
  Ia sa caut eu care e treaba cu Bizet asta…

 3. Melinte Reply

  Eu as merge pe Moonlight Sonata, pentru ca imi place stilul lui Beethoven foarte mult. Am ascultat-o odata la casti intr-o noapte cu luna plina. Senzatii tari!
  Acum pot primi eu invitatia? Nu am nici un program miercuri seara.

 4. Groparu Reply

  @ Melinte: felicitari! Am discutat cu Groparu si tu esti fericitul castigator. Acum iti prezic viitorul: vei primi un mail…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *