Băi Gropare, m-o întrebat un prekin amu ceva vreme, io opserv că tu weekend de weekend tragi câte o beută! Ba în Retezat, ba în Hajdu, ba în Oradea, Maramureş, Sibiu… bă… eşti tare! Da, zic io, dacă m-aş apuca să pun jaloane pe o hartă a României cu locurile unde am ajuns la bere, cred că toata harta ar fi plină de piuneze! Păi bine, zice el, şi nu ţi-i frică de ficat? Nu, zic io, mai frică mi-i că rămâne România fără de piuneze!

Aşa că: recomandare gropărească, mai ales pentru ardeleni, că-s mai aproape: musai să mereţi într-un weekend sau chiar în concediu la Pensiunea Râmeţ. Îi la vreo la vreo 30 km de Alba Iulia, înainte de Mănăstirea Râmeţ. Drumul e reparat proaspăt, e ca oglinda; preţurile sunt mega convenabile (adică bat la cur cam orice cazare la raportul calitate-preţ, fincă îs mega moca, şi eu nu am în casă aşa baie şi aşa condiţii!), papa e bestială, berea costa (numai!!!) 4 lei Beck’s-ul, şi dacă mai aveţi şi norocul să fie acolo Silvan, prieten gropăresc, şi să vă şi cânte la chitară, io vă garantez că marijuana e aproape ceai de muşeţel faţă de cât de bine vă veţi simţi! Mă ştiţi amu ca nu prea îmi joc reputaţia pe orice măgărie, da’ asta e chiar o chestie care trebuie făcută. Fincă:

– Silvan e bestial la chitară (vrea şi să facă tabără de chitară acolo în luna august)
– zona e demenţiala, cu mănăstirea la 3 km (asta dacă vă preocupă cele veşnice sau aveţi o brumă de interes în istorie); şi la mănăstire, uite ce şofer care şi-o scris numele fetei cu care umblă el în maşină!

fufa
– la vreo 6 kilometri zac Cheile Râmeţului, care sunt – ce să vă zic, frumoase ca o femeie cumsecade, care e jumate negresă, jumate asiatică şi jumate bistriţeancă – şi cel puţin 66% moldoveancă de pe ambele maluri ale Prutului, seca-l-am dintr-o sorbire.

Şi vă mai zic asta fincă acolo am fost weekendul trecut, şi m-am simţit atâta de bine cu Mişu (bă, mă laşi să pun poza aia a ta cu câinii?) şi cu numitul Silvan, care or cântat amândoi aşa de fain că Dumnezău s-o oprit din trebi şi i-o ascultat (aşa că repetaţi-vă rugile rostite sâmbătă seara, că Demiurgul era ocupat!), şi până şi io am pus gheara pe o chitară, de am chinuit-o cât m-or ţinut gâţii. Şi o fost fain.

Şi weekendul ăsta, vă veţi întreba, weekendul ăsta? La Motiş, măi copii, lângă Mediaş, că face ţiganiazii parastas: casa în care am tras noi atâtea cumetrii şi scandaluri va fi revendicată de fostul popă sas revenit din Jermanica, care ne va alunga, şi mergem s-o mormântăm cum se cuvine. Ori… ce bairam de mormântare e ăla fără Gropar? Aud???

Na, mai jos, o mică galerie de poze făcute cu tilifonul, că când s-a termina criza mi-oi lua şi eu o sculă să mă dau şi mai mare:

PS: Mişu o apărut de două ori, fincă poate mă lasă, sau poate nu mă lasă să îi public poza, şi am zis că e bine să fiu pregătit. Nu că-s dăjtept?


Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. julius Reply

  Ba, ejti nebun? Acolo am urcat io cu Matizul in nouasutetoamna, cautam aia patru vulturi pe care cica ii avea primaria pe inventar (ii avea o laie). Ajung la primarie, era numa’ unu’. Intind mana si zic: “Julius Constantinescu de la Transilvania Jurnal”. Asta imi intinde o lopata si zice, cu un glas modelat frumos de beutura: “Viceprimaru’!”. Ba, deci era foarte tare, pe el asa il chema, Viceprimaru’ 😀

 2. Neliniştitu' Reply

  Frumos, bre, frumoase locuri, frumoşi câini, frumos atelaju’ pentru săpat veceuri… :))
  Peseul matale mă-mpinge să cred că eşti poliţai. :)))

 3. Andrei Reply

  170 lei / pers chiar si 2 nopti nu mi se pare chiar asa de convenabil. Adica 170 lei camera pt 2 persoane. si mai e si la mama dracu!

 4. Groparu Reply

  @ andrei: 120 lei/camera cu mic dejun inclus, daca stai peste weekend 🙂 nu au updatat site-ul, dar daca dau telefon iti vor confirma.

 5. preturi Pensiunea Ramet Reply

  120lei/camera daca stai 1 noapte, 100lei/1 camera daca stai mai mult de la 2 nopti incolo ….

 6. EmyD Reply

  Faina zona si pensiunea.
  Website-ul: nu la fel de fain 🙂

 7. Buha Neagra Reply

  Mindre locuri. Da` aci nici nu-mi arde de beut, numa` de ramas treaz si de bucucrat ochii si sufletul cu privelistea.

 8. Mortyse Reply

  Breeee, Fufa o chiama pe masina, breeee, ca autobuz, camion, wola, autotren, sau Matiz, orice sofer isi boteaza masina cu nume de muiere, si o alinta pe drumuri cu “Meri, fa, c**va dreacului, rupe-tz-as planetarele!”

 9. EmyD Reply

  E fain si website-ul, dar e loc de mai bine.
  Are ceva bug-uri pe ici pe colo. Nu am putut sa nu observ(defect profesional).

 10. alin Reply

  e incomod sa tot dai click pe poze sa dai back si iara 2 clici ca sa vezi urmatoarea poza ca lumea. Do something about it … doar o faci pentru clientii tai 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *