24 iulie
1824 În SUA se desfăşoară primul sondaj de opinie din lume, întrebarea la care americanii erau invitaţi să răspundă fiind, probabil: “Unde credeţi că se află Europa pe hartă?”.

25 iulie
1799 Napoleon îi învinge pe turci în bătălia de la Aboukir. Neştiind din istorie că turcii pot fi învinşi doar prin tactica pămîntului pîrjolit, adică distrugînd totul în calea lor, Napoleon are ideea nebunească, şi totuşi de succes, de a folosi împotriva lor oameni înarmaţi cu puşti şi tunuri.

26 iulie
1953 Fidel Castro încearcă să declanşeze revoluţia în Cuba atacînd cu o duzină de oameni cazarma Moncada, ştiut fiind că în general în cazărmi nu se găsesc soldaţi care la nevoie să le apere.

27 iulie
1214 În bătălia de la Bouvines, francezii îi înving şi-i masacrează pe invadatorii germani, după care, ruşinaţi, promit că n-or să mai facă aşa ceva niciodată.

Citiţi mai departe…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Iluzia Reply

  asta e un fel da oftopic sau cun draq il denumesc forumistii p**ii. Deci: pun si eu acilea intrebarea ca mi-e ca la postu anterior ti-e sila sa te mai uiti: se poate campa fara sa suparam lumile si fara sa ajungem celulita da urs da padure carpatina??? Ca deja am stabilit ca betiveala noastra va fii cu cortul (peste 5 zile)asa ca lasam pensiunea recomandata de tine pe altadata si ne aciuiem in zona sa facem teasing 🙂 . Sar’na anticipat, ca banuiesc ca cat da marlan sa fii sa nu-mi raspunzi.

 2. Groparu Reply

  Sunt loace de campare, mai ales alea dintre manastire si chei; si nu iti poti imagina cat de marlan pot fi!

 3. Ionut Reply

  Chiar sunt haioase! O sa ma laud cu ale mele cunostinte despre istorie pitipoancei cu care ies acum! 😀

 4. Cefalee Reply

  “9+1 sfaturi de anti-consultant pentru politicienii de pe la noi”

  1. Controlaţi-vă impulsul tălâmb de a avea o reacţie (publică) la orice. Uneori tăcerea e cel mai bun şi expresiv răspuns, iar în gălăgia bezmetică de pe scena noastră politico-mediatică, ea e chiar adesea binevenită. Stau jurnaliştii ciorchine la poarta sediului de partid presându-vă să daţi o declaraţie, un comentariu, o reacţie, un fâs, orice, ca să aibă ei ce transmite la ştiri? Aşa, şi? Să fie sănătoşi. Rezistaţi! “No comment” – e atât de simplu!
  Nu mai lăsaţi mass media (realitatea ei autohtonă, nu descrierea idealizată a termenului în dicţionar) să vă stabilească agenda. Faptul că lui Băsescu i-a mai crescut au ba un fir de păr e o non-ştire, indiferent de obstinaţia cu care încearcă ziariştii să vă inculce contrariul. Dacă nu credeţi, traduceţi în cifre absolute ratingul care vi se flutură pe la nas. Calculaţi cam câţi oameni mai urmăresc televiziunile de ştiri: voi înşivă, colegii de partid, mama, tata, copiii şi bunica, eventual un prieten/vecin, plus personalul instituţiilor al căror domeniu de activitate reclamă urmărirea, de nevoie şi în scârbă, a respectivelor emisiuni.

  2. (Conex punctului precedent) Dezvăţaţi-vă de slugărnicia asta rebarbativă faţă de mass media. E jenantă pentru voi at the end of the day şi, mai grav, e chiar contraproductivă. Să accepţi, ca regulă chiar, să fii sunat la 11 seara ca să participi la o emisiune TV la ora 10 dimineaţa în ziua următoare şi între timp subiectul emisiunii să ţi se mai şi modifice de 3 ori, e o idioţenie strategică şi o încurajare a lipsei de respect din partea jurnaliştilor, şi, subsecvent, din partea alegătorilor…

  Continuarea la http://www.apahideanu.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *