M-am tot gândit şi cred că asta e singura mea şansă.

Dacă aş fi parlamentar, aş avea şi eu un Hyunday mai acătării, cu şofer.

Din indemnizaţia de parlamentar aş putea merge în Deltă de mai multe ori pe an – şi cel mai fain e că mi-aş deconta chetuielile la Fundaţia de Prietenie Româno-Cehă, al cărei membru aş fi.

Mi-aş vota singur pensia.

Aş lucra maxim 2 zile pe săptămână. Maxim, am zis!

Aş putea zgâria cu cheia o maşină de poliţist parcată neregulamentar, şi m-ar durea la banană – aş avea imunitate.

Mi-aş putea şterge pantofii de perdelele de la Sofitel, la conferinţe ale Bisericii Ortodoxe.

Mi-aş angaja vreo trei prekini pescari în biroul meu de parlamentar, şi toată ziua am fi numai în coniace şi monturi de răpitor.

Mi-aş face o ţintă de darţ cu moaca lu’ Ponta. Aş pune pe perete o poză de-a lui Crin cu mustaţa lui Hitler. Aş sponsoriza site-uri anti-Băsescu şi jocuri în flash cu Boc.

M-aş sui în cursa Tarom Bucureşti-Beijing şi aş deturna-o până la Cluj, să coboare dom’ parlamentar.

Aş merge la doamna Gabriela Vrânceanu Pandele în emisiune şi aş face pe măgarul până şi-ar pierde minţile, apoi i-aş striga, în direct: doamna Pandele, sunteţi foarte sexy când vă înfuriaţi şi vă curge saliva în colţul gurii! Vedeţi că aveţi ruj pe dinţi.

Aş râgâi, sonor, în Parlament, şi când la tribună se suie Voiculescu aş striga în gura mare “Piiisuuuu… piiiissssssiiii!”

Dar cel mai mare beneficiu ar fi că nu există nici cel mai mic risc să fac paraziţi pe creier. Nici eu, nici colegii mei parlamentari.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 33 comments

 1. Daniel Reply

  Mai in gluma, mai in serios, cred ai face ceva treaba in 10 minute cat nu fac unii dintre ei intr-o luna. asa ca pana in una alta ai un vot mai ales ca ai fost sincer si nu ai promis decat chestii pe care ti le doresti si vrei sa le pui in aplicare in special pentru binele propriu cum de altfel face orice parlamentar desi in campanie spune povesti cu nivelul de trai si cresteri si alte anureli.

 2. Andrei Dumbravă Reply

  nu uita că ai avea dreptul şi la o secretară din aia cu focul muncii în ea şi deasemeni ai putea să mergi la braţ cu roberta anastase şi olguţa vasilescu atunci când ieşi pe uşa parlamentului 🙂

 3. Konskriptoru' - pozaru' Reply

  Moh, da-mi voie sa te completez :
  a) biroul de parlamentar va fi in Delta;
  be) pe langa conseleri , va trebui sa ai si un pozar;
  ce) pe langa coniace, musai si horinca, de dat la pozar sa nu-i tremure balamalele cand face monturi de crap si poze la parlamentar cand scoate crapu’;
  de)biroul de parlamentar va fi musai dotat si cu ceva barci – nu de viteza, ca alea-s pentru cocalari;
  e) mai completeaza si tu!
  ef) ai vot tare si apasat de la mine.
  Forta fie cu tine,

 4. @dragosmone Reply

  n-ai sanse sa ajungi parlamentar. ai prea mult bun simt (rezulta din blog si cunoscuti) si un umor care nu te-ar lasa sa faci multi purici prin parlament.

 5. Dan Ciulea Reply

  pana nu demult meseria de preot era aia ravnita de tinerele sperante … de o vreme … asa e cum zici tu… numa lucruri bune… si in plus, e o meserie meru la moda… tota lumea are nevoie de un parlamentar nou… ce sa zic… ai votu’ meu, si nu uita sa imi faci rost de ceva contracte … nu are importanta in ce domeniu… fac io rost si de borduri, pentru suma necesara fac si o frunza…si de ce nu chiar si ….

 6. m Reply

  sa inteleg ca vrei sa candidezi independent sau din partea udmr 🙂
  cand ar veni boc in parlament nu ne-ai spus ce ai face.
  eu as baga dansu pinguinului.
  dar cand ar veni base in parlament? de ragait sonor vad ca te ocupi , eu m-as ocupa de besit sonor !

 7. Groparu Reply

  @ Anticalofilul: mo, tu cum crezi ca in Romania parlamentarii sunt alesi? Ei sunt numiti, ma! Finca se fura alegerile, tu nu te uiti la OTV chiar deloc?

 8. alin1212 Reply

  Cel mai trist este ca destui parlamentari chiar fac ceea ce ti-ai imaginat tu.
  de aia situatia e de rahat.

 9. One leg man Reply

  Gropare… cea mai tare faza… daca te faci parlamentar.. e aia cu imunitatea .O sa devii imun la : rusine, nesimtire, suferinta poporului, gropi din asfalt , la raceala, gripa, unele bolinecunoscute de medicii din tara, la politisti, semafoare, linii continuue.

 10. DD Reply

  Apropo de paraziti, ca aveam deja un dejavazut inainte de a citi paragrafu cu pricina:

  “Dacash fi pentru o zi presedinte…

  Tineti minte !”

 11. diabolic Reply

  Cam naspa parlamentar. 😀 Sigur nu vrei sa te faci ministru?Asa sigur poti sa deturnezi avionul sa te lase la Cluj,cum a facut madam Nuti Udrea sa o lase la salonul oficial al aeroportului Otopeni,pt ca ea nu putea sa coboare pe unde coboara plebea :-s

 12. nonick Reply

  1. Daca o sa fii parlamentar, o sa-ti permiti chiar si un Hyundai, nu trebuie sa te multumesti cu copiile chinezesti Hyunday.
  2. Paraziti pe creier la parlamentari? Care creier?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *