Când am fost în medical luna asta (ha! asta nu am declarat-o pe blog) m-am uitat la un documentar despre politichia americană, îl puteţi vedea şi voi moca mai jos. Şi m-am crucit! Băgaţi la cap:

1. Lyndon Johnson (ştiţi voi, nenea ăla care l-a urmat pe Kennedy după ce JFK a primit un glonte sau mai multe prin idei, în Dallas) s-a ocupat personal de promulgarea unei legi cu Civil Rights pentru negri, fapt ce a stârnit multă, multă vâlvă în epocă. La un moment dat, în drum spre o sală de şedinţe, un senator – prieten vechi – îl interpelează cu “Bă Lyndon! Pana mea! Ce ai de gând cu legea asta? Tu chiar vrei să le dai ciorilor drepturi, aşa cum se zvoneşte?” La care preşedintele îi spune “Bă senatoare, bă… ne ştim de o mie de ani. M-ai ajutat în cele mai negre perioade ale carierei mele, m-ai propulsat mereu şi nu aş fi ajuns niciodată unde sunt acum fără tine. Dar jur pe Hristos că dacă nu mă sprijini în promulgarea legii cu drepturile civile ale negrilor te distrug, bă!” Altădată, vorbind cu un senator din Tennessee, stat sudist, i-o zis “Bă, pana mea, please, bă, I need your help on the nigger law” – dacă i-ar fi spus Negro law, nu ar mai fi vorbit pe limba Tennessee-anului, ar fi pierdut un vot în Senat. Deci jmeker!

2. Ronald Reagan: preşedinte republican, probabil ştiţi că a fost împuşcat. Când se trezeşte la spital, înconjurat de doctori, se uită la asistentul lui şi îi zice, sincer: “I hope the doctors are all republicans!”

3. Nancy Reagan, la o intrunire cu ministrul de externe sovietic, în plin război rece. Râd amândoi, hahaha, hihihi, şi la un moment dat rusul îi spune “Tu, doamna Nancy, vă rog io frumos ca seara, când mergeţi la culcare, să-i şoptiţi soţului dvs. la ureche: <Pace!>… să n-ajungem la un rezbel!”; la care ea îi răspunde “Până atunci, vă şoptesc dvs. în ureche!” Şi se apleacă către el, şi îi spune frumos: “Pace!

4. Roosevelt avea polio, ştiţi voi, boala aia care te lasă în scaunul cu rotile. După diagnosticare întreprinde o vizită pe Wall Street. Unde, normal, cu cârje, pică. Jos. Toţi sar să îl ajute, el începe să râdă şi îi alungă pe toţi. Se târăşte cum poate către lift o mie de metri, se agaţă de mânere şi se ridică singur. Singur, bă! Şi râzând în continuare.

N-aşa. Mulţumesc că aţi citit postarea asta. Amu respiraţi un pic, şi citiţi în presa online ultimele declaraţii are politicienilor proeminenţi ai României.

PS: Documentarul este disponibil mai jos.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 18 comments

 1. Stash Reply

  Mah,

  Johnson i-a ajutat pe negri dar i-a futut pe americani în Vietnam. Vrem unul ca el? Nope! Reagan a înarmat Iranul care era deja în bratele musulmanilor, cu acelasi arme cu care ameninta acum Ahmadinejad occidentul. Vrem unul ca el? Nope! Da-i drept ca astia doi erau amuzanti.

  Roosvelt în schimb, rules! 🙂 Un Roosvelt ne-ar trebui si noua.

 2. dorina Reply

  ar fi foarte bine daca te-ai lua in serios si ai candida. e timpul. am invatat, cu timpul, ca, da, cu o floare nu se face primavara, dar, de acolo poate sa inceapa. succes.

 3. Groparu Reply

  @ dorina: esti draguta tu. Da’ prefer sa mi le capăt de la 2 şăfi decât de la 22 milioane de rumâni 😀

 4. Dan Ciulea Reply

  api ba, ce te astepti, intr-o declaratie din aia trimisa cu un porumbel zburator, romanii scriua despre daci: ba is oameni faini, mai mult lenesi decat muncitori, tin unu la altu (atat timp cat au capre la fel), da’ nu asta e problema … le place sa fure… nu fura ca nu au, nu ma, astia fura de placere!

 5. Cata Reply

  de mă Gropare, un om deştept o zis odată că democraţia este sistemul ăla care are grijă ca un popor să nu fie guvernat mai bine decât merită. Uitându-mă în jur, tind să îi dau dreptate 😈

 6. Mihai Baboi Reply

  Problema nu e numa’ cu rumanii nostrii. Politicienii in general nu “se mai fac” ca alta data. Ca daca te uiti in Europa. Berlusconi e curvar, Sarkozi traieste in lumea lui, iar in GB multa lume inca mai crede ca prim ministru e Tony Blair 😛 … Nu prea mai ai de unde alege…

 7. Turambar Reply

  Aaargh! In momentul in care apar primele tricoruri cu “Groparu for president” purtate peste niste tzitze entuziaste de votanta groopie, atunci eu va promit solemn si gloomy ca-mi leg nevasta, copiii, bona si catzaua si le urc fortzat in primul avion care evacueaza Romania. Nu astept eu ultimul elicopter ca nefericitii aia din Vietnam, ca stiu istorie si sint precaut.

  Aaaargh! Luati-mi aceasta imagine din creer, ca ma doare si sint tinar, nu merit asa ceva…

  Aaa…

  😎

 8. dorina Reply

  gropare, nici n-ai aflat ce pot face doi sefi dibaci! o sa-ti para tie rau. iţi spui!

 9. vizy Reply

  Doamne nu as intra in politica pentru nimic in lume. Ideea asta ca poti schimba ceva, incepe sa imi sune a reclama proasta!

 10. Kilroy Reply

  Pai si ai nostri politicieni se sacrifica. Acu’ doua zile, nu s-a tarat zeus pana la parlament (desi doar Providenta e martora cat de tare il durea capul) si le-a dat peste bot la opozite, popor si la cine mai misca pe acolo.

 11. ametistul Reply

  Gropare incepi sa ma sperii, mo. Pana acum aveam impresia ca ai toti de la putere si din politica is bolnavi, deformati la coloana de promisiunile facute ocazional nebuni, sau poate actori buni.
  Apai in ultimul timp vorbesti mult de ei si mi-e sa nu iti vina idei, ca de intrii clica lor, adio blog, adio tiganiade, si te-ar filma aia in halba de bere atat cat sa-ti stea in gat. parerea mea.

  de-amu daca te gandesti serios, ti-om strange noi niste semnaturi si voturi, da cu conditia sa infiintezi un partid al bautorilor de bere.

 12. o parere Reply

  Orice roman cu cap care intra in politica se prosteste. Si dovada este adunatura de parlamentari…chiar credeti ca nici unul macar de acolo nu a avut cap..problema lor este ca se iau cu turma in loc sa faca ceva , de coruptie nu mai zic…decat sa zica colegii ca esti prost si nu furi mai bine sa zica poporul ca furi. Orice graunte de prostie se face bolovan in public si mai ales in Romania unde unul zice ceva si toti sarim ce prost i ala…in loc sa zicem cine l-a invatat pe ala? sau eu ce-as face in loc la ala. Nu cautam solutii cautam doar vinovati.

 13. Oameni Reply

  […] toate sticlele din header + furia roșie toorbo. Răsfoind printre articolele de pe blogu-i, am dat peste un documentar despre marii prezidenți americani care au luat niște decizii care au schimbat lumea pentru totdeauna (nu e vorba de cartea de […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *