Pentru că o nenoricire nu vine niciodată singură, după ce mi-a trecut răceala aia afurisită (hai, să vă aud acuma cu teoria aia cu “de ce nu fac bloggerii boli? Pentru că au şi viruşii mândria lor, hihi!”) am reuşit să-mi îmbolnăvesc şi pruncul, şi apoi şi nievasta.

Apoi, pentru că lumea e rea, s-a îndepărtat de la Dumnezeu şi cavalerul apocalipsei se pregăteşte să coboare pre Pământ, a venit şi soacră-mea peste noi. Aşa că băi, ăştia din Crimeea şi Ucraina, nu vă mai tot daţi loviţi, slăbanilor. Familia este OK acum, am reintrat în rutina zilnică, cu mers la serviciu şi gădăniţă, cu criza Gropărelului de dimineaţă, criza de după-masă şi cele de seară; dar nu am pierdut prilejul de a o ţine pe soacra la noi încă câteva zile, în scopuri şmotrice – mai să ne facă curăţenia de Paşti, mai să ne gătească un pilaf… viaţa de soacră de Gropar nu e chiar aşa uşoară, degeaba scriu blogurile ce scriu.

Fireşte, fiecare venire a ei este însoţită de:
– dimineaţa: rugăciune, mătănii, băut apă sfinţită, apoi Tatăl Nostru cu faţa la răsărit;
– înainte să plecăm la serviciu: rugăciunea drumeţului, apoi Tatăl Nostru şi Psalmul 50;
– la amiază, rugăciunea de masă, apoi rugăciunea de after masă;
– seara, când ajungem acasă, ceva Te Deum şi Ave Maria ortodox original;
– noaptea, înainte de culcare, Îngeraşul, Crezul, Rugăciunea lui Arsenie Boca şi din nou Tatăl Nostru.

icoana-domnului-iisus-hristos-facatoare-de-minuni_0881529cad0d33
De la atâta rugăciune, să vezi minune: a apărut chipul lui Iisus într-o icoană! (sursă)

Şi la fiecare rugăciunea de-a ei insistă pe lupta împotriva Vrăjmaşului Cel Necurat care este Prinţul Lumii şi pe care să-l Ucidă Toaca Şi Crucea Şi Să Se Ducă (Dracului) Pe Pustii.

Şi nu ştiu cum se face, dar de fiecare dată când se retrage să se roage, simt aşa o împunsătură ascuţită și paralizantă la inimă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 13 comments

 1. adrian_f Reply

  ai gresit ceva in titlu – trebuie scos ” rugaciunea de”
  😈

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Marian S: cred ca ati fost gresit informati, soacrele nu mor niciodata. Cel putin a mea sper sa nu!
  @ boemul: asta cu rugatul e ca un Like pe Facebook sa salvezi copiii din Africa. Pai ori faci ceva in privinta asta, ori nu!

 3. boierul barba Reply

  Gropare eu zic sa stai tranchil (ca sa te citez) deoarece toate soacrele au un tic asa din nastere din momentul cununiei civile a ginericului , de a face marunt din buze, schepsisul e ca sa-ti iasa soldul pozitiv la faptele dupa care ea face acest marunt, ca daca nu abia atunci sa te gandesti la oaresce rugaciune la cer potrivnica tie , ca de bine nici ca poate fi vorba. Bine acum mai poti presupune asa de incurajare itru fapte bune , ca poate fi si o rugaciune de indreptare, dar asta numai daca eventual mai folosesti oaresce periute si laude. Oricum un pact de coabitare este de luat in considerare asa in eventualitatea evitarii unui marunt cu blestem ce ar viza vre-o uscaciune sau crapare de organe sau feri doamne de papusi cu ace infipte oareunde. Daca te-a speriat asa de rau cu ploaia de matanii ezista doua posibilitati : 1. tu sa fii dus de putine ori la biserica si sa exagerezi, si 2. ea sa fie dus de prea multe ori la biserica si sa exagereze , dar asta nu strica .
  As mai zice ceva asa dar sa nu te superi … icoana nu se potriveste in context si parca eu nu as face glume in perimetrul ei …. parerea mea !

 4. americanu Reply

  pai si cand o sa pleci la tiganiada ?! 👿 ce o sa zica “dute cu domnul” ➡

 5. Potasiu Reply

  Ion se întoarce acasă de la înmormântarea soacrei și fix înainte să pună mâna pe clanța de la ușă… îi pică în cap o cărămidă de pe casă.

  După ce își revine cu greu, Ion ridică ochii spre cer și exclamă: “Ai și ajuns cutră ?!?”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *