Un cetăţean petrecuse o seară încântătoare în compania unor prieteni, împreună cu care vizitase mai multe birturi, crâşme şi bombiţe. În aceste birturi, crâşme şi bombiţe consumase copios, în scop profund ludic – conform unei nobile tradiţii de miercuri seara – băuturi alcoolice.
profetul capra
Practic, oamenii urmaseră îndemnul profetului capră: bé! béééé!

Întrucât seara era gata, cetăţeanul se luă şi se îndreptă către casă. Şi, când mai avea vreo 2 străzi, 14 stâlpi şi 3 cucuie până la el, odată văzu în lumina nopţii cum strălucesc bretelele forforercente ale echipajului de patrulă de Poliţie, zici că erau ochii lupilor! Echipaj de patrulă care, pradă unei plictiseli atroce, îl interpelă imediat:
– BUNĂ SEARA!
– Bună seara.
– ACTELE LA CONTROL!
– Vai, dar s-a întâmplat ceva? întrebă cetăţeanul, pentru care pescuitul actelor din portofel, la ora aceea, reprezenta o provocare serioasă.
– VERIFICARE DE RUTINĂ! spuse poliţianul.

Cetăţeanul se scurmă în buzunar, de unde scoase portofelul şi, odată cu el, cearşaful de buletin românesc pe care-l şi înmână poliţianului.

Poliţianul luă buletinul în mâna sa puternică şi se uită la el cu lanterna: omul domicilia pe strada Eftimie Murgu, din apropiere. Poliţistul îl întrebă:
– Şi… unde mergeţi la ora aceasta, domnule Murgu?

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 11 comments

 1. ComiCultural Reply

  Acum vreo zece ani, am asistat la o discuție, la un ghișeu de bancă. O persoană de gen feminin se legitima:
  Numele mic: Oița.
  Numele de familie: Berbec.

 2. Groparu Nemernic Reply

  @ Gigi: cand i-am facut poza Groparelului pentru pasaport, tanti aia atata o fost de amabila ca l-ar fi confiscat si ni l-ar fi dus acasa la ea 🙂 deci se poate si altfel.
  @ ComiCultural: domiciliul – strada Stânei…

 3. Kulcsy Reply

  Anul 2006, daca imi amintesc. Veneam spre casa la ore mici cu un grup de prieteni. Ne opreste o patrula de jandarmi pentru acelasi control de rutina. Pe vremea aia locuiam pe str. Barzava. Intrebare din partea jandarmului: Ce cautati in centrul orasului la ora asta? De ce nu sunteti la Barzava? (localitate cu aceeasi denumire, in jud. Arad)

 4. CSB Reply

  O chestie asemanatoare mi s-a intamplat cu ceva electricieni, care au fost trimisi la mine, pe strada Iosif Velceanu. Cum oamenii astia vin tot la ore matinale ( Dumnezeu stie de ce, oricum nu fac nimic pana pe la 10 ) nu bausem inca nici un strop de cafea, si mi-o luat vreo cateva minute sa ma prind ca mi se adresa mie cu dl Velceanu. Probabil ca asa credea ca ma cheama – Velceanu Douazeci.

 5. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Dar povestea recensamantului o stii?Cica omul cu recensamantul cere
  Numele capului familiei?
  Adam.
  Numele sotiei?
  Eva.
  Doamne, ce coincidenta?! Este si vreun sarpe pe aici?
  Capul familiei-Sigur! Soacra …Vino aici!

 6. Marian S Reply

  Io o să fiu serios acuma, că nu e de glumă. :mrgreen:
  După cum am mai spus, stau pe lîngă Arena Naţională. Ori de câte ori e vreo “distractie“ pe aici, fie că vorbim de meciuri sau orice altceva, am probleme cu ajunsul acasă.
  Efectiv merg cu CI în mână. 👿
  Partea interesantă e că ajung pe aici politişti şi jandarmi de prin alte zone ale miticiei, ba chiar ale patriei. Aşa că îi iau din scurt:
  – Te rog mult, întreabă direct prin staţie unde e strada Cutare şi lasă-mă în aia a mea să ajung acasă!!! 😳
  De cele mai multe ori sunt chiar amabili: ne scuzaţi, noi nu ştim, nu suntem de pe aici.
  Când o să am chef de plecat din miticie vă anunţ, poate cunoaşteţi nişte microbişti. 😆

 7. aviatorul Reply

  Cand mai ai 14 stalpi si 3 cucuie pana acasa, politia are intotdeauna dreptate.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *