Că ungurii vor să ne fure Ardealul nostru strămoşesc de sub picioare, asta o ştie toată lumea.

Toată ziua se strâng în bisericile lor iredentiste, în pădurile secuieşti separatiste şi în case conspirative şi pun la cale, se sfătuiesc şi urzesc stratageme, planuri şi roadmap-uri – cum să vină noaptea, pe nesimţite, să strângă toată Transilvania în desagi, remorci neînmatriculate şi Hungarocamioane şi să o mute în Panonia, şi noi să ne trezim dimineaţa fără pământul strămoşilor noştri, pe care au vărsat sânge şi lacrimi şi uneori şi niţică palincă (atunci când nu vărsau sânge şi lacrimi). Asta deja o cunoaşte orice ardelean, pentru că informaţia asta ne parvine pe cale genetică, şi pentru că oameni luminaţi la minte ne-au spus-o, oameni de încredere, patrioţi adevăraţi gen Ghiţă Funar şi Corneliu Vadim Tudor.

Cel mai trist exemplu – eu de mult m-am convins de chestia asta, dar ce s-a petrecut în seara asta mi-a confirmat încă o dată acest lucru – mi-a parvenit prin familia mea, prin naşii de cununie, care sunt nişte unguri maghiari 120% (bine, io cu nievasta avem două perechi de naşi, dar şi naşii din partea mea au sânge otrăvit de ungur în vene, este, Greucene?).

Cum s-au petrecut faptele: într-o efuziune fotografică japoneză de-a dreptul, pentru că oricum i-am sărbătorit Gropărelului un an de existenţă pe planetă şi casa e plină de jucării şi băşici colorate, nievasta se gândeşte să-l imortalizeze pe odrasla lângă trei baloane agăţate de televizor.

Ca un făcut, cele trei baloane erau în culorile steagului maghiar: roşu, alb, verde.

Cu pruncul meu lângă ele.

După ce face poza, nievasta o trimite la naşii unguri. Eu am protestat ferm şi decisiv împotriva acestei blasfemii antiromâneşti, dar la mine acasă nu mă ascultă nimeni în afară de însele urechile mele, deci n-am avut nici o şansă – ca nemţii la Stalingrad.

După ce le-a trimis poza prin MMS, nievasta îi sună pe naşi, să-i zgândăre.

– No, tu naşe, ai văzut ce poză ţi-am trimis?
– Da, mersi, ce mare-i Gropărelu’, ce frumos…
– Da, da’… te-ai uitat cu atenţie la poză?
– Da, tu, ce obrăjori, ce ochişori…
– Nu, tu, nu! Uită-te cu atenţie!
– I-am văzut dinţişorii, da…
– Lasă dinţişorii! Lasă-i! Uite-te bine-bine!
– Vai, ce cămeşuţă drăguţă are pe el, ce bine-i stă…
– Tu naşe! Ia uite-te la baloanele alea din spatele lui! Le vezi?
– Da, ce-i cu ele?
– Tu! Ce culori au? Că poza aia v-am făcut-o special pentru voi, e dedicaţie specială, pentru voi v-am dedicat-o!
– Da? Ia să mă mai uit o dată…

Şi numa’ ce aude nievastă-mea în telefon, de era să pice jos, siderată mortal, cu dinţii încleştaţi:

– Vaaai, zice naşa, ce frumos, i-ai făcut poză Gropărelului cu steagul italian!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 29 comments

 1. zoltybogata Reply

  La cine îi trebuie pămînt să vină că îi dau io 😆 .Am o grămadă de pămînt proaspăt şi Ardelenesc de la consolidarea case-i. Chiar mă gîndeam, oare ce să facem cu atîta pămînt??? 😆

 2. mihai Reply

  gropare, vezi cum și ce steag arborezi, că dup-aia mai au și alte motive să ne ia Arghialu`… :p

 3. Regiunea Centru Reply

  -Vaaai, zice naşa, ce frumos, i-ai făcut poză Gropărelului cu steagul italian!
  Mortal. Asa se intampla prin Ardeal, la marea majoritate. Exista unii care chiar mai viseaza la 1848 si Ungaria Mare, dar cei mai multi viseaza cum sa-si faca o viata mai buna 🙂

 4. Groparu Reply

  @ Regiunea Centru: si io visez sa-mi iau casa-n Malma de Pallorca, dar mi-e frica ca mi-o iau ungurii si pe aia

 5. dorina Reply

  gropare rau ai facut c-ai scris asta. Rau. Rau.
  Mai pupa nasii tai cetatenie maghiara cand se intoarce ficioru meu din Canada….

 6. eu Reply

  Poveste cu romanasi ardeleni ce vor sa viziteze palatul Trianon, iar in palat fiind vor sa vada sala in care s-a semnat tratatul. Deci parleaza ei cu ghidul ca sa identifice sala, masa, pixul/pana&cerneala cu pricina. La care ghidul auzind intrebarea romanasilor: Vous venez d’Hongrie?

  De unde deducem ca vizitatorii unguri sunt majoritar masochisti ranchiunosi iar romanii neaosi viziteaza doar Luvru si mormantul unui “mare imparat” francez. 😛

 7. CSB Reply

  Normal ca steagu Italiei, ca tre sa le tot amintim sorgintea noastra latina ! Ca aci Traian si Decebal ne-o imbulzat si am fo gazde bune pentru cotropitori si poarta ieuropei de n-o putut turcu sa atace jarmania sa-si faca aia mercedes si sa se dea mari amu, nerecunoscatorii dracului. Tulai ce istorie glorioasa avem, canta-o-ar Veta Biris s-o cante !

 8. dangostin Reply

  Bre, naşa ta are dreptate: dacă te uiţi la colori ca orice non-musulman normal la cap, te uiţi de la stânga la dreapta şi culorile sunt: verde-alb-roşu. Or ca să vezi steagul maghiaresc, tre’ să întorci baloanele la -90grade.
  Cât despre maghiarii cotropicioşi, io nu înţeleg de ce vă împotriviţi voi şi nu le daţi pământ?! Io zic să li se deie pământ la toţi. Câte 2 metri de căciulă (pe verticală).

 9. Toto Reply

  La multi ani, la groparel. Parca mai ieri iti ziceam sa iti traiasca, la nastere.

 10. Oveed Reply

  @dangostin alta varianta nu prea este. 😀
  Nasa a fost tare, sincer eu la fel am crezut ca e steagul Italiei nici decum a … Unde sunt haiducii ❓

 11. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Deci bujoreii Groparelului bat orice idee idetendista.BUN de retinut 😉

 12. PRM-istul Reply

  Romania – stat mafiot cu institutii nefunctionale condus de crima organizata

  Principalele brate ale caracatitei mafiote din Romania sunt justitia si politia care sunt roase de cancerul coruptiei. Romania este raiul clanurilor de interlopi autohtoni protejati de justitie si de politie.Inhaitarea politiei din Romania cu clanurile mafiote, cu interlopii, protectia, favorizarea si acoperirea lor este o realitate, este un fenomen de masa, in toata tara. Politisti, procurori, judecatori, sunt “cumparati” sistematic ca sa serveasca mafia.

  Conform datelor oficiale detinute de autoritatile italiene, in Roma 85% dintre prostituate sunt romance,in Milano 8 din 10 prostituate sunt romance. In Danemarca, Romania este tara cu cele mai multe prostituate si potrivit Europol, Eurojust, The Times, CNN, primul exportator de prostitutie din Europa este Romania.Fara complicitatea politiei, aceasta performanta negativa nu ar fi posibila.
  …Funar si Corneliu Vadim Tudor nu au mintile infierbantate!!! Tara fierbe!!!
  ziarulprofit.ro/archives/14988

 13. borg Reply

  Nasa unguroaica, unguroaica fiind, e buna, nu conteaza culoarea parului.

 14. whatever Reply

  Super articol. In sfarsit un roman, care, in adancul sufletului nu crede ca ungurii totusi, totusi vor ceva, invart niste chestii pe acolo and so on. Mersi 🙂

 15. Danutz Reply

  Daca cineva gaseste vreo legatura intre Apulum, Napoca, Decidava, etc si hunguri eu propun ca cei care cer Ardealul sa ceara si teritorii de le linia Prutului 🙂 . Daca nu exista nicio legatura intre cele mentionate mai sus atunci propun ca “destinsii” sa ia calea spre Ural dar sa ocoleasca Romania in calatoria lor :).

 16. alin Reply

  dada da nu vau povestit bunici vostri ce au facut ungurii pe vremea razbouiului k au vrut sa omoare feciorii de romani din toate satele si pe romani iau legat dupa dacii si iau tras……asa usor se uita……..ungurii tot aceasi oameni au ramas…….

 17. alin Reply

  io am avut doi vecini ungurii care ei sau inteless si leau zis si la ungurii din sat sa omoare toti feciorii……CA PRINTRUN MIRACOL AU SCAPAT BUNICII NOSTRI

 18. alin Reply

  GANDITIVA DAKA UNI ZIC K UNGURII SAU SCHIMBAT NU E ADEVARAT ATUNCI DE CE IN TARGU MURES SAU SCULAT UNGURII SI AU INCEPUT SA OMOARE ROMANI IAU LEGAT PE SARACII ROMANI DUPA DACII SI IAU TRAS PANA AU MURIT…….INTREBAREA E CA DE CE AU FACUT ASTA..?…..PENTRU CA TOT ACEASI AU RAMAS SI PARINTI I INVATA DE MICI KA DUSMANII LOR SUNTEM NOI,…..SI MAI ALES VISEAZA LA UNGARIA MARE….

 19. Aris Reply

  na dar de vro 50 anii tat vin unguri si tat nu ajung !!! na pai undeva e bai or la aia care le tat asteapta ori la aia care nu vin. in loc de unguri sa va dea dumnezeu minte si cuget ca de aia aveti mai multa nevoie .doarece in anul 2012 cand ambele tari sunt memb ri NATO si UE nu se pune asemena problema . na la buna vedere si vedeti ce faceti cu capsuni in spania.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *