Zilele astea stă soacră-mea la noi; fix de 8 Martie, așa s-a nimerit soarta destinului, deci trebuie un cadou în plus de 8 Martie.

Nievasta:
– Mie nu-mi trebuie nimic de 8 Martie, mai bine cumpără iod și EURO, să avem dacă borbandează rusul; și la mami ia-i ceva generic.
– Ceva generic?!?!
– Da. ȘI DACĂ EȘTI ZGÂRCIT AȘA CUM TE ȘTIU EU, ATUNCI FURĂ UN BUCHET, NA!
– Păi și ție? CHIAR NU-ȚI TREBUIE NIMIC?!?!?!
– Ți-am zis!

Băi, fraților! Frați și surori, dar cine își mai crede nevasta? Voi credeți că degeaba sărbătorim noi 12 ani de căsnicie fix anul ăsta? Chiar degeaba? Păi eu am învățat o chestie, ”nu-mi lua nimica de 8 Martie” este echivalentul lui ”nu, chiar nu am nimic, du-te noaptea asta și stai cu prietenii tăi cât vrei!” sau fix Putin în 23 februarie 2022 care zice la IzvestiaTV că nu va invada Ucraina, sincer vă zic.

Așa că am zis că nu voi asculta de ea în veci în asemenea chestiuni; ci voi fi mai generos chiar decât crede ea și LE VOI LUA AMBELOR LALELE!

Mă rog, nu de la florărie, că acolo e scump de 8 Martie; le voi lua de la Lidl, 9.99 lei 7 lalele, dar le voi lua amândurora, ca un soț-slash-ginere iubitor!

Și-n dimineața de 8 Martie fix, după ce am lăsat pitica la creșă, am băgat repede-repede un drum în Mărăști. Mă opresc prima dată în piață să văd, 4 lei firul. Ha! îmi zic, trăiască Lidl.

La Lidl Mărăști mai aveau fix decât numai două buchete: unul arăta ca și când ar fi fost păscut de oi, celălalt păruit de niște vaci geloase. Am vrut să-l jefuiesc pe un nesimțit cu 17 buchete în brațe, dar a fugit de mine repede și s-a plantat, cu ochi temători, fix lângă omul de la pază.

Mi-am zis atunci să fug repede către Lidl din Dâmbu Rotund.

Toată jumătatea de nord a orașului și-a spus la fel în aceeași dimineață…

…și după ce am stat în trafic vreo 28 de minute fără să mișc, am făcut cale-ntoarsă către oraș, spre locul unde știam eu de ceva florărie.

Aici prețul nu mai era 9 lei 7 fire, ca la Lidl, nici 4 lei, ca-n Mărăști: ci 6 lei firul.

Și deja stătusem prea nepermis de mult pe drumuri după lalelele de la Lidl cu 9.99, și întârziam la serviciu, așa că am scos cinstit cardul și am plătit pentru două buchete absolut superbe pentru nievasta și soacra mea, ce să și faci, odată-i 8 Martie!

Și, când am ajuns acasă cu fasolea rânjită, privirea de 8 Martie și cu două buchete dichisite de lalele, mă aștepta nievasta cu o privire destul de feroce în priviri – o privire pe care o mai văzusem odată când nu am ascultat de ea și era să cheme Poliția că nu i-am luat pâine cu semințe de care vrusese în mod expres:
– Cât ai plătit pentru flori?
– Ei, aș, o nimica toată.
– Serios, cât?
– Infinit mai puțin decât meritați tu și mama soacră, iubita mea!
– Măi! Zi-mi cât ai plătit!!!
– Dar de ce vrei să știi? bat eu în retragere.
– Păi de-aia! Că ești atâta de zgârcit, că ai folosit cardul meu! Și am primit SMS cu tranzacția și știu exact!!!

Mno, m-o prins, m-o prins; așa că trag adânc aer în piept și-i dreg vocea:
– Stai liniștită, ți-i dau înapoi până la ultimul leu!!! Îți pot plăti cu bonuri de masă?

Mâine vă fac poză cu buchetul, că acum doarme soacră-mea și se sperie de blitz.

Update: iaca aici, eyegasm.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

  • Groparu Nemernic Reply

   Din fericire, surorii Gropărici i-am dat voie să mă muște de ureche, că altfel ar fi mestecat florile pe care i le-aș fi luat.
   De la anul, da, nu mai am scăpare, va trebui să-i iau și ei!

 1. Exodus Reply

  La anul poti face o aroganta: drum cu masina pana in Polonia la primul Lidl: aici au fost 6 zloti buchetele respective! :)))) un chilipir! Iti mentii ranking-ul la zgarcenie, dar efectul…eventual iei si o tigaie la promotie, sa prinda bine! (In conditii de viata normale, zlotul e un picut mai puternic decat un leu)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *