Bucharest not Budapest

Azi am fost pe jos să-mi ridic fetița de la creșă, că îmi confiscase nievasta mașina ca să meargă la mall – nici măcar nu glumesc, chiar la VIVO s-a dus pentru că trebuie să primim invazia rusească cu haine noi! (Doamnefereșteșiapără).

Și, cum vin eu pe stradă, văd o mașină parcată cu număr de Ucraina. Mno! îmi zic eu, plin de semnificații ascunse.

10 metri mai încolo, dintr-un taxi coboară o doamnă cu o fetiță și un băiețel printr-o grămadă serioase de valize. Doamna nu părea de-a locului; și am auzit-o zicându-i ficiorului ”Pașli!” în timp ce-și lua rămas bun de la taximetristul care-o ajuta cu bagajele.

Mno! mi-am zis din nou, pradă unor gânduri și sentimente adânci.

Și, după ce mi-am luat fetița de la facultate, m-am oprit cu ea la un tobogan, unde am abandonat-o în mijlocul unui cârd de copii care mai de care mai gălăgioși, să vedeți voi numa’ acolo decibeli.

Și… printre părinții care zbierau la copii să aibă grijă să nu-și rupă capul sau să-și sfâșie gâții, i-am auzit! Nu erau români! Erau ceva slavi! Un cuplu!!!

Și n-am mai stat pe gânduri, dacă n-am desenat o inimă pe mașina ucraineană parcată pe stradă și nici n-am îmbrățișat-o pe mămica ucraineancă, trebuia să le arăt eu ăstora iubirea pentru poporul ucrainean! Că doară v-am zis deja pe Instagram că io-s ucrainean de mic.

Și m-am dus direct la ei și i-am bătut pe umeri:
– Welcome to Romania!!!

Și ei, ce mai, nu le venea să-și creadă ochilor; și mai ales urechilor. Și le-am zis mai departe:
– Slava Ukraini!!!!!!

Și ei s-au uitat la mine cu ochii umezi; și am continuat:
– Heroiam slava!!!!!!!

Și ar mai fi vrut să zică ceva, dar nu i-am lăsat, că zici că erau gata-gata să plângă, plus că mie nu-mi place să fiu întrerupt, așa că am glăsuit mai departe:
– Viva Zelensky!!!! FUCK PUTIN!!! PUTIN, NA HUI!!!! NA HUI, PUTIN!!!!!! HAHAHAHAHA!!!!!

Și aproape că am rămas fără aer de la perorație, și noroc că era să mă înec de emoție, moment în care ei – un bunic și o bunicuță, prea în etate ca să mai fie încorporabili în rezistența împotriva operațiunii rusești de menținere a păcii – au intervenit și mi-au zis:
– Hello, we are from Croatia.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. Andi Reply

    Mno… Și dacă erau ucraineni și nu ziceai nimic? Mai bine așa 🙂
    Slava Ukraini!

  2. Zev Reply

    Trebuia sa te reculegi instant si sa strigi “Ukrainians and Croatians are European brothers!’ Slava Ukraini! Živila Hrvatska!”. Dupa care te puteai retrage cu pasi marunti si repezi 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *