– Aduceți bloggerul înaintea Domnului, spuse îngerul-aprod.

Bloggerul – sau, mai bine zis, sufletul lui – fu adus la judecată de doi îngeri blonzi, cu accent german. ”Am o presimțire rea în legătură cu asta!”, își zise bloggerul, citînd din Han Solo.
– Ia să vedem ce avem aici… ai dat Like-uri la tabloide ca să fii la curent cu ce mai e pe planetă ca să faci rost de conținut, ai scris de multe ori deși nu aveai mare lucru de spus, te-ai înfuriat pe heitări… hmmm… ai pus poze cu femei în posturi provocatoare ca să faci trafic, ai și înjurat pe blog… nu e bine… ai atacat sfânta biserică și popii, te-ai declarat agnostic, ai spus de islam că nu are rost să ne speriem de ei… ai râs de nevastă-ta, de soacră-ta și de toată familia ta, ai scris despre cazuri umanitare și ai crezut că cu asta te-ai eliberat de orice răspundere… hmmm…! Nu arată prea bine.
– No-apăi Doamne, mă căiesc! Sincer.
– OK… da’ de ce ai făcut mișto și de Mine?
– Apăi Doamne, după chipul și asemănarea Ta: și Tu ai făcut mișto de mine, că m-ai lăsat să mă simt ca un semizeu, cu Like-uri și comentarii la postări și fani, că am avut cel puțin doi – dintre care unul sunt eu – și asta te umple de deșertăciune.

Dumnezeu oftă.


Fix cu aceste două degete îți pun ban IP la accesarea raiului! (sursă)

– Ai dreptate. Se iartă robul lui Dumnezeu bloggerul în numele Tatălui, al Fiului și-ai Sfântului Duh! Dorești să mai adaugi ceva?
– Da, Doamne. Uite… în afacerea asta cu produsul de conținut pe net am avut și eu momentele mele de nefericire. Nu-mi veneau cuvintele mereu, nu tot timpul am scris cele mai frumoase articole… am picat și eu în deznădejde… de ce nu ai făcut nimic ca să mă scoți din negura disperării?
– Dar am făcut, robul meu, spuse Doamne-Doamne. Mereu am avut grijă să-ți trimit în feed cele mai frumoase citate și filmulețe de la Teo Trandafir și Tony Poptămaș, să-ți ridice moralul.
– Doamne, Dumnezeul meu, adevăr grăiești; dar de fiecare dată când dădeam click pe ele, mi se restarta telefonul.

Dumnezeu se uită lung la blogger și explică, plin de bunătate:
– Așa este, dar nu e vina mea că aplicația de Facebook pentru mobil e de rahat.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Bula Reply

  Concluzie:
  Sterge-ti si (eventual) re-instaleaza-ti aplicatia FB, ca pare sa fie virusat (de 666).
  Asta daca ai neaparata nevoie de ea.

 2. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Dupa ce un pastor a murit si a ajuns in rai, a observat ca un taximetrist din oras a fost rasplatit cu o casa mai mare decat a lui.
  “Nu inteleg,” s-a plans el Sfantului Petru. “Toata viata mi-am devotat-o congregatiei mele.”
  “Politica noastra aici in Rai este sa rasplatim dupa rezultate,” i-a explicat Sfantul Petru. “Erau oamenii din biserica atenti cand predicai?”
  “Pai..” a trebuit sa recunoasca pastorul, “unii mai adormeau din cand in cand.”
  “Exact,” a spus Apostolul Petru. “Cand oamenii mergeu cu taxiul acestui om, nu numai ca stateau treji, dar se rugau continuu.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *