Pe cer apăruse din nou semnul G, de la Punctul Groparu, și am înțeles imediat că Virginitatea Neamului era în pericol!
– Nievastă! am răcnit cu vocea lui Ilarion Ciobanu când promitea că-i dă tri perechi de pălmi (meritate!) lui Mircea Diaconu în filmul cu ardelenii din Poplaca în America + petrol + dolari + prunc.

– Mă doare capu’! a răspuns ea, din reflex.
– Și pe Sfântul Neam Românesc îl doare inima! Adu-mi răpidie tricoul fermecat, magic și vrăjit de la Tricoteca!
– Ah, nu tricoul fermecat, magic și vrăjit de la Tricoteca, bărbate! Ăla va crea găuri maronii în galaxie, va erecta axa bleagă a Pământului, va crăpa quasarii, ne va veni factură de energie apocaliptică… rămânem fără apă caldă, ca amărâții ăia de bucureșteni sub Gabriela Firea!
– E singura șansă a Galaxiei! Ori asta, ori gaura maro!
– No, hai că ți-l aduc…

Și mi-o adus din seiful de kryptonită tricoul ăla de tocilari cu mesaj subliminal din Legendele Olimpului, și instant am primit puterea înzecită a bibliotecarei față în față cu abonatul care a întârziat returul cărții cu paru minute; mi-am simțit tâmplele cuprinse de rame de ochelari, mi s-a deranjat părul într-o freză fantastică, de nepăsare față de cele lumești, și m-am trezit cu privirea aia tâmpă de tocilar de succes în mid-30s sau chiar mid-40s, care conduce Skoda în leasing!
– Sper că știi că acum ai moacă de om care pare că îl are pe Julius Constantinescu la See first pe Facebook!
– Ah! am răcnit, cu fulgere deasupra capului și chiar cu niște mănuchiuri de trăznete de 9V în chica-mi olimpiană, tu nici nu știi, nievastă, de când îl am pe Julius Constantinescu la See first pe Facebook!
– Eram precisăăă, strigă nievasta, planeta e pierdutăăă…
– Grijile tale efemere nu își au locul în această luptă dihotomică, femeie! Mă duc acum, planeta are nevoie de mine!!!

Și am zburat direct pe terasă la pizzeria mea preferată, unde am băgat o bere, sau poate chiar două! Io n-am știut că dacă nu ești bat/te duci la pizzeria Acrobat.


Ăsta sunt. Altul mai bun n-are mama; și nici nu mai face

Cu niște pizza bună.


Nu mă-ntrebați câte calorii! Că nu are calorii, că are spanac vegan delicios

Și ce am dorit musai să vă spun la această postare este că: Julius Constantinescu este una din persoanele care m-a inspirat să mă apuc de blogging, că mi-a zis, acum o mie de ani:
– Gropare, n-ai nici talent, n-ai nici umor și deja suntem prea mulți; mai bine lasă scrisul și intră în afaceri cu merdenele!

Și eu am zis:
– Ah, da? ÎMI SPUI TU MIE CE SĂ FAC LA MINE-N ȚARĂ???

Și numai de ciudă mi-am cumpărat site-ul ăsta pe care scriu… ”glume”, și restul e legendă care nu va fi predată niciodată, nimănui.

Și tot Julius Constantinescu este persoana cea mai hâh hâh hâh, you’re funny pe care-o cunosc; și acum, aflat la vârsta marilor schimbări, a-nceput o afacere cu tricouri pentru tocilari, așa cum se vede pe fizicul meu. Sunt tricouri speciale: îți îngustează umerii, îți măresc fundul și te dau imediat cu miere pentru tocilare, deci te fac atractiv la sapiosexuale. Noroc că nievastă-mea nu e sapio-din asta, altfel rămâneam burlac.

Și dacă nu vinde tricouri suficiente ca să se pensioneze, atunci va continua să scrie bancuri pentru radiouri și ne va umple diminețile cu dume de-ale lui care te trezesc mai rău decât cafeaua. Așa că… cumpărați tricouri din alea, că de-abia aștept să-l vedem iarăși în Zanzibar, cum râde de noi, corporatiștii care-i cumpărăm tricourile!

Aveți aici Facebook și site, pe bune, cumpărați, altfel intră peste mine în afacerea cu merdenele și mă scoate că va trebui să cer ajutor financiar de la guvernul Orban, Doamne apără.

Și la postarea asta nu știu dacă să-i zic publicitate, că e pentru un prekin, ca să zic așa.

PS: Informație utilă pentru tocilari: la berea și pizza de aseară (am ieșit doar eu cu Gropărelu’, că încă n-am voie cu prietenii) am descoperit că tricourile astea șterg ochelarii cel mai bine de pe lume, deci sunt multifuncționale. Nu știu dacă desfac singure și sticlele de bere, cercetările continuă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. mac gregor Reply

  Gropare, pai vad ca si tu ai tricou cu burta, ca si io numai din astea gasesc.

  Nu mai stiu vietnamezii sa faca tricouri ca lumea, asta e.

 2. costicămusulmanu Reply

  mamăă, ce vă mai plînjețî!
  păi dacă nu vă place așe, puneț-vi-le invers!
  ș-o s-aviețî cocoașî…

 3. Zev Reply

  Mda. Comentariile de mai sus mi-au zdruncinat credinta ca-s unic si irepetabil. Cel putin fizic. Se raspandesc burtile astea mai rau ca virusache. Da, aleg sa cred asta, nu ca bag eu in mine prea multa carnaraie si bere, de fapt am luat vre-un Burtivid de undeva. Ma duc sa imi pun masca, ca sa slabesc.

  • Attila Reply

   Zev, eu cred că masca a trecut, botniță îmi trebuie și stăpână care să mă pună la alergat în fiecare zi 😀

   • Zev

    Atti, mno, pai gaseste-ti o stapana cu fo’ douaj de ani mai tanara, si in cateva luni esti Usain Bolt 🙂

 4. Andu YY Reply

  Don Groparu , iti doresc sa fii bine
  sper ca nu ai probleme cu… trendul

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *