Cea mai importantă angajată (Andreea Esca) a celui mai important post TV de pe piață (ProTV) s-a molipsit de COVID după ce – în propriile ei cuvinte – ”a lăsat garda jos” la regulile de izolare socială.

Este foarte nasol să ai cea mai fulminantă carieră în televiziune din România, să ai o familie faină și o reputație care te-a propulsat în cărțile de istorie (!) și să riști să pierzi absolut totul din cauza unui răhățel de virus. Fusese femeia la un party (în aer liber, oamenii purtau mască, probabil că se și spălau pe mâini) și s-a urcat pe scenă cu alți participanți; ea zice că nu acolo s-a molipsit, dar cine mai poate ști! Că ea n-a zis, și s-a uitat rușinată într-o parte când a-ntrebat-o colegul unde s-a îmbolnăvit, zici că era elev de clasa a șaptea când îl întreabă dirigu’ dacă a fumat în pauză (doamna Esca, la experiența dvs. mă șocați cu atâta onestitate!).


Nu ai cum să n-o ierți când o vezi cu câtă grijă și-a aranjat decorul pentru interviu

Acum, într-un interviu la ora de vârf, ancora de știri a povestit experiența familiei sub jugul COVID. Simptomele au fost de manual: febră, lipsa gustului, lipsa mirosurilor, probleme cu respirația mai ales la domnul soț etc.

Ce devine cu adevărat interesant este avalanșa de COVID-idioți care au năpădit efectiv pagina de Faceook unde se difuza interviul. Care o acuză, nici mai mult, nici mai puțin, că ea, la banii ei, a fost plătită ca să perpetueze minciuna asta cu virusul.

Și sunt MULȚI ăștia. Mulți, frate.

Ce mi se pare interesant este că, practic, absolut tot grosul audienței a dat înapoi exact ce a primit în atâția ani de ProTV. Atâția ani de știri despre rahaturi:
– bani-bani-bani,
– cu ce fotomodelă mai umblă Șumudică,
– investiți în aur/argint/cryptomonede,
– chefurile lui Țânțăreanu,
– mașinile lui Țiriac,
– vila de neam prost a <insert nume de milionar mioritic de carton aici>,
– toaleta <insert nume de mondenă de calibrul Danei Budeanu>,
– Victor Slav, Măruță, Mihaela Plastic Rădulescu, Smiley etc.
– ”Vezi aici primele imagini cu Lisa Marie Presley după ce fiul său s-a sinucis!” (WTF!)

au dus la crearea unei pături lobotomizate de cetățeni. Zombificați care văd totul prin prisma banilor, luxului și celebrității, au fost hrăniți (s-au hrănit) exclusiv cu știri și stiluri de viață în care dacă nu ești opulent, nu ești agresiv, nu ești bazat, pur și simplu nu contezi.

De mârlanii ăștia manelizați ei, vedetele, nu se prea lovesc, pentru că ei trăiesc sus, în bula lor de oameni bogați și VIP-uri. Copiii lor nu merg la școală cu copiii acestora, nu se luptă cu ei pentru locurile de parcare de la bloc, nu îi au colegi de lucru, ce mai, la nivelul lor peonizarea asta a României nu-i afectează, iar România e o țară relativ OK dacă ai suficienți bani.

Iar acum, mârlanii pe care ți-ai clădit absolut toată averea ta lumească au devenit judecătorii tăi. Și, după ce i-ai trepanat cu știrile despre nimic pe care le-ai spus pe post 20+ de ani și le-ai girat cu figura ta, nu prea te mai poți baza că au funcțiile cerebrale ale unor sapienși funcționali.

Și sunt mulți, frate. Și extrem de vocali.

Nu o ard elitist și îi doresc numai bine clanului Esca, dar nu pot să nu remarc cum viața are uneori ironiile ei brutale.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. Attila Reply

  Cu ce o afectează comentariile de pe Fakebook? Fix zero.

  Răspoimâine, când trece momentul, ei tot în elita lor, noi tot în mocirlă.

  • eu Reply

   Pe ea nu o afecteaza, dar influenteaza alti tampiti sa se poarte ca si cum nu exista iar asta ne va afecta pe noi ceilalti.

  • Groparu Nemernic Reply

   Nu știu ce să zic, eu țin minte când Badea Mircea era ambasador Toyota, apoi atâta de tare s-a tâmpit și atâta val de ură a fost împotriva lui că celelalte firme au zis mulțumim frumos, Mircea, te sunăm noi; și-a ajuns să trăiască, bietul, din salariu.

 2. DanC Reply

  “România e o țară relativ OK dacă ai suficienți bani” Hm, nu 🙂 strongly disagree. Pt ca poti sa ai in bula ta orice palate masini etc, dar ce folos? Trebe sa mergi pe aceleasi strazi de kko, taxarea e ridicol de mare in timp ce serviciile-s sub orice critica si societatea e compusa predominant din specimene de-astea. Care voteaza cum voteaza sau ii doare la basca de vaccine, virusi, molime ca au auzit ei ca-i facatura. Sau solutia pt orice problema e 2 manele+un sprit sau 3 ture de tatal-nostru in genunchi.

  • Groparu Nemernic Reply

   În afară de mers pe aceleași șosele subdimensionate cu pulimea, aproape orice beneficiu îl poți cumpăra cu bani. Taxarea e mare dacă nu ai contabil deștept (și ei cam au), serviciile proaste nu sunt pentru ei (financiar: băncile le cam dau dobânzi preferențiale, medical: sunt tratați cu plasmă în rezerve speciale, educațional: plozii le merg la școli private șamd), restaurantele alea de fițe au mereu un separeu pentru ei și o porție proaspătă de fructe de mare tocmai sosite etc.

 3. Crysanta Reply

  Măi Gropare, ce rău am ajuns. Face nația caz de o biată prompterista care in 20 + nu a fost capabilă să urce macar o treaptă in ierarhia postului. Adică o emisiune acolo, ceva. Un zâmbet fotogenic. In rest, pa.

  • Attila Reply

   Să îmi fie cu iertare dar în televiziunile profi să ocupi postul de news-anchor este o poziție de top. Față de asta, o emisiune e o scădere în funcție, mai ales la ce format au la noi plasticăraiele astea de showuri.

  • alunelu Reply

   Nu am citit comentariile de pe FB, dar mă întreb dacă s-a zis:
   – i-au dat ăluia plasmă că e bogat
   – i-au dat plasmă că e soțul ei
   – au dat plasmă de român unui străin în loc s-o dea tot unui român

  • Groparu Nemernic Reply

   @ Crysanta: Dacă faci un panou cu absolut toate vedetele TV din patrie, Esca va fi cea mai unanim recunoscută de toți. Aproape că pot pune pariu cu tine pe tema asta. Mai sus de atât nu prea avea cum să urce.
   Dacă m-aș fi ridicat și eu, în industria în care activez, la înălțimea la care s-a ridicat Esca în a ei, acum aș fi avut mai multe proprietăți pe o insulă din Mediterana.

   • Andu YY

    Gropare, eu cred ca ai fi avut chiar mai multe insule. 🙂
    Pe mine m-a impresionat mai mult o femeie din Italia, acum 3 luni, careia i-au luat sotul cu salvarea vineri si marti au anuntat-o ca a murit. L-au ingropat si : “nici nu m-au lasat sa-l vad macar”. Amandoi cam 45 de ani, lucrau la o fabrica, italieni din Bergamo.

 4. costicămusulmanu Reply

  n-auzi dom’ne că i l-a refuzat fiică-sii pe Salam, la majorat?!
  se puoate?
  păi boierii ăia care iereau iei boieri (agricultori, industriași comersanți), de aia aveau grijă de comunitățile lor (mai ales cu burse/ajutoare pentru copchiii angajaților); pen’că știau că cei ajutați vor munci mai atent/mult (more money) iar cînd boieru’ trecea pe drum în caleașcă sau Rolls, primea plecăciuni, nu fecale și cotoare de varză în pălărie (safety)…
  la noi…ai pus căcatul în fața ventilat(televiz)orului și te aștepți la mirosuri de primăvară?!

 5. Marian Reply

  ioi, asta a fost din sufletu tau negru, ala de peon 🙂 si cred ca e cel mai tare text pe care l-am citit anul asta pe aci, desi n-ar trebui sa fie. adica n-ar trebui sa explicam de ce protv a pus multe caramizi la statuia celor 42% analfabeti functionali, mai ales in contextul asta. dar asta e viata, te loveste cand “lasi garda jos” :))

 6. Xwms Reply

  Mie nu îmi e simpatică Esca, nici vedetele în general. Ce calități are Esca? Arată bine, vorbește cursiv, se îngrijește. De fapt arată bine doar la cap, dar asta contează la televiziune.

  Sunt multe femei în România ca ea. Pentru aceste calități, mi se pare aiurea să fie transformată într-un fel de aristocrată.

  Se face prea mult caz de vedete, au o importanță disproporționată. Dacă urmărești emisiunile despre viața lor, îți dai seama că sunt plebe, dar cu mult tupeu/multă încredere în ei. Și de multe ori își impun părerile în domenii la care nu se pricep. Niște idioți.

  Televiziunea e un mijloc de prostire a populației, iar vâlva care se face în jurul vedetelor e una din metodele folosite.

  Așa că lăsați-ne cu Esca și cu interviurile cu ea în care exprimă poziția postului.

 7. Xwms Reply

  Ah, încă ceva: mă e enervează “vedetele” și pentru dramoletele emoționale pe care le fac.

  “Vaaaai, m-am îmbolnăvit!”

  Te-ai îmbolnăvit? Taci și suferă cu demnitate, ca toată lumea!

  • Groparu Nemernic Reply

   Au contraire: cu audiență mare vine și niscai responsabilitate, nu poți tăcea ca porcul în cucuruz când toată țara speculează pe seama ta. Nu tu, nu eu, ci țara, ăia mulții.
   Despre Esca se presupune că are un IQ peste medie, are acces la niște informații de primă mână, e un pic de ”role model” pentru bobor. Cum zicea Andrei Gheorghe: odată ce ești rege, nu te mai poți ascunde. ”Trebuia să dea de seamă”, cum s-ar zice.
   Iar prin interviul de aseară practic s-a expus pe ea și pe întreaga ei familie în toată vulnerabilitatea lor. Nu cred că mai era nevoie să plângă la TV ca să-și sporească popularitatea, dimpotrivă, o chestie de asemenea anvergură îi poate distruge tot ce a clădit în ultimii 20+ de ani (lumea rămâne cu imaginea vedetei care s-a crezut mai deșteaptă decât toți și a mușcat-o, și ipocrizia asta se cam taxează). Nu zic că nu sunt și beneficii pe partea de brand personal, dar nu cred că are cineva chef să iasă cu ochii plânși la TV ca să… ce?
   Iar dacă nu e relevant pentru tine, dai scroll și mergi mai departe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *