La primul copil am cheltuit PIB-ul unui stat african pentru a-i cumpăra Gropărelului jucării pe care le-a băgat în seamă, în medie, cel mult 14.2 secunde. Dar generația noastră cumpără impulsiv odraslelor rahaturi scumpe din rețelele de comerț modern pentru că așa scapi cel mai ușor de sentimentul de vinovăție că, în loc să te joci cu copilul, tu stai înfipt ore-n șir cu nasul în Facebook; așa că jucăriile au tot venit și au tot curs cu găleata și bascula.


Paharele trebuie să fie smart, iar tigrul gonflabil musai să aibă propria aplicația Android cu minim 4.5 ***** rating în Play Store

Jucării scumpe, dar recomandate de experți că-i măresc copilului IQ-ul! Că ce părinte nu-și dorește să scoată un geniu chinuit cu care să se laude în fața prietenilor, în timp ce bietul geniu e la a patra internare la dezalcoolizare pentru că se află captiv într-o relație abuzivă cu o femeie suferind de nanism, fugită de la circ într-o noapte ploioasă.

La Gropărică, după îndelungi eforturi intelectuale, ne-am dat seama că ar fi bine să nu repetăm greșeala: așa că-i facem cele mai frumoase jucării din hârtie, căsuțe din carton, și – mai ales – îi punem la dispoziție haine în lighean. Pe care le tot scoate din lighean și le pune la loc; apoi le scoate de la loc și le pune în lighean, și tot așa ore-n șir, averea familiei e în siguranță.

Amu, toate bune și frumoase; dar, speculând nișa asta, nievasta îmi cere acum bugete nelimitate să-și ia țoale.

”Pentru copilă”, așa zice ea, cu ochii sclipicioși, înainte să-mi golească cardurile pentru a-și cumpăra haine peste haine.

Haine care-i vor trezi interesul, în medie, cel mult 14.2 secunde.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. Cam Reply

  Al nostru (la 2 ani si jumatate) se furisa in camara la ligheanul cu mere, musca din fiecare (practic le facea merelor ceasuri cum faceam noi pe brat cand eram mici) si il punea la loc. In 10 minute aveam cam 15 mere avariate. Apoi, lua fiecare mar muscat si mergea in baie si il arunca in vasul de toaleta. L-am urmarit pe ascuns si l-am lasat sa isi duca la capat planul, dar ne cam umfla rasul.

  Mai tarziu, a mai facut o faza mortala: eram in camera cu niste musafiri, bunica locuia cu noi pe vremea aceea si el s-a imbracat in pijamalele ei si a incercat sa treaca prin spatele nostru, calm ca o regina, ca sa mearga la bucatarie. Asa de tare s-a suparat ca ne-am dat seama ca nu era bunica, ci el. Logic, bunica era cu noi in camera…

 2. andu YY Reply

  băăăi ce tare aia cu merele! așa făceam eu la 5 ani cu roșiile vecinului : le mușcam pe vrej, nu le rupeam.

 3. Zev Reply

  Gro, ai rabdare. Groparelul va creste, la un moment dat, si, pana in pragul adolescentei, tu ii vei cumpara jucarii din ce in ce mai sofisticate, normal. Dup’aia el incepe sa fie preocupat de jucarele blonde si cu doua picioare lungi, iar tie iti raman elicoptere cu radiocomanda si stabilizare girosopica, drone, masini cu telecomanda cu motorase cu ardere interna, de fug mai repede ca masina ta, roboti programabili, rachetomodele etc. Si iti chemi prietenii (barbati), lasati nevestele la branzici si sauvignon, iesiti in parcul de peste drum cu berea in mana, si va jucati pana crapati ca matzele lu’ Creanga. It’ll happen, Gro.

 4. Mihaela Reply

  Incearca si la dulapul cu oale, le scoate , le pune la loc…

  • Zev Reply

   Corect Mihaela, si cand le-a scos pe toate, pana sa inceapa sa le puna la loc, tu tzusti si curetzi rafturile!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *