În seara asta am ieșit la o berică cu niște foști colegi veniți în delegație în Cluj, oameni alături de care am tras amu vreo 5 ani la niște chestii care au ieșit bine și de care mă leagă o camaraderie din aia de sânge, de IT, veterani, ce mai. Unii se laudă cu câți talibani or trimis la Allah, dar nu se compară cu cicatricile noastre, mai știi, bă, când ne-o crepat build-ul înainte de release, ce senzații tari?

Și erau la masă americani, franceji, olandeji, tot felul de oameni din spațiul Schengen.


Schengen care și-a construit Catedralele Mântuirii Neamurilor în timp ce noi dădeam șpagă la turci

… și am avut așa:
1. Americanca s-o mutat în Olanda și nici prin gând nu-i trecea să mai revină în America, ce să facă, să se enerveze cu Trump? Spitale bune și asigurare medicală OK, țară sigură, biciclete, salariu OK, grija zilei de mâine aproape de minus zero.

2. Francezul zicea că acum ceva vreme o fost mare scandal în Franța pentru că un bloc s-o prăbușit. Bloc locuit de oameni normali, care-și cumpăraseră apartamente pe-acolo, dintr-o dată câțiva or murit, ceilalți vai și-amar, pe la rude. Ancheta ulterioară a descoperit că nici unul din inspectorii de la Inspectoratul de Stat pentru Construcții din Marsilia care urmăriseră construcția nu avea studii în domeniu: erau niște conțopiști fără nici o legătură cu domeniul care pur și simplu ocupaseră un job mai bun și semnau orice le puneai sub nas. Mno, scandal, presă, tot tacâmul.

3. Colegul olandez ne întreabă cum mai e prim România, că o tot văzut pe la Euronews știri cu demonstrații și mitinguri și #carnepsd. Îi explic în mare care-i situația, apoi, din politețe, îl întreb care-i situația prin Olanda. Îmi zice: apăi… la noi o fost ceva finală electorală, ceva alegeri… liderii celor mai importante două partide erau acolo, dezbaterea finală, amândoi jucau ultima carte… și vorbeau ei între ei, în fața camerelor… și la un moment dat moderatorul zice mai în glumă, mai în serios: domnilor, deci ce am aici nu e o dezbatere, vă rog încetați cu amabilitățile și politețile, putem vedea niște discuții mai aprinse în contradictoriu, vă rog? Că ne pierdem audiența!!!

No, lesne de ales în ce fel de țară ne-am dori să metamorfozăm România.

Și-am ales să scriu postarea asta pentru că vă văd pe foarte mulți care nu mai aveți speranță deloc, și nu e OK. Deloc nu e OK, hai, reveniți-vă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 20 comments

 1. neamtzschantz Reply

  🙂
  “în ce fel de țară ne-am dori să metamorfozăm România”
  in orice tara ati vrea sa metamorfozati romania o sa va trebuiasca o populatie majoritara de cetateni din tara aia. fiecare tara e asa cum e (buna, rea…) si e facuta de oamenii de acolo conform mentalitatii si nivelului lor de civilizatie. cu romanii poti sa faci numai si numai romania asa cum e ea acuma. cum spunea sherlock holmes “elementary, my dear watson”.

  • Groparu Nemernic Reply

   Nu ar fi prima dată în istoria omenirii când un grup minoritar acaparează conducerea. Oare să-i rugăm pe englezi și belgieni să ne colonizeze o zi și apoi să împartă ei puterea? (Siria & Rwanda style)

  • Basil Reply

   Multumim de incurajare!
   Noi totusi incercam.
   Mai sunt cativa cu cuaie suficient de mari cat sa ramana in tara pe baricade.

   • neamtzschantz

    nu era nici descurajare. ideea era ca romania nu se poate metamorfoza intr-o alta tara deja existenta, dar bineinteles ca romania poate deveni o romanie mai buna, se poate dezvolta bineinteles. pentru mine in schimb nu e deloc incurajant faptul ca optimistii ca tine nu inteleg un text.

 2. Ema Reply

  “în ce fel de țară ne-am dori să metamorfozăm România”?
  In Turcia care primea șpagă, in timp ce Schengen construia catedrale?

 3. Remus Reply

  bai deci am facut o comanda pe aliexpress, si amu la livrare (ieri o plecat din china) am vazut ca am uitat sa scriu blocul :)))
  Oare sa ma duc peste 2 luni la orificiul postal din Grigorescu sa ma interesez de comanda, sau alt orificiu postal din Cluj se ocupa de asta?

  cine are experienta, ma ajuta putin pls?

 4. Atti Reply

  Gropare, e simplu.

  Până când procentul de cetățeni din populație nu depășește două treimi, speranța tinde spre zero.

  • Groparu Reply

   Suntem cam o treime, ei sunt cam o treime. Mai există treimea indecișilor/dezgustaților/resemnaților/apoliticilor: acolo trebuie lucrat.
   Mai avem șanse.

  • mac gregor Reply

   Nu se poate. Populatia saraca e prea multa. Saracii nu voteaza, nicaieri, li se spune ce sa voteze. Inclusiv in SUA. Pe la 1930 Al Capone cumpara voturile din Chicago, plus era masina de voturi de la Tamany Hall, etc

   Ce putem face e ce a facut PDL: le-au cumparat si ei voturile, PSD style. Concurenta.

   • mac gregor

    Sa nuantez: saracii, – INDIFERENT CAT VETI INCERCA sa ii convingeti de puterea votului – niciodata nu vor crede ca votul lor poate schimba ceva, chiar daca votul lor ar putea schimba totul.

    Sa incercati sa il convingeti e inutil.

    Pe de o parte veniti voi, care le spuneti timp de 100 de ore (sa zicem) ca votul lor conteaza. Pe de alta parte vine viata, care ii invata 24h din 24 ca parerea lor nu conteaza. Pe cine or sa creada?

    Asa ca vor incerca imediat sa il schimbe pe ceva mai concret, cum ar fi un kil de faina.

    Daca esti din clasa de mijloc, adica lumea asculta cand deschizi gura, votul ti se pare in schimb natural.

 5. DanC Reply

  Ah am citit prima oara: “am iesit la o biserica cu…”, ma’ bad! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *