[google -4883263944138886935]

I: Cine vine?
R: Tiganiada vine.

I: Ce este Tiganiada?
R: Imaginati-va ca va plac prajiturile, si dintr-o data aveti acces la toate prajiturile din lume. Imaginati-va ca dati viatza celor mai adanci, absconse, reprimate porniri ale voastre (nu si alora sexuale! opsedatilor). Imaginati-va ca va eliberati de kimonoul de gheishe corporatiste si va transformati intr-o bacanta cu drept de viatza si de moarte asupra propriului destin. Un mic Dumnezeu.

Tiganiada e locul unde poti face ce vrei finca stii ca maine nu vor vui colegele si prekinele (“uai, tu, iara s-o imbatat Groparu si s-o pupat cu noi toate, si ne-o mai si pus sa ne sarutam intre noi!!!!”). Tiganiada este festivalul destrabalarii, al libertatii apsolute, al descatusarii, al eliberarii. Este locul unde nu exista nici durere, si nici intristare. Da, si are si verdeatza. Nu, nu dureaza o vesnicie.

Pe scurt: a inceput ca un festival de purificare, pre-sesiune. Masculi (NUMAI masculi) care pleaca cu cortul in natura si se destrabaleaza (pe Valea Caselor, langa Rasinari, acolo unde Cioran juca folbal cu craniile primite de la groparu’ – sic! – satului). Si acolo fac fight club in baltoacele in care se scalda bivolii satului, joaca rugby desculti cu sticla de vin, se bat, se cearta, se impung, fac tot – dar absolut TOT – ce le trece prin cap. De la o vreme, cineva, zis Groparu’, a avut ideea sa faca din aceasta iesire traditionala un festival tematic. Adica cu 2-3 luni inainte ne lasam barbi, nu ne mai spalam pe dinti, ne facem cicatrici pe fatza si NE IMBRACAM IN TIGANI. Cu palarii, cameshi inflorate, pantofi cu toc, geci si veste negre. Ghiul, lanturi, burlane si covoare, site de metal si haine second. Slapi cu ciorapi gauriti in picioare. Si merem prin oras si ne radem de oameni. La tribunal, la spital, la politie si in piata. La macelar si in supermarket. Dup-aia, merem in pustietate si ne facem pulbere, si repetam cam ce am facut si in alti ani: bataie cu urzici, suturi in cur, rugby cu sticla de vin desculti, lapte gros – orice fel de activitate care provoaca durere.

I: Cine poate veni la Tiganiada?
R: Numai invitatii speciali. Fara pantofari complexati. Ca sa accezi la Tiganiada trebuie 1) sa fii invitat de un membru cu drept de vot, care isi pune obrazu’ pentru curu’ tau 2) sa fii evaluat alcooliceshte de catre intreaga celula de criza (aka “oligarhii”); la cel mai mic semn de slabiciune (daca nu poti bea, injura, scuipa la fel de departe sau ai retineri in a ciupi chelneritza de cur, provoca badigardu’ localului la o cafteala sau facut pe homosexualu’ pe langa patron, sau fereasca Dumnezeu ce ne mai coace mintea!) candidatura ti se suspenda, pula Tiganiada, si membrul care te-a invitat isi pierde dreptul de a invita pe altcineva un an; 3) daca pe perioada Tiganiadei reusesti sa nu te imbeti sau cârâieşti ceva de genu’ “io nu fac din astea, ba!” la ce face grupu’, vei fi pedepsit. Crunt. Excludere, balegar in bocanci, whiskey turnat pe tine cand dormi si dat foc, aruncat in parau cu sacu’ de dormit, “gramada cere varf” – resursele sunt practic infinite. Nu ne testati imaginatia, Calatoriile lui Gulliver is Pepsi in comparatie cu ce putem noi face. Si nu ma mai bateti la cap ca “vreau sa vin si eu”.

I: Cine e personajele?
R: Personajele e unice:
– Ielvis;
– Crâng aka Nelu
– Rramon aka Tâmp aka Mitroa
– Degeaba aka Cipala aka Cuiu’ din Pula aka Unchiu-to
– Dudă aka Ştef
– Cârlanu’ aka Huby
– Ganistră aka Hinu’
– Gleznă aka Sugiu

I: Cand va avea loc Tiganiada de anul acesta?
R: In data de 25-27 mai.

Mai pe romaneshte: AMR-ul descreste. Read last year’s story here.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 5 comments

  1. varzastricata Reply

    Fain filmu. Ce tril are dom’le ala cu palarie, ceva de vis 😀 Nu voi comenta prin acest post baia la comun pe acordurile “Candy Shop”……

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *