Ca să nu citiți ca nebunii sperînd la 1001 și una de nopți: da, mă, de Sfântul Valentin am fost pe un vapor șapte bărbălăi și două muieri, din care una foarte măritată. Foarte romantic! Și ne-a dansat un nene în fustă, cu o instalație de pom pe el. Deci – derviș învârtitor la rotisor.

Asta numesc eu romantic!

Să le luăm pe rând:

1. Moscheea Albă este atâta de strălucitoare, că îți ia ochii; mai ales dacă ești organizat ca mine și pleci fără ochelari de soare din România (ca regulă de viață, nu-mi mai cumpăr ochelari decât de la optician; viața e prea scurtă pentru băutură proastă și ochelari ieftini; OK, de la prima vă acord derogare papală). Băi, deci am plâns de strălucire! Mi-am și tras un selfie cu ochii înlăcrimați, dacă îl prindeți pe Dan Bittman spuneți-i să-mi dedice piesa aia cu și băiețeii care plâng câteodată, că-i lipesc o sută de dolari pe frunte când ne vedem.
IMG_4814(1)
Prost încadrată, clădirea trunchiată, subiectul (urât ca berea scumpă) zici că-i copleșit de suferință hristică: aici învățăm și cum să NU facem poze.

Căci am uitat să vă spun că azi am mers acolo cu halatele noastre arăbești primite de la Calif! Și am fost ca saudiții și toată lumea s-o ferit în lături, siderați de cât de meseriași putem fi noi. Și – jur – am simțit de vreo 600 de ori cum mi se făceau poze pe furiș! Ne-arabul de mine, un caucazian îmbătrânit prematur de nopți prelungi de cumetrie, nu are nimic în comun cu populația masculină de aici; dar unii vizitatori erau suficient de ignoranți să nu facă deosebirea, la fel cum 90% din populația României nu vede diferența dintre un chinez și o coreeancă.

Și am făcut o aroganță: am început să mă uit urât la oameni. Ca un arab cu care n-ai voie să faci nimic! Și știți cum îmi evitau privirea? Ca la tatuații ăia mușchiuloși de care te ferești la dușuri la puș.cărie dacă te cheamă Hrebenciuc! Până o venit un nene de la ei și m-o cam ușchit, că ărea stăteam de multă vreme acolo și făceam poze la dreptcredincioși, și am Toyota.

Moscheea Albă se află în Abu Dhabi. Abu Dhabi este fratele mai bogat al Dubaiului; în sensul că dacă Dubaiul are zgârie nori de metal și sticlă, Abu Dhabi îi are din fișicuri de petrodolari. Cum să vă spun, deci atâta-s de bogați ăștia că, așa cum zicea Dănuț Byronezu’, dacă cel mai sărac de aici vrea să-și trimită fiica să studieze pe planeta Marte, atunci își permite să-și construiască acolo o universitate, apoi să o trimită pe fie-sa în campus acolo și să-i expedieze săptămânal trei profi univi care s-o învețe ce va vrea ea să învețe, nu știu, chimie industrială și PR. Așa de bogați sunt ei! În fine: E.DE.MERS.

2. Ferrari World: am crezut că-mi ies rinichii prin urechi!

Am fi făcut noi filmări cu GoPro-urile, dar nu ne-au lăsat cu chestii care pot sparge dinți dacă le scapi dintre lăbuțe la 240 de kilometri la oră (!!!). Ce pot să vă zic este că am tremurat minute bune după aceea; plombele îmi bubuiau obrajii ca apucate; iar ochii vedeau fundul ochilor, căci le era frică să se uite în față! Dar a fost exact ca în filmul de mai sus, oameni care plângeau, alții care deja înnebuniseră și un blogger din România (nu vă zic care) și-o striga pe maică-sa, că n-o putut săraca să mănânce de sughiț, biata mea mamă.

3. Croazieră prin Dubai Creek: am nimerit, așa cum ziceam, fix de Sf. Valentin. Dubai Creek îi un estuar (în care nu se varsă nimic), un intrând în mare în care se reflectă toți zgârie-norii și se admiră cât sunt de frumoși și fac concursuri de Miss. Ca în orice altă parte a lumii, bărcuțele pentru turiști sunt trecute de prima tinerețe, dar sunt împodobite cu neoane și, mai ales de Sf. Valentin, cu balonașe reale (nu Durecși, necredinciosule!).

Deja devin imun la haleală gustoasă, nu mi se mai pare nimic extraordinar, și cred că sosirea în țară va fi un fel de decădere a regelui Lear, un șoc din ăla ca o smetie peste scăfârlie, Groparu va fi cnocaut; dar nu mă pot abține să nu vă spun una groasă rău: pentru că am pus pe mine niște kile, mi se cam freacă bucuțele una de cealaltă, săracele și dragele mele; și m-am opărit la fundic, și umblu pe aici după Sf. Valentin ca un adept-al-știți-voi-cărui-fel-de-orientare-sexuală! Salam, să aveți pace, frați ghiauri.

Poze – pe Facebook. Mai jos – filmul cu numărul 2:

TFB10 – ‪#‎tenDubai‬ – este un eveniment organizat de Foto Union, powered by Prestige Tours, organizat cu sprijinul Canon Romania si Calif. Stăm la cel mai extraordinar hotel al cărui prag l-am trecut până acum – Atlantis – prin grația divină a Rida International.

PS: scuze ca atunci cand urc poze inund Twitterul. Scuze! O să încerc sa remediez; pentru că nimic nu mă atrage mai tare de la ce se petrece aici decât să umblu prin mațele Facebook-ului când aș putea, de pildă, să-mi caut și eu pe aici un șeic bogat să mărit.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. Marian S Reply

  Una rece, una caldă: când te întorci în Ro o să ai din nou dreptul la palincă. 🙁
  Adio supărări dubaineze!!! (vai, ce cuvânt am scos din mine, cu gura uscată, ca de luni dimineaţă). :mrgreen:
  PS Şi totuşi, dincolo halatul era mai ieftin. 🙂

 2. Marian S Reply

  Una rece, una caldă: când te întorci în Ro o să ai din nou dreptul la palincă. 🙁
  Adio supărări dubaieze!!! (vai, ce cuvânt am scos din mine, cu gura uscată, ca de luni dimineaţă). :mrgreen:
  PS Şi totuşi, dincolo halatul era mai ieftin. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *