Știu, știu, nu aveți televizor acasă, iar dacă aveți nu vă uitați decât la campionatele internaționale de șah și pe Mezzo, nu?

Dar, indiferent în ce peșteră fără cablu locuiți în România, nu aveți cum să scăpați de spotul în care ni se cer cu nerușinare bani pentru taxa TVR. După ce că numai Gabriel Oprea mai trebuia să fie director acolo ca să iasă dezastrul financiar perfect, după ce că n-am mai văzut o emisiune adevărată acolo de pe când trăia Iliescu (nu vă mai amăgiți, bătrânul bolșevic e zombie încă din 2001), după ce înșiși contractorii TVR înjurau TVR-ul în gura mare chiar în timpul emisiunilor la TVR (Guran, Pătraru), televiziunea publică a stat pe o fesă în timp ce se gândea pe budă, pradă unei constipații mentale teribile, s-a scremut până i-au pușcat vinișoarele la ochi de i-a ieșit sângele albastru printre pleoape și a născut acest clip cu nevoi speciale. Un elev de clasa a XI-a de la o școală vocațională ar fi făcut un clip mai bun, dar posibil să mă-nșel: și unul de clasa a VII-a ar fi putut scorni un concept mai cu IQ.

Mno; comparați clipul TVR din 2016 (de mai sus) cu clipul care mulțumește contribuabililor BBC din 1997 (de mai jos) și apoi vă dați seama cât de departe mai este până departe.

https://www.youtube.com/watch?v=axY2TBeWVM0&index=1&list=PLhEwcdoQLFqoyKNdyiOGkna3hC9toTDFd

Recapitulare: varianta românească, despre care zici că-i editată în MovieMaker de un supraviețuitor al unui traumatism cranio-cerebral care nu-i dădea multe șanse de supraviețuire, și varianta englezească, cu toate starurile de muzică din regat, aduse laolaltă și puse să facă pe ciocârliile. Și, când te gândești că dacă s-ar fi făcut o variantă românească, aia ar fi fost plină de limacși velea și smailo, apăi îți cam dai seama de ce #brexit: din cauză că li-i cam jenă cu din ăștia ca noi, bă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Carmen Reply

  Apropo de taxa tv, in UK au schimbat putin regulile pt online.
  Si anume, nu mai pot vedea online streaming de la televiziuni din strainatate (de ex din Ro) fara sa le platsen taxa lor desi ei nu produc programele alea.
  Deci UK nu e tara perfecta!
  …nu mai pot vedea TVR si Digi :((

 2. d.orin Reply

  mnoh, eu sunt fericitul neposesor de televizor caruia nici dorul nu i-l duc. nu vreau nimic, doar ma laud 🙂

 3. Bula Reply

  @ Carmen
  Peste tot, platesti la furnizorul de cablu / satelit, iar ei platesc mai departe la posturile de TV, cu care au contract.
  Nicaieri nu platesti triplu, ca la noi: taxa TVR si RR prin factura de curent + taxa la cablu + subcentii de la stat (adica si din banii mei, platiti ca impozite si taxe).
  Unde se iau de 3 ori banii, se fura de 3x3x3 ori.

 4. mac gregor Reply

  in germania te vaneaza ca pe soarec pana le platesti taxa tv, chiar daca te uiti sau nu. Nu ni-s unici pe lume.

  De exemplu nu poti scapa de politia taxei tv germane nici daca ii duci acasa le demonstrezi ca nu ai tv.

  “Dar smart phone aveti?” “Da” “Aha, il folositi ca sa va uitati la emisiunile televiziunii publice fara sa platiti!”

 5. remus Reply

  mac gregor, de aia nu imi place mie jermania. oricum e o tampenie sa le dai bani, daca deja sunt finantati din bani publici.

 6. Cristina Reply

  No, acu…se orienteaza si ei dupa public…atunci cand marea majoritate are nevoie de propozitii scurte si cuvinte simple ca sa se concentreze si sa proceseze informatia parca nu vii cu metafore si clipuri artistice de 4 minute, ca acu incepe Capatos sau Maruta si pierdem intriga. Plus, Bowie?Elton John? negrii??? ptiu drace…noroc ca nu avem echivalentii lor ca se umpleau bisericile de televizoare aduse la exorcizat…poate daca s-ar incerca cu Salam, Furdui Iancu si Arsinel si Stela…plus, BBC chiar promoveaza muzica aia si publicul lor apreciaza programele lor de calitate…TVR-ul ce ar aduce? Ce emisiuni de calitate mai au inafara de stirile inca deasupra majoritatii laturilor? mai e Catalin Stefanescu la ei? Eu doar pe el il mai frecventam…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *