Am adunat bănuți de la voi cât nu mă așteptam! Dați-mi voie să-mi ridic pălăria și să vă țuc, tovărășește, de la distanța socială de siguranță.

Bani primiți până duminică seara:
Revolut: 8900 lei lei
BT: 7455 lei
PayPal: 348 EUR.
Total: 16355 lei și 348 EUR (cca 3700 EUR).

Pentru că suntem transparenți și nu dorim să planeze nici un scai de suspiciune peste acțiunea noastră, zilele următoare vom publica lista donatorilor și sumele trimise. Vom avea grijă să blurăm numele de familie. Dacă nu doriți să apăreți nicicum, vă rog să-mi scrieți la groparu punct ro la gmail și o să vă trec ca Anonim.

Se vor produce două tipuri de viziere: viziere imprimate 3D de Emilian și colegii (au folie de plastic, ramă și elastic) și viziere simple, doar din folie. Nici unul din aceste două tipuri de viziere nu este omologat, iar dacă doriți să le refolosiți o faceți pe riscul vostru. Noi dorim să ajutăm în ideea în care oricum nu le putem omologa in 2 zile, iar o vizieră neomologată e mai bună decât nici o vizieră. Corect?

Dacă doriți să citiți ce am făcut până acum cu banii și cu acțiunea noastră, citiți punctul 1. de mai jos.

Dacă aveți nevoie de viziere, citiți punctul 2. de mai jos.

Dacă doriți să ajutați, citiți punctul 3.

1. Ce am făcut până acum, după 4 zile:

1. Luni plătim cca 5000 lei unei firme de publicitate din Cluj pentru realizarea a 350 de viziere după modelul de pe viziere.ro, vor fi gata miercuri (cca 14 lei/buc). Acestea se fac în întregime cu materialul lor. Pentru că e urgență și din cauză că nu se mai găsesc materiale pe piață, am hotărât să ne mișcăm cât putem noi de repede și am acceptat oferta lor (nu vă ascund faptul că încercăm cât mai putem să negociem ăia 5000 de lei, vedem ce reușim).
2. S-au comandat 18 kile de filament pentru imprimante 3D, 1169 lei. Dintr-un kil de filament ies cam 60 de rame de vizieră.
3. S-au plătit 100 lei pe 100 de metri de elastic pentru viziere.
Total cheltuiți: cca 5000 viziere + 1169 filament + 100 elastic = cca 6269.

Perspective:
1. Urmează să primim câteva sute de metri părați de folie gratis (mulțumesc, Călin Dan M.!) care sunt pe drum către noi și avem o altă promisiune de la o firmă că ne vor debita vizierele tot gratis (!).
Astea vor fi viziere simple.
2. Pentru modelele printate 3D, s-a eficientizat procesul de imprimare și a fost sharuit pe grupurile de imprimanți 3D, deci de acum încolo se vor putea mișca mai repede: până acuma, 3 persoane făceau cca 30 viziere/zi, de azi încolo se poate ajunge la numere ambițioase, gen 60, poate chiar 100/zi (!).
3. Am primit oferte de voluntariat de la câțiva IT-iști din ăia să asambleze ei vizierele printate 3D de Emilian și grupul lui conspirativ (îmbucat folie în ramele printate 3D, legat elastic, ambalat vizierele în cutii/pachete de 10, 20, 50 buc.) – bravo lor!
4. Imprimanții sunt în discuții să cumpere folie transparentă pentru încă vreo 2000 de viziere (!).

De când am pus articolul, de joi, imprimanții 3D au donat 93 de bucăți viziere din banii lor către:
– asociația unei voluntare din Cluj-Napoca (Iulia S.) care le-a donat ea mai departe,
– Spitalul Clinic de Recuperare Cluj-Napoca
– Gine 1 Cluj-Napoca
– Medicala III Cluj-Napoca
– Spitalul clinic județean de Nefrologie Cluj-Napoca
– 3 medici de la UPU Cluj-Napoca
– un medic de familie din Cluj-Napoca
– Centrul Medical Mărăști Aurel Vlaicu
– Spitalul Judetean Fogolyan Kristof
+
– o mască cu un mic defect de fabricatie s-a donat curierului de la Fan care-i tot livrează materiale lui Emilian – prin foc, prin spăngi, prin glonți, prin fum, prin mii de baionete.

Mâine se mai duc cca 20 de viziere către Spitalul Militar.

Toate vizierele astea de la punctul 4. de mai sus sunt făcute din banii imprimanților, nu cei strânși de pe Groparu.

2. Dacă aveți nevoie de viziere

Trimiteți la groparu punct ro la gmail punct com un mail cu ”Avem nevoie de viziere” la subiect, ca să știu să vă dăm prioritate la citire. Avem o listă de beneficiari deja, lucrăm cu alți voluntari din Cluj care fac donații ca să ne asigurăm că nu inundăm cu viziere o unitate medicală în timp ce altele se zbat în nevoi.

Ce trebuie să știți:
– Vă rog nu ne cereți 1000 de bucăți, ”să fie”. Vă putem oferi deocamdată câteva bucăți, maxim câteva zeci, și apoi vă mai tot dăm pe măsură ce producem.
– Încercăm să facem o triere a beneficiarilor, cât putem și cât știm. Am cooptat un medic în echipa noastră care să ne spună ce unități sunt mai importante (probabil că Spitalul de Infecțioase e mai prioritar decât o clinică veterinară; nu știu, zic și eu) (mulțumesc, Ariana!).
– Încercăm, pe cât posibil, să livrăm direct medicilor și personalului implicat. Vă rugăm să ne iertați, nu prea avem încredere în managerii de spital (ce ați păzit până acum???). De aceea, s-ar putea să vă rugăm să veniți să le ridicați singuri. Povestim oricum la telefon.
– Am promis că strângem bani pentru spitalele din Cluj. Am primit însă și o tonă de mesaje din țară, din localități care nu au luxul unui centru universitar doldora de geeks, firme de publicitate și bani din IT. Promit că încercăm să vă ajutăm cât putem, OK? Mai ales din alea pe care le vom face gratis, ca să nu deturnăm fondurile donate de oameni pentru spitalele din Cluj.

VEDEȚI ȘI FILMULEȚUL DE LA PUNCTUL 3.

3. Dacă doriți să ajutați

1. Donați în continuare. Repet, ce nu cheltuim pe viziere vom cheltui pe alte lucruri pentru spitale, toți se plâng că nu au nimic.

PayPal:
groparu punct ro [la] gmail punct com

IBAN:
Morar Precup Emilian
Cont nou: RO37BTRLRONCRT00I5771702
(evitați contul vechi de la postarea anterioară)

Revolut:
0745438078

2. Confecționați-vă propriile viziere! Dacă sunteți în bani și aveți timp berechet, luați de aici material, adunați-vă mai mulți din aceeași familie și în loc să vă sugrumați unii pe alții, ca celelalte familii zilele astea, faceți-vă viziere.

Sau confecționați pentru alții (polițiști, curieri, poștași, jandarmi) și dați-le mai departe.

Sau mergeți la spitale cu câteva și lăsați-le acolo cuiva.

Sau faceți din PET de plastic, ca domnul de mai jos.

Orice e mai bine decât să te plângi că n-ai în timp ce-ți sugi degetul din poziția fetală.

Haideți că facem treabă 🙂 tura asta nu vom mai fi Miorițe, vom fi Toma Alimoș. OK?

PS: Citiți și deconstrucția mai multor mituri legate de virusul ăsta parșiv.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. Andu YY Reply

  Gropare Norocos,
  Eu nu vreau sa-mi publici numele ca donator, si cred ca si ceilalti ar fi de acordm cu mine.
  Muncesti in plus sa faci listele alea.
  Ai treaba nu asta!
  Hai noroc si sanatate

 2. Bubu Reply

  1.De acord mai sus.
  2. Clj nu e o insula izolata. Poate fi mai productiv sa aiba spitalele de infectioase din judetele imvecinate si cei de pe ambulante masti decat o clinica veterinara? Ca degeaba ai o cazuri la tine daca in jur sunt 100% infectati toti.

  • Groparu Nemernic Reply

   Am dat exemple extreme, dar problema se pune cui dai între UPU, Infecțioase și salonul de nașteri de la Gine când tu ai 20 de viziere?

   • Bubu

    Sincer sa fiu, ma bucur ca nu trebuie sa fiu eu cel care alege. Dupa inima as da la nasteri, logica de nespecialist zice la infectioase. Bine ca ai un medic sa va consilieze. Chiar nu va invidiez.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *