Era o sâmbătă seara aşa cum nu am mai avut de mult – adică din aia în care stai cu familia şi nu te interesează cât e ceasul (era 18:34, că tocmai mă uitasem).

Priveam îndelung la TVR2, până nu apucă ăştia să-l închidă ăştia ca pe TVR CUltural, la emisiunea Paşaport de România. Dacă nu ştiţi, la emisiunea asta băjeţii aduc un invitat dintr-o ţară foarte străină şi-l lasă pleaşcă pe capul unor gospodari simpatici de la ţară, care îl duc pe străinez să trăiască o zi din viaţa lor – cu muls de vaci, rânit la porci, jucat dansuri româneşti şi dormit în fân – poate şi cu câte-o băştinaşă, uneori; dar cu siguranţă cu o gaşcă de căpuşe şi ploşniţe.

La fiecare emisiune din asta, străinul face negreşit cunoştinţă cu palinca noastră strămoşească. Şi de fiecare dată , la prima degustare, toţi străinii se strâmbă de zici că le dai să bea infecţie verde. Asta spre deliciul gazdelor, care se prăpădesc de râs văzînd grimasele nefericitului oaspete atunci când pune buzele pe materialul toxic.

Şi tot la fiecare emisiune din asta, după ce oaspetele se schimonoseşte de zici că-i apucat, gazda pune lăbuţa pe pahar şi-l varsă pe gât în jos, de zici că-i apă minerală, apoi se uită, scârbit, la oaspetele străin, într-un fel de “vezi, bă, aşa se face!”.

Ei. Într-o asemenea secvenţă, în care găzdoiul deşartă cu îndemânare pe gât un păhărel de palincă ca un expert, dintr-o smucitură, Gropărelul începe să strige:

– Tati! Tati! Tatiiiii! şi arată către televizor, către nenea beutorul.

Fiu-meu tocmai avusese primul déjà-vu din existenţă.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

  1. Dragos Reply

    O sa-si dea seama el, pe masura ce creste, ca nimeni nu bea palica ca Groparu.

  2. Ionut Reply

    Omul cat traieste invata :)) trebuie sa creasca si cel mic al tau .. Tu te strambi cand bei palinca ? :)))

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *