Personal, încă n-am ajuns la râșnița de cafea cu bluetooth pe care o pornești de la cipul implantat în creier când ești în concediu în Grecia. Încă, dar presimt că la anu’ se vor umple buletinele de știri cu soacre speriate de frigiderul care vine după tine pe balcon și te roagă să bei ceva rece, că păcat de berea aia să stea nebăută.


Nu atingeți firele căzute la pământ. Oferiți bere și soacrelor

E gata, a ajuns și-n România casa inteligentă adusa de E.ON. Mai exact:
– suni la ei,
– în câteva zile vin la tine niște oameni de știință în salopete, care
– îți instalează niște cutii și wireless-uri
și
– un thermostat Tado cu care, folosind tehnologia digitală (vârfurile propriilor degețele), setezi pe viitor temperatura din casă printr-o aplicație mobilă (de pe telefon sau tabletă). De oriunde, gen din mașinuță, în drum spre casă. Termostatele plicticoase cu interfața monocromă țin de alt secol, de acum reglezi climatul din bârlogul propriu, ca Jean Luc Picard.


Pls nu faceți 27 de grade în casă, ms

Soluția E.ON Life & Cool constă dintr-o centrală pe gaz și un sistem de aer condiționat, care se activează în funcție de temperatură și de setările creierului central. Mai exact:
– Pachetul E.ON Cool, instalare aer condiționat în 3 zile (!):
– tehnologie Inverter, cu ionizare, garanție 3 ani, zgomot redus (37 db), nu mai zic de Wi-Fi, setare de încălzire automată atunci când temperatura de afară scade sub -15°
+
– Pachetul E.ON Heating, centrala care promite consumuri reduse cu până la -25%. Cu un pachet de revizii și asistență tehnică inclus, în funcție de pachet.

În funcție de cum dorești, soluțiile intră în acțiune: cald, rece sau (dacă soția e nehotărâtă) și cald, și rece.

La nivel mai înalt, E.ON mai oferă
E.ON Photovoltaic, soluție (pentru clienţi business şi municipalităţi) de producere a energiei electrice din sursă solară. Și tare mi-aș dori să văd soluția asta lipită de niște camere video care să monitorizeze râurile și pajiștile din țară, să nu mai arunce nimeni prostii în țara mea;

Poza nu e făcută-n România, la noi sub panouri pășteau oile

E.ON Drive, care-ți asigură montarea staţiei de încărcare a maşinii tale electrice. Și știu că ai deja Tesla-n garaj, că așa au toți cititorii groparu.ro, nu-i așa?

Pentru posesorii de Tesle și mașini electrice, în AppStore şi Google Play găsiți aplicația E.ON Drive, cu hartă interactivă cu staţiile de încărcare (tipul de conector, puterea staţiei, disponibilitate, preţ) și planificator de călătorii, să nu rămâi în pană. Plata o poți face direct de pe mobil. Și au și tot felul de oferte de finanțare.

Mno, studiați oferta și luați hotărârea cea mai bună pentru voi, nu pentru că vă spune Groparu că așa-i; pe  mine unul m-au prins la ”instalare aer condiționat în 3 zile”, că dacă vrei distracție ia încearcă să prinzi zilele astea meșter care să-ți monteze așa ceva pe caniculă, că toți îți spun ce-i zice doctorul unui schelet, ”acuma se vine?”

Mai multe, pe https://www.eon.ro/.

#eon #tomorrowison #energysolutions 


Cele mai mari fidget spinnere care există

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 12 comments

 1. neamtzschantz Reply

  https://www.bzi.ro/romania-este-tara-cu-cele-mai-multe-wc-uri-in-curte-statistica-rusinoasa-673892

  Romania este pe primul loc in topul tarilor din Europa cu cele mai multe wc-uri in curte, o arata ultimele date publicate de Eurostat. In acelasi clasament pe locul doi se afla Bulgaria, iar pe locul trei Lituania. Mai mult, studiul arata ca tara noastra are un numar de locuitori care au toaleta in curte aproape dublu fata de vecinii bulgari. La polul opus in acest clasament se situeaza Luxemburg, Spania si Germania.

  Jumatate din populatia Romaniei merge la toaleta in fundul curtii si nu are acces la apa potabila curenta. Sistemul de canalizare e doar un vis pentru cei care locuiesc la tara, dar exista si oraseni care nu beneficiaza de acest privilegiu. Un sat din Ilfov, la doi pasi de Capitala pare un loc desprins din alte secole. Bunicii inca mai scot apa din fantani, iar constructiile subrede din lemn tin loc de toalete. In tara unde umorul compenseaza saracia, au aparut si primele WC-uri inmatriculate.

  Cel mai departe de civilizatie este sudul Munteniei, unde doar 35% din gospodarii sunt racordare la sistemul de canalizare. Conform datelor Institutului National de Statistica, la tara, baia in casa si apa la chiuveta sunt un adevarat lux. Doar 8 din 100 de romani au beneficiat, anul trecut, de servicii de canalizare, in mediul rural. Oamenii spun ca nu-si pot permite conditii mai bune de trai. Canalizarea nu a fost niciodata o prioritate a edililor, care risipesc bugetele comunelor in tot soiul de proiecte bizare. La San Paul, de pilda, in judetul Cluj, s-a investit intr-o baza sportiva multifunctionala, cu o toaleta rudimentara la doi pasi de gazon.

  • neamtzschantz Reply

   ihi, dupa cum se vede casa inteligenta pentru majoritatea romanilor ar fi cu wc in casa si canalizare.
   abia dupe aia, adicatelea peste vreo 50 de ani o sa vina oamenii de stiinta in salopete sa instaleze cutii.

   • santamanta

    la fel cum oamenii de stiinta nu au aflat inca cum se orienteaza porumbeii, tot asa nu se stie clar nici de ce sarantocii europei, probabil nemotivati sa spele wc-urile in Luxemburg, Spania si Germania, inca mai considera lifestyle choice sa ai curte in jurul wc-ului, si sa recuperezi apa de ploaie si bidonul de la cola.
    old hippies never die

   • Groparu Nemernic

    Între timp, în Cluj…
    https://www.startupcafe.ro/bani-europeni/cluj-lectii-bucuresti-tramvaie-moderne-autobuze-electrice-biciclete-banii-uniunii
    Da, știu, articol plătit de mașinăria de PR a primăriei, dar să știi că, cu tot cu bubele lui despre care am mai scris, dacă vii în Cluj (mai ales în perioada TIFF/ Comedy Cluj/Electric Castle/Untold etc.) o să vezi o efervescență pe care nu am întâlnit-o în alte orașe, de la noi sau din alte părți.
    Este o dovadă că România este fragmentată și împărțită în bule. Unele bule o iau înainte și le lasă pe celelalte în urmă. Acuma nu știu dacă este OK să încetinim o bulă ca să o prindă cealaltă din urmă.

  • neamtzschantz Reply

   @santamanta
   pai nu e ca si cum ar fi alegerea taranilor sa aiba wc in curte, dupa cite am citit nu au de ales pentru ca nu au canalizare.

   @groparu
   daca citesc o statistica rezulta ca 70% din populatia romaniei traieste la tara. deci astia care avetzi conditii civilizate sinteti o minoritate.
   nu cred ca trebuie sa gasim eu sau tu o solutie pentrau ca nu noi sintem platiti sau alesi pentru asta.
   eu citeam doar cu stupoare reclama la hightech in tara de evul nediu, pentru ca pentru 70% din populatie totusi asta este.

   • santamanta

    @neamt, au dreptate americanii cand zic ca nemtii n-au simtul umorului, hai sa-ti explic bancul, cu riscul de a face ore suplimentare
    perfect de acord ca nevoile esentiale trebuie rezolvate,sanatate,gen canalizare,prin taxe de guvernantii alesi de ‘cetate’
    1.in silicon valley ii doare in basca de homlesi,care nici macar nu au curte
    2.evul mediu e dan puric
    3.in lumea a3a internetul e folosit tot pentru movies in special, era o grafica in economist, nu sa se informeze unde e graul mai ieftin
    4.jeff bezos nu vrea sa plateasca taxe si-si cauta sediu nou, prin concurs, in orase falite,aproape distopice, gen detroit
    5.asta e pentru altii,cu atitudinea conteaza,ambitia etc: succesul nu e doar bani, si hitler a fost ambitios (cred ca si dalai lama ar fi de acord aici)
    …si intuitia mea artificiala,aproape feminina, care m-a oprit si sa-mi deschid cont la facebook, imi zice sa-mi iau mai bine o bere

   • mac gregor

    @manta

    daca evul mediu ar fi definit ca feudal, cu o tara compusa din mari proprietari de pamanturi si iobagi care executa ordinele stapanului, atunci esenta lui e Dragnea, nu Puric.

   • neamtzschantz

    @santamanta
    eu intelesei gluma bre, da m-am gindit ca pentru aia in cauza nu e deloc amuzant.
    evul mediu se refera la multe nu neaparat la formele de guvernare. se poate referi la conditiile de trai sau mentalitate.
    nu doare la bashketzi ce si cum e in america pentru ca nu cunosc pe nimeni in europa civilizata care sa-si doreasca capitalism de felul ala. america nu e pentru noi un model ci dimpotriva.
    in rest ciocnesc cu tine cu multa placere o bere. hai noroc! 🙂

  • Groparu Nemernic Reply

   A, s-a schimbat schimbarea, se face metrou aerian. Aia a fost numai PR, doară nu s-apucă să sape prin PĂMÂNT SFÂNT ROMÂNESC!!!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *