Apartamentul din Florești este acum închiriat unui amic.

Care amic a avut o relație tumultoasă cu mașina noastră de spălat rufe Indesit, pe care nevastă-mea și-o cumpărat-o amu 400 de ani.

closca si puii de aur
Și la care ținea ca la cloșca cu puii de aur din cap

După lupte seculare, spiritul mașinii de spălat a zburat către veșnicele plaiuri ale vânătorii, unde a așteptat răbdător să vadă dacă nu vine nimeni să-l resusciteze.

În persoana lui Raed Arafat a venit un meșter român, înduplecat după îndelungi rugăminți. Care s-a pus imediat pe treabă: nu s-a descălțat, a cerut o cafea, a scos trusa de scule strămoșești, s-a asigurat că i se vede crepătura fundicului prin pantaloni, a îngenuncheat și s-a pus pe deșurubat.

După numai cinci minute, a-nceput să pufăie, să mormăie și apoi să blasteme… chiriașul întrebă:
– Totul în ordine?
– Nu, dom’ne, nu e bine!

Pufni cu dispreț, ca un mâț care strănută.
– Cine o umblat aici înainte? Dom’ne, da’ și-o bătut joc de voi, dom’ne! Păi asta-i treabă? Ăla nu-i meșter, e un mincinos!

Chiriașul o sunat-o pe nievastă, apoi o revenit:
– Sunteți primul mecanic care umblă la mașina asta de spălat. Dvs. ați desigilat-o. Tot ce ați văzut la ea așa e din fabricație.

Privirea de pe fața meșterului: priceless și de neprețuit.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Claudia Reply

  Mda, am trait si noi o experienta ca aceasta, exact acelasi tip de remarci pe care le-ati evidentiat si dumneavoastra in articol. Poate e vreun cod de-al instalatorilor…

 2. ion ion romanul care nu face politica Reply

  E o pregatire psihologica. Daca dupa vizita mesterului nu merge e din cauza grelei mosteniri.
  Mesterul care a venit sa repare masina mea de spalat care pierde apa mi-a spus sa ii arat exact buba ca el nu are timp de investigat.

 3. Dan Muresan Reply

  Eu am observat ca mesterii adevarati sunt putini si cei care se tin de cuvant mereu sunt si mai putini. Poate am avut eu ghinion cu ei.

 4. Bogdan Reply

  Instalatorii sunt specia care evolueaza cel mai repede: dupa 2 saptamani de la o interventie majora chemi pe cineva sa mai faca o modificare si prima replica este inevitabil “Ce idiot a facut asta?”

 5. CSB Reply

  Am patit ceva similar la vulcanizare, cu o pana recurenta. “Poi cine v-o reparat asta numa v-o luat banii dejaba domnu’. Ui ce lucru de mantuiala o facut…” Pana era reparata de el cu o saptamana inainte :).

  Mai era bancu ala cu ucenicu de mecanic auto ( poate fi orice alt mester ) care ajunge in prima zi la atelier si maistru zice “no ficior, azi invatam cum sa ne miram cand deschidem capota”.

 6. ces Reply

  Interesul poarta ces-ul sa va zica uite-asa : reparati la firma mea si va garantez, ca n-o sa blamez. Doar omagiez pentru ca se stie , acuza-i o prostie.

 7. Infrasunete Reply

  Legat de masini de spalat discutam acum cateva luni cu un instalator sa-i zicem. Cineva ii ceruse sa-i instaleze masina de spalat, instalatorul i-a cerut vreo 50 de lei si respectivul n-a vrut sa dea i s-a parut mult (e mult). Fara insa sa se intereseze, sa cheme pe altcineva sa se uite macar pe net, s-a apucat sa-si instaleze masina. Conexiunile le-a facut el nu-i vorba ce n-a stiut insa/a uitat a fost sa scoata suruburile de fixare din spate. Ce-a urmat va inchipuiti. I s-a rupt cuva si astfel a fost nevoit sa-si plateasca cam jumatate din masina.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *