Pentru că am avut foarte mult de lucru în minivacanța asta, am decis (adică nievasta a decis) să stăm frumușel acăsică și să ne vedem de ale noastre.

Pentru cei dintre voi care nu aveți copii, dar știți mai bine ca noi cum să ni-i creștem, asta se traduce prin 24h/zi suflat în ciorba Prințișorului și făcut în așa fel încât să-i fie lui bine. Așadar, când tati nu a stat în genunchi cu el câte 4 ore ca să ne jucăm cu mașinuțele, au fost:
– prima zi, bazin. Stat cu el în apă de un metru timp de 3 ore și jucat cu bărcuța, plus sărit în capul altor copii și cerut scuze fierbinți de la părinții acestora
– a doua zi, plimbare prin pădure cu alți copii și părinții lor, venit acasă ca un porcușor după ce a scurmat cu capul prin frunzișuri după melci scârboși
– a treia zi, plimbare prin centru, pe un frig și un vânt de cădeau țâglele prin orașul de 5 stele, și el o halit înghețată
– a patra zi, invitat altă familie cu fetiță la noi acasă, pentru că deja exasperam.

Când ai copil mic în casă și lucrezi pentru corporații, e mai greu cu curățenia; cel puțin în cuibul gropăresc e mai greu, că Gropărelu’ își aduce cutia cu mașini în toate camerele, băile și în sertarul cu chiloți ai lui tati. Dar în cinstea musafirilor și a zilei naționale am tras un jmotru exemplar, cu aspirat, curățat praful, lins pe jos cu mopul; apoi am scos o zacuscă studențească, o slană cinstită de la Ghiță și niște cepoaie, pe care să le ungem cu niște rachiu de pălincă și vin fiert de la socru’ – să fie, nu să trebuia’.

Apoi am făcut și un duș lung, cu bărbierit pe barbă, apoi am pus pe fizic treningul de duminică; și i-am întâmpinat pe musafiri cum se cuvine.

Și mno, am stat, am halit tăt felu’, copiii s-or jucat până fetița o pierdut niște plombiță de la măseluță, or liniștit-o că următoarea plombă va fi de culoarea verde-măr-crud și nu va durea deloc… apoi oamenii s-or luat și s-or dus.

Apoi m-am dus și eu la baie, nu vă zic de ce.

Și amu… mi-i cam jenă să vă pun ce urmează, dar no, ce să-i faci? Că n-are farmec să-ți fie jenă singur!

whatsap
PS: autocorrect-ul e de vină pentru ortografia defectuoasă. Măcar atât.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. Andor Reply

  In ziua a 4-a dupa scripturi…
  Voi deja umblati sa-l insurati si sa-l trimiteti la casa lui impreuna cu nevasta-sa? Iar voi din parinti grijulii sa va transformati in socri ?

 2. alunelu Reply

  Plm=Pe legea mea.
  Am vinit la Cluj weekendul asta, unde am fost tatic si baby sitter pentru diversi copilasi, veniti la ceva seminar si examen de karate tinut de un elvetian de 7 DAN. Dupa examen (4 ore) or facut copiii prima noapte alba in hotel de si-or blestemat zilele receptionera si ceilalti musafiri cazati in institutie. Eu am apucat sa dorm putin, ei deloc. A doua zi au bagat 7 ore de antrenament. No, te tine? 🙂

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Andor: păi încercăm să-l mărităm de cupluri cu datorii mai puține ca noi, ce-i rău în asta? E mai bine așa decât să-l pun să muncească ca să mă-ntrețină la bătrânețe.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *