Ne batem cu măruță, mădălin ionescu, cu capatoși și cu audiențele lor fabuloase. Cu tăietorii ilegali de lemne, cu adoratorii de moaște, cu credulii care pun boticul la adevăruri despre daci, cu șoferii agresivi, cu funcționarii publici care dorm în păpuci (Doamne, dă-mi și mie calmul și aroganța lor!), cu judecători care reduc pedepsele mafioților analfabeți pentru cărți scrise – evident! – de alții.

Ne batem cu plagiatori aroganți, cu oameni care fură din banii pensionarilor, ai spitalelor, ai elevilor. Cu cei care ne fac de râs pe dincolo, prin Europa cealaltă. Cu oameni care au strâns averi greu de cheltuit în 10 vieți din salarii modeste, de la stat. Cu cei care parchează mașini care blochează ambulanțe.

Ne batem cu meșteri care nu vin la timp, care nu-ți răspund la telefon, care fac o treabă de doi lei, care te pun să schimbi bateria de la baie cu una de 300 de lei, apoi îți iau ei bateria veche, ”ție oricum nu-ți mai trebuie!” Cu mecanici auto plini de ei, cu faianțeri care sparg gresia cu ciocanul și abia apoi măsoară și apoi o lipesc ei din cioburi pe la colțuri (”acolo oricum puneți dulapul ăsta de baie, nu se vede!”). Cu o lipsă acută de tâmplari, dulgheri sau de oameni care să-ți înlocuiască niște trepte de beton, muncă de o jumătate de zi. Nu ai pe cine chema să-ți taie copacii primăvara sau să-ți pună niște ceapă în grădină, dacă te ia o criză de sciatică.

Ne batem cu constructorii care nu au învățat, în ani de zile, cum să pună o gură de canal la nivel cu asfaltul. Cu trotuare inegale, cu decapări de drum nesemnalizate, cu diferență de 9 cm între stratul actual și cel decapat, suficient cât să-ți rupi jantele dacă treci peste ele cu 50 km/h. Cu marcaje rutiere aplicate la cele mai aglomerate ore ale zilei. Cu semafoare nesincronizate. Cu bălți serioase pe drum la fiecare ploicică. Cu artere înzăpezite în fiecare iarnă. Cu șoferi de autobuze care circulă ca la raliu.

Cu o armată care nu cred că e-n stare să țină piept unei invazii a unui adversar inferior ca putere mai mult de câteva minute. Cu o Poliție care, atunci când aplică legea, primește aplauze la scenă deschisă.

Cu oameni care nu se spală. Jenant, am să scriu asta încă o dată: cu oameni care nu se spală.

Ne batem cu otrăvurile care ne omoară cu bună știință, în timp ce țăranii noștri nu știu, nu vor, nu pot să facă agricultură cum trebuie.

Cu șpăgarii din spitale, cu incompetenții din școli, cu servicii publice de tot rahatul, cu iliești, hrebenciuci, tăriceni, băsești, udre, olguțe, cherecheși, opri și care mai sunt.

Și, cu toate astea, numai 4 milioane au plecat de aici. Și sunt mai activi și mai patrioți decât cei mai mulți dintre cei 19 milioane care am rămas și care ne plângem pe Facebook sau – mai rău – pe bloguri despre ea. A dracu’ ibovnică mai ești tu, Românie! Pfuai, cât te mai iubim, tu Românie, oricât de mult ne plângem noi că nu speli rufele, nu cureți toaleta și mai și stai prea mult la vecinu’!


(sursă)

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 9 comments

 1. neamtzschantz Reply

  ce folos sa-ti rupi oasele pe santiere 20 de ani, 12 ore pe zi, 7 zile pe saptamina, dormind cite 6 intr-o camera, ce folos sa maninci 20 de ani cele mai ieftine chestii de la discounturi, ce folos sa furi ce apuci in germania, daca de banii aia iti faci o casa pe care nu esti sigur ca o vede toata lumea?
  asa ii futi trei dungi tricolore si esti sigur ca toti care trec pe acolo se uita la casa ta pentru care ti-ai batut joc de 20 de ani, cei mai frumosi din viata ta. sa vadem cum ti-o incalzesti iarna dintr-un salariu romanesc 🙂

 2. Florin Reply

  Ne iubim tara dar nu suntem in stare ne ne aparam resursele, dam petrolul , aurul si alte minereuri, padurile pe gratis altor tari pe degeaba … apoi ne scarpinam in cap cum fac alte tari profit… pai cand in unele parti statul primeste 85% din profitul scos pe resursele exploatate la noi se primeste 6- 12% … apoi ne vopsim casa pe care am facut`o din banii scosi din spalat mosii din europa la fund , in tricolor .. cum o dai tot a rahat pute.

 3. Roxana Reply

  Ce-i drept, asta e ultimul lucru la care m-as fi asteptat, desi romanii sunt in stare de orice. Intr-adevar, cam multa iubire pentru tara pe facebook si cam putina in restul anului, atat pe retelele sociale cat si in realitate. Ce-i drept, nu avem multe motive pentru a ne arata afectiunea, dar macar sa nu ne prefacem de 1 decembrie.

 4. Corina Reply

  Dacă te uiți azi pe Facebook, toți românii își iubesc țara. În cel mult 24 de ore ajung însă, tot ei, să o înjure pe la toate colțurile posibile. Unde e consecvența noastră? Ori o iubim de nu mai putem, ori am fugi de ea cât colo…

 5. Groparu Reply

  @ Corina, e ca și când îți iubești soțul, da’ când vine acasă oleacă parfumat și cu chef de pupat parcă-ți vine să-i zici vreo două… zic de famelia mea, firește, sper că al tău nu e la fel de pofticios la beutură!

 6. Diaconita Codrin Reply

  Acum am dat de blogul asta si chiar imi place. Ca sa vezi in ce lume mica traim eu sunt poreclit Groparu’. La multi ani si am sa te mai citesc..ai verva, umor si esti ok!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *