Pentru că îmi plac experienţele noi, adesea unele demne de o masochistă, am zis să văd cum e să fiu recenzor. Las deoparte detaliile tehnice şi demne de o piesă a lui Caragiale şi vă voi povesti ceva ce m-a făcut să regândesc multe din miturile utilizate de ambele tabere ca armă în războiul dintre sexe. Cu toţii ştim că una dintre replicile preferate de femeilor atunci când îl prind pe nemernic cu mâţa-n sac este „ce aniversăm noi azi, iubi?”.

Potrivit mitului, nefericitul face nişte ochi mari, precum o căprioară prinsă de vânător. Urmează „erm”, „păi”, „iubi, ştii…” sau încearcă să ghicească la nimereală. Şi se declanşează infernul. O avalanşă de boticuri, urlete, bocete şi cadouri de împăcare. Cam ăsta ar fi mitul memoriei superioare a reprezentantelor sexului frumos. Dar, deşi sunt tot femeie, cu ocazia recensământului, consătencele mele mi-au demonstrat exact contrariul.

Una dintre întrebări era menită doar femeilor: din ce an sunteţi căsătorită/trăiţi în concubinaj? Ei bine, ajung la prima casă. Pun întrebarea cu o mutră cât se poate de inocentă şi privesc spre soţie. După ce a încercat să scape, întrebându-mă de 3 ori la rând de ce trebuie neapărat să răspundă, s-a fâstâcit şi a dat un răspuns aproximativ.

„Aha!” se gândi probabil bărbatul. „Am prins-o în sfârşit! De acum încolo pot privi liniştit meciurile la televizor!”. „Ce faci, nevastă, nu mai ştii când ne-am căsătorit?” spuse el, abia stăpânindu-şi rânjetul victorios. „Bine, mă, acum şi tu, am alte treburi, eu mai ştiu… Da’ tu de ce nu i-ai răspuns fetei? Tu de ce nu mai ştii?!” Linişte totală, un oftat de uşurare şi veni răspunsul exact, cu toate detaliile din acea magică zi. Stupoarea de pe chipul femeii merita să fie imortalizată.

Şocul a fost atunci când am realizat că dau de aceeaşi situaţie în 90% din cazuri. Soţia se bâlbâia teribil, iar soţii îşi câştigau minutele de glorie. Drept răsplată pentru că le-am oferit involuntar ocazia mult aşteptată, domnii m-au tratat cum se cuvine, iar doamnele mă priveau cu ciudă şi ură. Tocmai eu, o femeie, trădasem tagma. Le dezvăluisem secretul. Nu, nu toate femeile ţin minte cu exactitate toate aniversările posibile şi imposibile. După plecarea mea, mulţi Josearmanzi au avut de aşteptat. Măcar pentru o perioadă, televizoarele şi-au schimbat stăpânii.

Guest post de Andreea.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. Andreea Laciu Reply

  Am ajuns să cred cu tărie că aşa este. Vorba unui prieten căruia i-am povestit târâşenia: apăi dacă nici noi nu ştim ziua în care ne-am pus laţul de gât… 😆

 2. flobits Reply

  E mituri astea cu aniversarile :)) Demne de chick flicks, in care ea, Jennifer Aniston sau ceva imitatie de ea, se supara ca vezi doamne ei sunt de un an si el deja a uitat :)). Si ea tre’ sa manance din brisca, ca nu a gatit nimic, ca credea ca ies la ceva restaurant. Care restaurant daca nu ai facut rezervare cu 3 luni inainte – ciuciu. Da’ pana la urma se impaca ei cumva, si fara sa manance :D.
  Noa, v-am zis si finalu’ 😀
  Ozzy bestiala

 3. mixy Reply

  da mah, una ca mamaie nu mai ţine minte nici când şi-a născut copiii … :mrgreen: Andreea, vino să mă întrebi pe mine, să-i şterg complet posturile de sport! Pliiiiz :mrgreen:

 4. Andreea Laciu Reply

  @flobits s-au mâncat reciproc. 😉
  @ILUZIA după ce au fost date de gol, soţiile băgau replica: vezi, mă, de câţi ani îţi spăl, gătesc, etc. ?
  @mixy vin, vin. Îi zicem că se mai face o dată, fiindcă au greşit la prima numărătoare. 😆
  @Elena nu spun că este universal valabil, dar la mine în sat aşa a fost. Nu sunt toţi în aceiaşi oală, cum ne place uneori să-i băgăm. 😉

 5. Acru Reply

  Probabil că la cârciuma din sat s-a discutat despre recensământ. A urmat o documentare colectivă, iar dom’ Primar, omenit cum se cuvine cu ceva rachiu, i-a prevenit pe comeseni. După 3 zile de scărpinat în creştet, unii dintre ei şi-au amintit anul fatidic.

 6. marius Reply

  E distractiva chestia! Cel mai trist caz e atunci cand afla si vecinii de bloc sau de casa ca astazi cineva nu si-a adus aminte cineva ca e ziua altcuiva. Si dai , si umfla vorbe si…

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *