Am vrut să vă fac un cadou când s-a născut Cifra Fericirii, dar m-am luat cu treabă și nu am apucat să vă zic: așadar, luați, doamnelor, domnișoarelor și domnilor, tot filmul nostru!

Încheiem un capitol, sperăm să începem altul. Le mulțumesc din suflet tuturor celor care au fost alături de noi. Tuturor. Față de unii dintre voi nu mă voi putea revanșa niciodată. Și mulțumesc vouă, celor care l-ați văzut și v-a plăcut și ne-ați și spus lucrul ăsta! Din adâncuri vă mulțumim, că așa rânjet de satisfacție nici cu o găleată de lămâi nu se șterge.

Dacă i-am nedreptățit pe unii (cum ar fi câțiva de la primăria Cluj), le cer iertare. Se știu ei care sunt, pentru că filmul ăsta nu mi-a făcut numai prieteni, și uneori am fost prea prins în focurile creației ca să mai fiu diplomat. Și unii oameni chiar m-au ajutat enorm și simt că nu le-am mulțumit îndeajuns.

Filmul și-a îndeplinit menirea, a adus un zâmbet pe fața multor oameni, iar noi, Lucian Alexandrescu (regizorul) și cu mine, ne-am resemnat râzând cu poftă: nu ne vom recupera niciodată banii investiți, și e OK, pentru că – nu-i așa? Banii nu sunt totul, iar tura asta de 7 ani cu sania pe o pantă abruptă nu se compară cu nimic altceva: să văd eu filmul românesc, premiat sau nu, care a umplut sălile până la refuz la primele 7 reprezentații din Cluj (nu mai vorbesc de celelalte).


Imagini de la premiera absolută, TIFF 2014

Următorul proiect? Cu ajutorul muzelor, sperăm să mai fie, mai ales că acum am învățat cum se face; însă nu degrabă, căci prima dată trebuie să-mi crească nițel minunea asta de Gropărică. Dar nopțile nedormite sunt un sfetnic bun, așa cum a fost și în cazul întâiului Gropărel născut, și mie nu-mi place să prind rugină la blocul motor.

Până atunci, luați-l și bucurați-vă de el și dați-l mai departe! Mai ales pruncilor, mai ales lor.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. Marius Reply

  Chiar îți pasă ca unii s-au supărat ca n-au fost destul de băgați în seama? Așa cum le place lor să fie mângâiati, periați, parfumati… 😉

  • Groparu Nemernic Reply

   A, nu de asta e vorba, ideea e că prea multă lume m-a ajutat și poate nu am reușit unora să le zic nici măcar un mulțumesc.
   A, și da, am fost și măgar 😀

 2. Oana Crivat Reply

  Felicitari din toata inima! Bucura-te de Groparei si in timpul asta gandeste-te la urmatorul proiect! Sa fiti sanatosi si sa va fie bine !

 3. Sava Claudia Reply

  Ma bucur maxim!!! Haideti cu urmatorul! M-am oferit de mult timp sa fiu responsabila cu facutul cafelei pe platou!

 4. ma ascund in privat dar poate accepti critica sincera Reply

  Ramanem la scris! La scris se simte talent groparesc. Cu filmele suntem departe de genialitate: Vanzatorii de pene, Vremea tiganilor, Pisica alba pisica neagra sunt filme geniale. Garlic, doar ca poveste dar nu se apropie de geniu. Scenariul (tau), desi usor, este bun! Poate gresesc, sunt in primele 10 minute dupa vizionare. Chiar si „brazilok„ ungurescul mi s-a parut mult peste ca realizare. Avea originalitate. Aici, prea multe influente din filmele mentionate si nimic sa ramina in gust, senzatie sau imagine. Inca o data, te rog, no offence! Nu vreau sa te descurajez, apreciez efortul dar: raminem la scris! Aici esti bun. Cele mai bune momente de film au fost scenele Gaben&Zicu care au inteligenta si simtul mult peste a restului distributiei prea afectate! Si soferul maneilst a fost „natural„. Lauda si pentru alegerea lui „Ceapa„ ca Felinnis„s face.

 5. Marius Reply

  Multumesc! Nu l-am vazut inca, dar mi-am promis ca-mi fac timp sa-l vad cat mai curand! Toate cele bune!

 6. Kopa_Kopan Reply

  Filmul mi se pare o batjocura la adresa comunitatii rrome din tara asta. I-ati portretizat pe rromi ca pe niste fiinte inferioare, fara dinti, jerpeliti, hoti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *