Poate n-ar fi trebuit să te apuci să cauţi scandal cu orice preţ.

Regulile sunt reguli, dacă este vorba de o firmă privată care face ce crede de cuviinţă cu resursele proprii, atunci nu înţeleg ce treabă ai tu! Mergi în altă parte dacă nu-ţi convine, nu vii tu să te iei de regulile lor, ca simplu consumator. Puterea este în mâinile portofelului tău, nu are rost să tot faci gura mare, că n-ai dreptate.

Da? Dacă nu-ţi convin termenii şi condiţiile lor, NU CUMPERI DE LA EI!

Cine-a zis ceva de libertărţile individuale şi drepturi şi alte prostii? Era vorba de un singur loc, pentru Dumnezeu!

Fireşte, acum vor sări cu toţii cu gura că de ce mă leg de afacerile unei întreprinderi legitime aflate în mijlocul unui coşmar de PR. Atâta numai că eu nu mă legam de cazul Ralucăi Zdrobiş, ci vorbeam despre Rosa Parks, prima femeie de culoare care a refuzat să cedeze locul în autobuz unei persoane albe, în 1955, în Alabama.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 10 comments

 1. Atti Reply

  Gropare, cu un coleg am o vorba, cand isi cladeste prea multe scenarii: nu imi transfera mie filmele tale.

  Cam asa e si cu tanti Zdrobis. Angajatele de la cinema au zis ceva care s-a batut de minune cu filmele din capul lui tanti Zdrobis, de aici gata scandalul. Bineinteles, cu argumentatia “amu eu ce le zic la copii”, clasicul think of the children.

  Si internyetul, laudat sa fie numele lui, imediat a sarit. Ca doar trebuie crezut pe cuvant una de pe net, hai cu share, like si justitia sociala!

 2. Groparu Reply

  @ Atti: Am stat mult și m-am tot gândit dacă să-i dau dreptate lui Gabenski, care zice mai mult sau mai puțin același lucru http://www.gaben.ro/2018/05/06/reducerea-de-7-lei-care-a-ravasit-internetii/
  Dar… ei bine, nu. Tocmai pentru că:
  – Angajatele s-au băgat ele-n seamă dându-i peste nas doamnei, în loc să abordeze clienta uman
  – Managementul nu avusese un plan de backup pentru o situație extremă (dacă vine o nebună din asta, fă ce poți ca să scape brandul cu bine, te costă 7 lei ca să nu te-njure lumea pe net, fă ce e mai bine pentru afacere!)
  – Filmul ei este și filmul nostru. Dacă cerem altora să ne ajute într-o injustiție, și cam toți o facem, că de-aia avem bloage și feizbuci, atunci trebuie, sau ar fi ideal, să veghem ca toți să primim tratament just, nu lovituri peste nas că de ce-și crește femeia copiii singură.
  De aici și comparația cu Rosa Parks. Da, forțată, dar tot de asta e vorba.
  Situația e sensibilă și da, sunt mulți care o dau cotită pentru că nu văd, sau nu vor să vadă, the big picture. Situația nu era despre cei 7 lei, nici despre bilete, ci despre felul în care doamnele au ales să-i închidă gura clientei. Una e când nu primești o promoție pentru că motive, și alta e când ți se spune că nu poți beneficia de ea pentru că ești… habar n-am, român, și pleacă înapoi în țara ta, băi (să zicem, când ești în excursie în Anglia).

 3. alunelu Reply

  Am zis si la Gaben: nu se poate sa nu-mi vinzi un bilet family, chiar daca sunt singur sau chiar daca n-am chef de mers la film. Ai dreptul sa nu-mi permiti accesul in sala daca ma prezint cu 3 adulti si un bilet pentru 2 adulti si un copil. Atat. Ca un copil cu bilet de adult sunt convins ca e lasat sa intre.

 4. Groparu Reply

  @ alunelu: Chiar, cum se procedează dacă tati vine mai târziu la film, că e reținut un pic?

 5. Atti Reply

  Va dati seama ca habar nu avem cum s-a derulat toata povestea, in afara de ce povesteste tanti Zdrobis? Numa’ zic.

  Inteleg unde bate cucoana. Adica aoleu, vedeti, eu, femeie singura cu doi plozi ca tatal a evacuat perimetrul, vreau bilet si nu imi dau. Pentru ca familia e compusa din barbat, femeie, copil. Adica fix tema de referendum. Ce interesant si ce coincidenta minunata, o sincronizare numai buna pentru un articol sa faca un pic de trafic la bloguletz.

  Sa ne intelegem – articolul despre povestea asta a generat pana la ora asta 34849 de vizualizari. In general, media pe site-ul respectiv este in jur de 500. Probabil pana la dezumflarea crizei va trece de 50 de mii. Adica de cam 100 de ori mai mult decat articolele pișate de lifestyle din care mai sunt inca 1000 identice pe net si care oricum, in buna parte sunt traduse din surse externe.

  Vreti discriminare? Fuga pana-n Patarat. Dar vai, acolo pute, nu e frumos si elegant ca pe net la comentariile influensărilor.

 6. mirela Reply

  Nu am habar ce inseamna “trafic la bloguletz” in bani romanesti si nici in alta moneda, nu m-am luat de gat cu nimeni pentru ca asa mi-au soptit “influensarii”, dar haideti sa vedem copacii, nu numai padurea. Situatia descrisa de doamna Zdrobis s-a intamplat intr-un spatiu public, nu intr-un birou, ci in plina aglomeratie. Cum credeti ca s-au simtit cei trei cand au fost refuzati sa fie serviti cu un produs FAMILY? Ce umilinta gratuita a trebuit sa inghita mama celor doi copii, in public, inconjurata de persoane straine, cand i s-a spus ca nu indeplineste conditiile pentru produsele, repet, FAMILY. Emil Brumaru avea, poate o mai are, o expresie foarte duioasa, “medicul de familia mea amarata”si m-am gandit ca asa trebuie sa se fi simtit si doamna Zdrobis, fara voia ei si cu toate ca pana in urma cu 5 minute erau o familie fericita. Prin urmare, stimate domn Atti, stimata lume, daca nu stii conotatiile cuvantului familie si te rezumi doar la sensul lui denotativ, si ala in plina disputa mediatica, lasi englezismele si chestiile funny pentru Mara Mares et comp. si-ti faci temele in romaneste, chibzuit. Nu de alta, dar ne pomenim naibii si fara medic de familie!

 7. Bubu Reply

  Aici ai putea merge cu discutia mai departe pana la common law vs dreptul de tip romanic/francez. Common law= legea are o definitie larga si se interpreteaza mai ‘omeneste’, mai logic daca vrei. In timp ce in sistemul francez totul e strict reglementat. Exemplul de aici family in common law inseamna familie si gata.Pot fi 3 bunici impreuna sau 16 prichindei tot family este. In timp ce dincoace compozitia trebuie strict reglementata. Si de aici diferente intre cum rectioneaza si gandesc oamenii crescuti in aceste sisteme.

 8. Atti Reply

  Mai oameni buni, voi chiar nu intelegeti ca vuieste internetul pentru ca o tanti a scris o chestie de clickbait?

 9. mac gregor Reply

  @mirela

  mai multa umilinta decat cineva care sufera de foame si nu are bani de mancare?

  mai multa umilinta decat cineva care nu are casa si trebuie sa doarma pe strazi?

  Ca sa stim cum stam cu prioritatile.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *