– Gropare, de azi eşti cel mai mare duşman al meu!

Făcusem mai devreme mişto de el că joacă ping-pong ca o fată; că bea cafeaua cu degetul mic ridicat, ca un transexual filipinez; că tot timpul îi flutură un muc din nas când respiră, muc de care nu îşi dă seama; că poartă mereu acelaşi pulover şi aceiaşi adidaşi indiferent de cât de mare e zăpada sau soarele în patria mea; că mănuşile lui arată de parcă i le-a luat mă-sa din Cora, la reduceri, că-s chinezeşti, din fâş, şi şi portocalii; că are o chelie ca Aurel Vlaicu pe bancnota de 50 lei; că sigur are coşuri pe spate; şi mai ales că e programeci, mă, programeci!

– Dap. De azi eşti cel mai mare duşman al meu! şi se uită la mine, să mă vadă cât mi-i de frică.
– Bă, îi zic. Nu ai nici o şansă.
– …? întreabă în timp ce continuă să joace ping-pong ca o fată, din interiorul puloverului lui peren.
– Păi da! Că valoarea unui om e dată de duşmanii lui. Io ştiu că pe tine te avantajează să ai un duşman ca mine, unul aşa, de calibrul meu; dar mie nu îmi face nici o cinste să am un duşman aşa, ca tine. Dimpotrivă, mă, m-ar dezonora.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 23 comments

 1. writeman Reply

  saracu, nici macar de dusman nu poate sa te aiba. da’ sa stii ca programecii nu e asa rai (io tocmai ce-l tin pe-al meu in palme, ca sa terminam pana joi treaba, ca se lanseaza site-ul :D)

 2. Mitropolitanul Reply

  Gropare, stii ca mi-s om fSant da nu ma mai pot abtine: sa moara Biznis ca m-i te-or trecut programecii de la munca pe lista neagra si nu te pot accesa. Ca cica ai pornache. Ba, tu n-ai pornache. Si-atunci de ce te-or blocat nenorocitii?
  P.S.: Unde tii pornosagurile, daca totusi ai?

 3. nonick Reply

  @Mitropolitanul
  De la “spermatozoizi campioni” ti se trage filtrarea.

 4. iyli Reply

  valoarea unui om e data de “calitatea” dusmanilor sai sau de numarul lor?ca le-am dat aici fetelor tema de gandire la birou ::))

 5. Fane Brutalu Reply

  Ţi-am spart sticlele dă bucurie, bă Gropare! Am şi io un programeci aci, în Qatar, dar îl asupresc în fiecare zi lăsată de bunul Dumnezo. Este vinovat pentru că: s-a născut în Pakistan, ie urât ca un cimpanzeu epilat, tăţi verii lui lucrează la vidanjă şi îl înjură când trec pe lângă şantier, n-a auzit dă Hagi, şi nu îmi dă pace să instalez Bookworm Adventures Deluxe pe laptop. Plus că ţipă când îi arât cutter-ul şi îi fac aluzii la poporul dac păgân şi sacrificiile de fiecare zi.

 6. TVdece Reply

  Pentru o suma modica, ma ofer sa-ti fiu dusman. Nu am io potential de dusmanie, da’ m-oi antrena… depinde de suma.

 7. Dan Ciulea Reply

  sa inteleg ca duci lipsa de dusmani de calibru? … eu zic sa te apuci de scris despre unu si altu.
  ii unu (4 litere .ro) care stie multe de ce si cum facut dusmani…. ia lectii de la el.

 8. Ciprian Reply

  Eu stiu ca ai bagat detaliul “e programeci” doar asa sa ne bulversezi, pentru ca in rest l-ai programat descris perfect pe Julius. Daca nu ar mai mânări atatea concursuri, poate si-ar sterge mai des nasul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *