Într-o bună zi, în faţa unui mall, un cub dialoga, în sinea sa, cu însuşi sinele său.

– Totuşi, m-am tot gândit… cred că sunt forma geometrică cea mai mult ca perfectă construită vreodată. Dacă s-ar face Miss Univers pentru figuri geometrice, celelalte forme ar da sigur din colţ în colţ. Laturile mele formează un perfect unghi drept de 90 de grade; dacă mai aveam 10 grade, fierbeam apa, ce mai! Şi nici nu am burtă, ca neserioasa aia de sferă. Dacă aş fi jurnalist, aş fi complet echidistant; unii oameni chiar au capetele de forma mea; am jucat şi într-un film; şi verişoara mea piatra cubică se comportă mult mai onorabil decât cumătrul asfalt. Mă regăsesc în cristale, în flori de mină, în cubul Rubik; copiii construiesc castele de jucărie din fraţii mei, iar dacă eu nu aş fi existat, atunci ce nume ar mai fi avut Cuba, domnule? Oamenii savurează o Cubata, sau beau vodcă direct din cuburi de gheaţă, iarna, la Bâlea, la hotel. Suntem preponderent perfecţi; avem valenţe ceainice, pentru că degete delicate de domnişoară ating cleşti de zahăr şi ne lasă să ne contopim cu infuziile de ceai verde, negru sau de mentă. Vreau chiar să propun Academiei schimbarea denumirii “cuib de pasăre” în “cub de pasăre”, şi nici să nu mai fie “muzică de club”, ci numai “muzică de cub”.

Stătu un pic, se admiră pe sine cu ochii săi de plexiglas.

– Atâta numai mai vreau să mai zic, şi gata, că deja mă doare o latură de la atâta filozofie: ce caut eu, aici, în viaţa mea, dom’le? Ce??

No, zice Groparu care, după cum se vede, dialoghează cu cuburile de la egal la egal şi le face cub-analiză: no hai să văd eu amu ce mai aberaţi!

(P)

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 32 comments

 1. dragosmone Reply

  unii spun ca ar fi un teasing de la ING, altii ca vine justin bieber la cluj, altii ca ar fi un cub de genul: aici sunt banii dimneavoastra. numai cel de sus si organizatorii stiu!

 2. Andrei Bibire Reply

  Offside, n-am ce abera la asta, pot sa bat campii offtopic in schimb…ia zi Gropare, nu te-ai gandit niciodata cum ar fi daca ti-ai pune scrierile de pe blog cele mai chizdoase pe hartie, intr-un fel de almanah. Eu zic ca ai avea succes, plus ca as cumpara cartulia respecitva, negresit. Ia zi, te-ai gandit? 🙂

 3. ametistul Reply

  aham, aham. subscriu cu Andreiu. si ca sa vezi, cred ca suntem ceva rude, mai indepartate, io-s in Nigeria si nu stiu pe cine sa las purcoiu asta de bani care i-am adunat. ia da tu un cont de card de credit si pinul si noi iti viram banii 🙂
  acuma serios cred ca ai avea cumparatori la cartulie.

 4. Groparu Reply

  @ ametistul: serios, I’m working on it. Dincolo de banii pe care va rog sa mi-i trimiteti in avans, tin sa va anunt ca am vreo… 400 de pajini A4 cu postari mai acatarii. 400, mo! Si timp sa le bibilesc – deocamdata – ioc!

 5. Ionut Reply

  Stai asa ca acum devine interesant,

  Tu ai 400 A4 care n-au vazut fata blogului? PAI LE VREAU! Sunt mai tari ca alea povestile ca alea … de ex cand erai la biserica in sat si ai pupat candelabru? :))

 6. Ciprian Reply

  In ce relatie se afla cu metrul cub?
  2 la cub face 8, inca.
  Zarul este un cub cu picatele.
  Nu, nu cucu-bau ci cubul-bau.
  De fapt pe Scooby Doo l-a chemat initial Scubi-Du.
  Caesar: Cuburile au fost aruncate.
  Bate cuba.

  Cat despre ING, sa le fie rusine ca in unele orase nu au nici macar un bancomat. Degeaba am card la ei.

 7. Konskriptor Reply

  Io zic “ca” cubu’, daca nu iera iel, trei’ia sa fie inventat. Sau o fi THE STIG, camuflat .

 8. Konskriptor Reply

  Revin si spun : Cubu’ nu este Chuck Norris, ci chiar Chuck Norris ieste cubu’.

 9. tahemet.blogspot.com Reply

  În urma unui susţinut dialog cu nişte cuburi mai mici şi mai transparente, o să ai muuuulte şanse să faci roşu-n gât

 10. cri Reply

  Comment moderat de Groparu: Tu, Cri, tu, da’ di ce strici tu surpriza cu fata in costum de baie care iese din tort? Ha?? :))
  Iti republic commentul cand se termina tat, deci dau lui Cri ce-i al lui Cri. OK?

 11. Lupul Alb Reply

  Gropare, nici nu stiu cum sa-ti multumesc.
  Cubul e din plexic si se cheama “Doneaza pentru mine .”
  :)))))))))))))))

 12. Ciprian Reply

  @cri
  Gata, nu se mai cheama Cluj-Napoca, ci Cub-Napoca.
  Si pe acelasi rationament Bucuresti se va numi Cuburesti, Bacau – Cubau, Colibasi – Cubasi, Timisoara – Cubisoara, Constanta- Cubstanta, Tulcea – Cubcea, Targu Mures- Cubu Cubes si Romania – Cubmania.

 13. Greuceanu Reply

  mah! tu te-ai lasat de beut?! ce realitate e sta?! sa-tz fie rusine
  Madalin Manole!!!!

 14. Evergrey Reply

  I-aste un teasing cum a zis colegul Dragos, dar de la alta banca, mult mai romaneasca, chiar cea mai romaneasca 😀 . Si pentru o cauza nobila pana la urma, care va fi aflata curand.

  Sa ne amintim trilogia “The Cube” – de era patrat -sula – pun pariu ca se termina la primul episod.

 15. nonick Reply

  Mi-a mai venit o idee: si telemeaua de Sibiu tot sub forma de cub o gasesti!

 16. Ioana Reply

  daca-i cu portocaliu => e ING? pana acum toti se ganadeau numai la partide politice… mai putini unii de pe la tara care intra in banca sa li se incarce cartela de Orange :))

 17. WhiteWolf Reply

  Daca shedem si ne gandim ca telemeaua la cub s-o fost inventat demult, quizda ma-sii, io cred ca-i incercat frumos si hotzomanesc sa pui de un edvertaic frumos ambalat si care ti-o iesit numa’bine.
  Da legea branzei nu se schimba numa de la un cub. Si cum n-ai fost nociv, cred, te-or ierta si unii… si altii …. 😛

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *