Ajung acasă numai eu cu fiu-meu după o zi lungă de luni, că nievasta mai avea ceva de făcut pe la serviciu.

Îl trimit pe fiu-meu la el în cameră, mârâind preventiv că să nu mă bată la cap, că-s obosit:
– Joacă-te şi tu acolo cu ce găseşti. Să nu te aud că cârâi, că schimbăm foaia.

Pornesc televizorul, deschid berea cea de toate zilele şi mă apuc să călăresc Facebook-ul pe telefon.

După vreo 20 de minute, îi dau SMS jumătăţii ăleia bune: mno, mai vii azi?

Răspunde: acum m-am urcat în autobuz.

Îi scriu: hai mai repede, am o surpriză pentru tine.

Mai trec vreo 10 minute… o aud cum intră, ruptă de oboseală, îşi lasă geaca-n cuier, că e gata, o venit iarna, am trecut la haine bune pentru asediul Stalingradului… trage un oftat din ăla sănătos, de om care-a avut o zi lungă… o întâmpin plin de optimism:
– Bine-ai venit acasă, iubita mea! Hai să vezi ce surpriză ţi-am pregătit!
Ea:
– Ce surpriză?
Eu:
– Uite ce frumos ţi-am pregătit ingredientele pentru mâncare, ca să le ai la-ndemână! Tot ce mai trebuie acum să faci e să ne găteşti cina.

Postare scrisă cu burta goală de foame, că o făcut de mâncare numa’ pentru ea şi pentru Gropărel, cică să mă-nvăţ minte pe viitor cu surprizele astea.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 14 comments

  1. Dragos Reply

    Dupa ce te lasa inapoi in casa, poti sa o intrebi, te rog, cum face sa gateasca spaghete pentru doua persoane? Când le fac eu, ori mor de foame, ori imi mai ramane sa hranesc si armata a 6-a a lui von Paulus pe vremea cand traiau toti.

    • Groparu Reply

      Păi în primul rând ai nevoie de o femeie care să le gătească. Există aşa ceva în viaţa ta?

    • Groparu Reply

      Auuuu… shiet.
      O-ntreb de reţetă şi revin, că şi eu nu şti găti altceva decât slană cu ceapă.

    • Groparu Reply

      Aşadar: în uleiul de la conservă (mai poţi adăuga nişte ulei de măsline, 1-2 linguri, dacă vrei), căleşti usturoiul tăiat mărunt (după gust – alţii îl lasă întreg şi apoi îl scot) cam un minut sau mai puţin.
      Arunci conserva de peşte şi o mărunţeşti în tepşe, învârtind încontinuu.
      Se pun apoi roşii cuburi (un borcan de 300 gr) plus busuioc.
      În paralel, fierbi spaghetti – cam 400 gr de persoană/masă pentru 4 persoane (deci 100 gr/persoană pentru paste făcute “al dente”). Le fierbi mai puţin cu 2 minute decât scrie pe pachet (!!!) pentru că se mai gătesc şi-n tigaie şi după ce le iei de pe doc.
      Când sunt gata ambele, se mărită-n tepşe, se dă-n clocot şi le bajocoreşti cu nişte parmiggiano reggiano.
      Papi două porţii şi-ţi rămân două porţii de dus la serviciu, cost total: sub 45 lei (conserva e Rio Mare). MUSAI pune şi de-un vin bun dacă ai companie de la o fată; dacă nu, pentru uz intern e binevenit, poftă bună, sănătate.

  2. remus Reply

    Nevasta-mea se streseaza non stop: ce sa fac de mancare?
    La care eu raspund: comanda pizza:)))))))))))))
    Eu supravietuiesc cu orice, sunt materie ingnorabila. Dar ce ne facem cu copii?
    Prima masa a juniorului a constat intr-o bucata de cozonac, iar a lui fiica-mea au fost cartofi prajiti de la KFC. ce tata denaturat sunt.

  3. George Reply

    Pai, daca nu ai stiut sa ii spui ca a fost ziua barbatului? D-aia iti trimisesem si link catre lege…

  4. Ioana Maria Reply

    Eu zic ca ai mare noroc de jumatate civilizata… Mare noroc, sa stii.

Leave a Reply to George Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *