Anul ăsta, după cum probabil n-aţi uitat, cooperativa m-a trimis de două ori în Schengen ca să mai bag câte ceva în capul ăsta al meu, să duc România pe noi culmi de progres.

Şi de fiecare dată m-am dus niţel complexat şi fremătînd de pasiune, să le arăt eu Schengalăilor că nu suntem chiar pleava Europei (cel puţin, noi nu invadăm Crimei, da?). Şi, dacă trebuia să mai tac din gură când venea vorba despre români şi ce năzbâtii au mai făcut ei, când venea vorba despre tehnologie, deja Groparu îndrepta spatele, scânteia ochii ca farul de la Sulina şi decreta:
– Eu vin din Silicon Valley a estului. La noi există cel mai mare potenţial de creştere a industriei IT, avem personal foarte instruit, o generaţie întreagă de tineri dedicaţi care lucrează ca bezmeticii, şi mai ştiţi ceva?
– …?
– Infrastructura rulează. Cu viteza de download suntem pe locul trei în lume. Aici la voi, însă… să vă zic? Că mi se rupe inima.
– …
– Cum e, mă, posibil să nu am şi eu un 3G în ditamai restaurantul, în 2014? OK, înţeleg, e clădire veche. Dar la clădirile noi? Astea de birouri, prin care ne tot plimbăm? Păi e normal să nu bată semnalul cumsecade aici în spate, pe balcon? Şi mai este o măgărie.
– …
– DACĂ VREAU INTERNET CUMSECADE LA HOTEL, TREBUIE SĂ PLĂTESC 12 EURO PE ZI!!!!!!! Păi la noi în România, îţi dau ei ţie bani să le foloseşti internetul.
– …
– Pe bune. De-aia noi românii suntem culeanu, iar voi un occident decadent, vai şi-amar, noroc cu noi, ăştia, esticii. Şi cu internetul nostru estic.

Şi, că tot veni vorba de internet, Vodafone România a lansat Supernet™, un concept construit pentru a oferi proprietarilor români de smartphone-uri:
* viteză mai mare
* protecţie sporită pentru dispozitivele personale
* streaming video fără probleme
* securitate pentru companii.

Ce înseamnă Supernet? Supernet înseamnă patru chestii:
1.
UltraSpeed™: viteză mai mare de Internet pentru toţi utilizatorii Vodafone (de până la 43,2 Mbps pentru 3G, până la 300 Mbps la 4G).

2. XStream™: special pentru video, oferă o conexiune instantanee, mai stabilă, prin intermediul unui algoritm de optimizare exclusiv Vodafone.

3. MaxProtect™: securitate mai bună pentru orice terminal – smartphone, tableta, laptop sau PC – antivirus, anti-phishing, antimalware, gratuit pentru toti abonatii RED (pentru ceilalţi abonaţi este gratuit o perioadă de şase luni).

4. SecurityPro 2.0™: Securitate pentru companii, cu conexiunea de date protejată.

Toate beneficiile sunt gratuit pentru utilizatorii retelei Vodafone. Mai multe informaţii – aici.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. remus Reply

  Mda, daca ar lucra putin si la semnal ar fi o treaba.
  Sa ma plang din nou, mi-au dat 1000 de minute nationale/internationale bla bla bla. Dar nu le pot folosi, cand intru in cladire – si nu buncar armat, e doar rigips, pauza semnal. Si cand le folosesc consum 3 minute pentru a efectua un apel…..de 30 de secunde.

  Asta e ceva de genu, bai deci in RO sunt cele mai tari masini noi (stim asta ..deh e in mandria noastra nationala , masinile de la salonul de la Paris parcheaza drept la noi in curte), dar ramane intrebarea, PE UNDE CIRCULAM CU ELE? ca highways ioc!

 2. ion ion romanul care nu face politica Reply

  Mai usor cu reclama ca Vodafone are lipsuri mari.Anul asta am plecat in concediu undeva unde a fost cald si bine. Incarcat cartela telefon, activat roaming si când am ajuns acolo sunam unde vroiam ma lasau 3 secunde sa spun salut si imi intrerupeau convorbirea.Am putut doar sa trimit sms.Cand m-am intors in tara i-am intrebat DE CE NU M ATI LASAT SA VORBESC? Raspuns:pentru ca nu puteti vorbi in roaming din bonusul primit.Am vazut negru in fata ochilor dar degeaba le am explicat celor de la magazin ca nu vroiam sa vorbesc din bonus ci din banii incarcati.Asta ca sa nu mai spun ca de fiecare data m-au taxat 1 minut. Acum cateva zile am primit sms de la Vodafone ca imi blocheaza initiere apeluri ca mi-a expirat valabilitate cartela.WTF?! Daca tot dai sms nu poti sa il trimiti cu 1 zi inainte de avertizare”va expira mai avet 1z”?!
  Iar la capitolul internet in oraselul asta A I posesorii de abonament stau foarte bine.Pot prinde doar pe cateva strazi.

 3. diana Reply

  Ioi ce stil ai! Tooot asteptam sa vii cu o replica finala de-a schengalailor tai si ciu ciu. 🙂 🙂 🙂 -ei tacura malc.

 4. cristian neagu Reply

  Offff…(topic). Imi poate spune cineva de ce nu pot sa vad (citesc) diacriticile atunci cand groparesc pe telefon?

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ diana: ei sunt nişte finuţi. Şi chiar sunt. Cel puţin pe faţă nu se plâng niciodată de invazii şi români.
  @ cristian neagu: nu ţine de ceva regional (language) settings…? Ce telefon ai şi ce sistem de operare? Poate ne citeşte vreun om mai inteligent ca amândoi.

 6. cristian neagu Reply

  E setat cum trebuie. Telefonul cred ca e problema, e un No Name (primit la oferta – Cosmote Move) cu Android 2.2.1. Interesant e ca doar blogul tatalui Groparelului face figuri. Pe altele le citesc fara probleme de genu asta. 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *