Nişte prieteni au venit din Canada cu mămica uneia dintre ei, prea în etate ca să-şi mai poată purta singură de grijă acolo, peste mări şi ţări. Asta ne aşteaptă pe toţi ai căror părinţi nu beau o sticlă de rachiu/nu pipă un pachet de ţigări pe zi/nu halesc o tablă de slană în 24 h şi, deci, nu se duc în plină glorie, la 55 de ani. Deci mai vreţi să mâncaţi sănătos şi să mai faceţi şi mişcare? (glumesc, da?)

Şi… românii canadieni au căutat pe net şi prin propria congregaţie (fiind membri ai unei biserici) sperând să găsească un azil, ceva, un adăpost de încredere pentru seniori.

Şi, într-un final, l-au găsit.

Şi, acolo, în prima săptămână, în cel mai bine cotat azil de bătrâni din Cluj, azil privat, care costă pe lună mai mult decât salariul mediu pe economie care deja cam bate 500 EUR (cine ar fi crezut acum 5 ani!), ei bine…

…bătrânei doamne i s-au furat hainele aduse din Canada, şi alea lăsate la spălătorie, şi alea lăsate în dulap, şi a rămas numai cu veşmintele de pe ea. Care haine oricum nu erau cine ştie ce.

Atât am avut de zis azi, Doamne-ajută.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 16 comments

 1. Basil Reply

  Ai scris foarte putin pe un subiect pe care se poate scrie foarte mult.

 2. neo Reply

  Sa aibe grija mare de hainele de pe ea. Romanul e atat de dibaci incat iti poate fura sosetele din picioare fara sa-ti scoata pantofii.

 3. Sorin Reply

  Păi parcă ziceai că Ardealul e mai bun decât Bucureștiul, iar Clujul e și mai și.

  • Groparu Reply

   Iubesc genul ăsta de comentarii. Știi cum le răspund? ”Da, dar angajații din azile sunt din județul lui Sorin”.

   • Sorin

    Sigur, sigur… Dar să știi că județul meu e cel mai industrializat și cel mai urbanizat județ din țară (sau pe-acolo, oricum nu punem la socoteală București-ul), deci nu ar avea de ce să lucreze la un azil în Cluj. Dar dau bine clișeele astea erdeliste, dacă te fac să te simți bine, e ok. Nu înțeleg de ce nu strângeți semnături să se facă un referendum prin care să se scrie în Constituție: „ardelenii – cei mai tari”.

 4. santamanta Reply

  intrebarea e, de ce angajatii din judetul lui Sorin nu fura in Germania?
  dar poate exista si varianta, batrana ori are alzheimer, ori e smechera ca-n filme, si nu vrea la azil

 5. pipzn Reply

  Daca e azil privat de ce ati pus poza cu catedrala? De ce nu ati pus poza cu azilul sau, daca avea “semnificatia” de Cluj, o poza aeriana cu orasul?

  • DanC Reply

   Pt ca noi romanii ne dam dreptcredinciosi+buni in toate cele. Cand de fapt hotia/jaful+sa moara capra vecinului sunt sporturi nationale.

  • Groparu Reply

   Pentru că era cea mai recentă poză cu Clujul. Hai, nu orice postare de aici e un atac la BOR.

 6. neamtzschantz Reply

  acuma eu habar n-am cum functioneaza sistemul de seniori in canada si de ce trebuie sa-ti trimiti parintele peste ocean in azil.
  pot sa-ti spun cum e in germania. dupa stiinta mea (dar nu e garantat 100%) cele mai ieftine azile sint pe la 2500 (azile nu locuire asistata care e alta poveste), iar in sus the sky is the limit. acuma ce faci daca nu ai pensie 2500 de euro din varii motive? completeaza statul si ai loc in cele mai ieftine azile.
  acuma ce faci daca ai pemsie 1500 de euro si esti inca in oarecare putere sa-ti gusti sfirsitul vietii? te duci de exemplu in azil in cehia unde costa cam 1100 euro – ai casa, masa, asistenta medicala foarte buna si personal calificat care vorbeste fluent germana – iti mai ramin 400 de euro de cheltuiala si daca ai deci totul asigurat esti minibossulica in cehia. sau te duci in tailanda unde costa 900 de euro pe luna, in aceleasi conditii ca in cehia, dar in tailanda salariul fiind ceva peste 100 de euro pe luna cu 600 care iti ramin de cheltuiala esti superboss.
  in romania spui ca e ceva peste 500 de euro si ti se pare scump. la banii astia nu poti sa ai nici o urma de pretentie macar pentru ca e mai ieftin decit extrem de ieftin, e practic pomana. da de ce dreaq ai face asa ceva unui parinte al tau, sa-öl trimiti in azil taman in romania?

  • Groparu Reply

   Pentru că mama are pensie de România, iar cei doi nu câştigă suficient cât să-şi permită un azil acolo. Şi crede-mă că nu sunt fericiţi cu alegerea făcută.

  • Zev Reply

   Corect. Si asteptam, care mai avem timp, ca vine Vietnamul pe piata 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *