Later edit: Bun, ne liniștim, fotografia e din cealaltă Românie, de peste Prut. Așa-mi trebuie dacă iau de bun tot ce găsesc pe Internet, să-mi fie învățătură de minte!

https://unimedia.info/stiri/Poza-zilei.-Peisaj-dezolant-in-Chiinau-Zeci-de-cari-aruncate-la-gunoi-121681.html?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

Postarea inițială: Departe de a fi pesimist cu privire la (cu lacrimi în ochi) viitorul patriei, am găsit fotografia asta pe Facebook-ul unui prieten virtual și mi s-a părut că, ăăă… vorbește volume despre situația noastră actuală.

Apropos, dacă aveți cărți și nu aveți ce face cu ele, donați-le unei biblioteci. Dacă nu le introduc în circuitul propriu, le donează mai departe bibliotecilor din zone locuite de români de prin Republicuță, Valea Timocului, Ucraina sau chiar acolo la bogați, prin spațiul Schengen și peste balta atlantică.

La Mulți Ani, România!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 7 comments

 1. remus Reply

  bai, in valtoarea vietii curent, jur ca nu mia gasesc vreme sa citesc. rusine mie.
  prima mea carte a fost Vinetou 2. Vinetou 1 nu se gasea. ce vremuri.
  AAA stai ca am uitat, citesc carti de povesti! si is asa de faine ca de obicei adorm in 5 minute.

 2. alunelu Reply

  Am vazut si eu o colectie de genul asta pusa langa container. M-am gandit si eu la fel ca tine – ce risipa! Si am luat cartile la mana – nimic care sa merite pastrat, pe cuvant. Oricum, se vede ca cine le-a pus acolo le-a pus frumos, in caz ca e cineva interesat sa le ia.
  In studentie am adunat si eu cativa saci de carti, inclusiv ceva tratate pe care nu le vedeai niciodata in foi si coperti, ci numai prin bibliografii si note de subsol ale manualelor (le-am primit “mostenire” de la un unchi care facuse si el dreptul la FF pe vremuri, ca avea ceva functie prin Securitate). Erau inclusiv editii legate in piele si cu autograf de la autor. Ei, m-am dus acum cativa ani sa le donez facultatii (numai pe cele rare, sa ne intelegem), au cam strambat din nas “nu avem loc de depozitare”, “suntem in renovare” etc. Pana la urma au luat o parte, mai in greata, sa scape de mine, si cu restul m-au indrumat catre Biblioteca Universitara. M-am dus acolo, au facut aia ochi mari, mi-au dat sa completez ceva foaie, s-au uitat rapid prin titluri si o parte le-au tinut, o parte au zis sa le pun intr-un cos de la intrare de unde poate lua oricine ce carti vrea. “O sa primiti un mail de multumire dupa ce le procesam”. N-a venit nici ala, nu ca as fi avut nevoie.

  • Kopa_Kopan Reply

   Ce vezi in poza e maculatura. cartile acelea cu coperte rosii, albastre sau verzi, sunt carti de propaganda comunista, carti tehnice de prin fabrici si uzine, manuale militare depasite, deci fara vreo valoare.

 3. Kopa_Kopan Reply

  postul de la @ 12:08 pm este adresat lui alunelu, nu stiu de ce s-a “pozitionat” ca raspuns la postul meu.

  • alunelu Reply

   @Kopa_Kopan: exact asta erau si cartile gasite de mine, plus cateva almanahuri Scanteia 🙂

 4. Claudia Reply

  Acum vreo 2-3 ani am vrut sa donez citiva saci cu carti. Guess what? N-am gasit unde. Nu are rost sa cautati pe net liste cu biblioteci care accepta carti, nu mai sint de actualitate de cel putin 5 ani.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *