Plasmasphera Science and lllusion Center, strada Buftea nr. 1, Cluj-Napoca: atâta fizică în spațiul ăla cât nu cred că are vreun laborator școlar din țară. Ca absolvent de Litere, vă dați seama că mă uitam la exponate ca felina mayașă în calendarul gregorian.

Doamna de acolo știe de toate și vă explică cu răbdare, deci vă zic pe șleau că șansele să pleci mai puțin plantă decât ai intrat sunt destul de crescute, numai mie mi-au picat vreo șase frunze.

Prima dată suni la și faci rezervare la 0771216644, pentru că fizica, spațiile închise și COVID-ul nu fac casă bună împreună; așa te asiguri că nu va fi înghesuială ca la moaștele lui Newton acolo.


Pe care Newton îl poți invoca la globul magic dacă știi formula gravitației mărului trăznit pederost

N-are rost să vă spun că, la fiecare gest pe care-l faceți, doamna fiziciană de acolo vă fură o parte din energie și o stochează într-un acvariu de carași aurii din care a scos carașii aurii. Vedeți luminițele alea mov? Aici Gropărelu încerca disperat să-și reîncarce acumulatorii, că i-am zis că toată energia lui de stat la tabletă pe ziua aia s-a dus în acvariul ăla; și el va trebui să facă matematică toată ziua dacă nu mai are energie de jucat.

Expoziția are doar vreo câteva încăperi, dar aproape că pot să pun pariu că nu veți sta acolo sub 2 ore. Mergi cu copilul, dacă ai, pentru că vă veți holba ba la iluzii clasice, ba la teorema lui Pitagora, ba la scripeți ficși sau mobili (care înjumătățesc lucrul mecanic? Oare mai țin bine minte?)…

…vă veți juca cu pilitură de fier trasă de magnet: ocazie cu care îți înveți copilul că pilele sunt indispensabile, tot cu pilele faci treabă…

…îl înveți să aibă biluțe de fier (balls of steel, son!)…

…îl înveți să-ți aducă pe o tipsie capul dușmanilor care nu-l lasă la tabletă…

…asta după ce te duelezi cu neoanele de laser, frate, cu tovarășul Adi C., noi fiind singurii JEDI clujeni care pot aprinde neoanele de laser cu propriile noastre corpuri întărite în flotări la bustul gol pe cristalele țepoase de pe planeta Tatooine!

…apoi sugi burtica cât poți la iluzia Ghiță Mureșan vs Emil Boc…

…și îți dai seama că nu tot timpul umbrele sunt de culoarea neagră…

…dar măcar îți sperii Moștenitorul cu fraze pline de iubire, gen ”stai cuminte, altfel te bag în sticla de gin și te beau!”

Apoi urmează una din cele mai faine iluzii, aia cu săritul la coș. De fapt nu e o iluzie: în carantină am făcut așa de mult sport, că Ghiță Mureșan s-a retras din viața publică; Emil Boc încă nu, că mai are de construit vreo 40 de ansambluri rezidențiale de 30 de etaje în cartierele de case ale Clujului, doar asta își mai dorește.

Nefiind blogger de video, n-am stat mai mult de 5 ore ca să editez filmulețul ăsta, dar poate vă faceți o idee.

Mai multe informații – pe Facebook: https://www.facebook.com/plasamasphera/. Aici aveți tarifele. Pe altceva nu aveți ce cheltui banii, deci e fără capcane pentru părinți!

PS: Știu că n-are rost să vă zic, dar vă zic, totuși, că nici postarea asta, nici cea cu NASAExpo nu au fost plătite.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. Attila Reply

    Sărumâna Gropare, iau motanul în loc de adult, că eu o să fiu copilul acolo 😀

  2. S'anka Reply

    Excelent loc de dus copilul!
    Daca iti citeam blogul ieri nu pierdeam vremea prin Parcul Iulius sa vedem o… nu stiu cum sa ii zic exact, unii i-au spus Marte. 🙂
    Multumesc de recomandare!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *