(OK, pentru postarea asta trebuie să-i dau încă o BR tovarășului Attila care mi-a injectat sugestia, koszi, Atti!)

(fix acuma când scriu postarea asta NASA a aterizat din nou pe Marte, să vedeți voi numa’ ce democrație și Bidenși vor fi acolo!)

Deci: NASAExpo.ro, în tur la Cluj. Undeva în Tetarom-ul ăla din Tăietura Turcului, ultima pe stânga. Puneți Waze și vă duce.

Expoziție cu tăt felul de artefacte din epoca spațială: sovietice, americane, europene, inclusiv Dumitru Prunariu, cel de dinainte de a face reclamă la Immunocube care ozonește creierul. Simulatoare, stații spațiale, tăt felu’, deliciul copiilor.

La intrare trebuie să le dai o adresă de mail pentru că-ți trimit codul biletului pe mail; deci dacă nu ai smartphone și umbli cu tichie de aluminiu pe cap ca să nu afle Bill Zuckerberg ce ai mâncat la prânz, o să fie interesant pentru tine.

La intrare (~45-50 lei) îți recomand să îți cumperi jetoane, la 7 lei bucata (6.5 lei dacă iei 10). Fiecare activitate dinăuntru va costa 1-2-3 jetoane. 2 jetoane sunt incluse în preț, dar zboară ca salariul. Eu am mers doar cu un copchil, dar tovarășul Adi C. a mers cu doi, dar tind să am impresia că a meritat și pentru ei, hihi!

Încă de la intrare trebuie să ai grijă la familii, una mai zglobie ca cealaltă, deci dacă nu mergi dimineața devreme așteaptă-te la înghesuială, fiindcă pruncii atâta vor fi de entuziasmați, că degeaba le zici să păstreze distanța. Nu uita, române, să te plângi pe Facebook de ceilalți părinți dacă te înghiontește un copil!Stația Spațială Internațională, zis și Mănășturul Spațial


O poză cu astronautul cosmonaut costă 2 jetoane și primești un magnet de frigider cu tine absolut gratis


Racheta (sau dildăul spațial) Made in Europe, probabil parțial și Made in ChinaConserve NASA cu fainoșag, pentru astronauți


Dacă vă cere cineva o recomandare de căști la pachet cu echipament de supraviețuire, iaca aici

Știți diferența dintre astronaut și cosmonaut, nu? Rușii, primii la cursa spațială ani de zile de-a rândul, au inventat termenul de cosmonaut pentru că la ei până și câinii zburau în spațiu (cosmos). Americanii, pentru că au pus talpa pe un corp ceresc (astru), și-au denumit zburătorii cerești astronauți, pentru că, nu-i așa? ”Au câștigat cursa spațială”.


Aici, înfrățirea dintre popoare, etapa din cosmos și de pe astre, whiskey și vodcă

Mai mult Prunariu, cu puțintel Gagarin


Dacă vrei să te joci de-a Need for Speed în spațiu, ai un simulator de aterizare a navetei Apollo. Gratis


Ăsta sunt eu cu Gropărelu. Feeling old?


Unul din scaunele de pe Sputnik

Apoi urmează distracțiile pe bani: simulatoarele. 2-3 jetoane fiecare. Aici e giroscopul ăla spațial, din fericire nu simula și o aterizare cu MIG 21, că-mi ara ficiorul te miri ce ogor din patrie.

Simulator de nu se știe ce, 2 jetoane!

OK, ficior, nu face tumbe pentru care pot fi dat în judecată!


Simulator de Realitate Virtuală: avion în spațiu sau Stația Spațială Internațională. Provoacă dependență!

Bilete și alte informații: https://nasaexpo.ro/. Scumpuț (am cheltuit 200 de lei fluierând, că o vrut Gropărelu să se dea și pe aia, și pe ailaltă, să ia și mască cu NASA și nici nu mai știu câte), dar ce preț poți pune pe CUNOAȘTERE? Plus că poate ai nevoie să negociezi cum trebuie cu ficiorul atunci când îți va căuta azil, deci eu zic că merită.

Încercați să ajungeți dimineața, că se lasă cu coadă și cu înghesuială, că pe ăia mici cu greu îi mai smulgi din spațiu.

Per total, o expoziție dată NĂ-Sii! Vă pupă Groparu, blogonaut.

 

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

 1. Attila Reply

  Așa-i ce mâncă la bani? Mai trebuie și câte o extravaganță de genul.

 2. MihaiA Reply

  Foarte faină treaba!
  Și ca să fim în ton, uite una bună :

  Q: why they use Linux on International Space Station?
  A: can’t open any Windows!

  Weekend fain să avem!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *