Da, deci. Asadar.

Despre Sibiu se poate scrie multe. De exemplu, in Sibiu e mai multi olteni decat in Valcea, tine-i, Doamne! Finca tata meu din acte e oltean. Se zice ca pe olteni ii boteaza cu: “In numele Tatalui sh-al Fiului, ia drumu’ Sibiului!” Tata o loat drumu’ Sibiului, sh pac! io sh sor-mea, sor-mea curata si parfumata, io betiv, puturos, nu prea dajtept, da’ cu diplome kklau, amandoi crescuti si emigrati d-acolo.

In alta ordine de idei, stiu pe cineva a carei mama o vint dintr-un sat vecin, sh s-o maritat cu ta-su; femeile din sat nici in ziua de azi nu o kiama la shezatorile lor, finca îi vinitură.

Ceea ce merita insa intr-adevar scris despre Sibiu este numa’ atata: Marginimea Sibiului. Stiti voi cand or pornit ungurashii verzui sa cotropeasca voios Transilvania Ardealului, prin anu’ 900 AD? Mnoa, or vint, s-or imbatat bine cu palinca prin Satu Mare, s-or f**** bine prin Bistrita (pfuaaai, ce mamici faine are orashu’ ala! respect…), or facut baie la Felix ca sa scape de bolile lumeshti luate de prin Bistrita, n-or reusit, or incercat si in Alba pe la Geoagiu, unde s-or deparazitat, si or ajuns in Sibiu. Mnoa. Amu is doo teorii ca de ce nu prea avem unguri prin Sibiu:

1. S-or batut cu vajnicii sibieni zi de vara pana-n seara, nu o vint nici un corb cu apa in plisc, sibienii i-or tot dus la razboi de gherila, pana cotropitorii or zis “Da io-mi sh bag p*** in iel Sibiu, baga-mi-as trombonu’ in savarina lu’ ma-sa! Hai sa chemam sashii sa colonizeze, ca io m-am saturat sa tat iau bote de cioban la oaie!” Asa ca or mers pe la lacu’ Constantz, or loat cei mai derbedei sashi de prin crajme si i-or stramutat la granitza imperiului (mi se pare ca erau si in plina migratie slava peste Carpati, sh ungurilor le trebuia un tampon cu aripioare intre Imperiul Magyar si barbarii de olteni fierbinti) – si uite asa sibienii s-or trezit cu hotii aia de sashi acolo, care le-or furat tot: disciplina muncii, seriozitatea cuvantului dat, patentul de la motoarele BMW si prototipul de Messerschmidt 109, planurile pentru U-Boot-uri si schitele pentru Airbus 380. Sau 360. In fine.

2. Or ajuns ungurii pe la Sibiu, dupa betia aia de la Satu Mare, saunele de la Tăjnad sh grasunele din Bistrita, ii durea capu’, le era rău, da’ rău-rău-rău, se simteau violati, si or văst sibienii. S-or uitat luuuung la ei, dupa aia s-or uitat la ei insisi, apai iara lung la sibieni, si or zis: “Da ba Korci, da tie-ti traba, ca ungur, sibienii ăştia?” La care Piszta, scarbit, o zis: “Ba Ionci, nu ba, face-mi-as limonada din cât de acri is astia! Uita-te la ei! Hai mai bine să aducem neshte sashi betivi acilea, ca la aia le e indiferent!” Si asa Sibiul a scapat de unguri, da’ o dat de sashi, care le-or furat tot: disciplina muncii, seriozitatea cuvantului dat, patentul la motoarele BMW si prototipul de Messerschmidt 109, planurile pentru U-Boot-uri si schitele pentru Airbus 380. Sau 360.

Ca sa va dati un pic seama despre ce e vorba, si de ce nu le-o trebuit la unguroaice sibieni: in frumosul sat-orash Salistea Sibiului, unu’ s-o gandit sa isi faca benzinarie. Amu vreo 10 ani. Sa ia toate ARO-urile alora de are oi multe benzina de la el. Laudabil, veti zice voi. Najpa, o zis alt crescator de oi. Si a inceput sa isi faca si el benzinarie, da’ vizavi dă iel. Primu’ o zis: “I beg your pardon??? Pai ala din Tilisca ma concură iel pă mine?” Sh zaaaang!!! Sh-o mai trantit o benzinarie, da pe cealalta parte a drumului, atza in fatza lu’ ala, lu’ competitoru’. Amu al doilea – ghiciti ce o facut??? Exact. Si-o trantit sh el inca o benzinarie, da’ vizavi de primu.

Astfel, cine ajunge pe la Salistea Sibiului, poate admira 4 benzinarii pe 500 de metri de pustietate, doo de o parte a drumului, alte doo pe cealalta parte, si pe fiecare parte e cate un EUROIL si cate un ARAL. Si aici e cel mai eftin combustibil din partea asta a lumii crestine si curvare sh betivane. Io am mers cu ocazie cu tirishti care veneau cu 60 la ora de la Cluj ca sa le ajunga gazu’ pana la Saliste, sa alimenteze de-acolo, ca la 900 de litre cat ia un tirist, se cunoajte, taica!

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 8 comments

  1. rwe Reply

    bre’ man! ideea e ca amandoi sunt tiliscani de orijine, iar in Tili e la moda sa faci U ce are si vecinu-vezi casele din tili…oameni mandri, care in loc de caruta in sura aveau Frontera (amu’ s’au mai schimbat masinile, nujtiu care mai e la moda acolo) dar harnici, gospodari, de buna credinta, si destul de apigi la manie :)) cam acid articolul, dar na …
    = cat despre benzina aia ieftina ca braga = s’au dus timpurile alea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *