Bună ziua, reprezint un grup de pensionari în sandale care nu au mai putut dormi în nici o noapte de festival din cauza muzicii! Asta după ce am băut vreo 3 Red Bull, 2 Coca Cola și două cafele în fiecare seară.

Pentru că doctorii mi-au recomandat să experimentez cât de multe (oricum, nu mai am voie să experimentez chestii pe lângă toaletele femeilor), anul ăsta am răspuns amabilității nemaivăzute a celor de la Samsung România (site de mobile | Facebook), care au lovit în blogger cu două invitații la Untold. Așa că iată-ne, eu și nievasta, direct acolo-n Parcul Mare și Central, chitiți să dublăm media de vârstă a festivalierilor.

Primul meu Untold.

Să-ncepem cu concluzia: băi, a fost fain. Am întinerit 10 ani, m-am simțit iar ca la 55.

Tot parcul era gătit ca o Miss America. Și era plin de oameni tineri și frumoși și gătiți și nebuni; genul meu de oameni. Și un du-te vino ca la mare, la Costinești, de pe vremuri.

Și foarte, foarte multe fete frumoase.

Puteai zbura cu parașuta…

…te puteai da cu linghișpilu‘…

…te puteai poza cu omuleții verzi care au atacat Ucraina…

…puteai primi o perfuzie de shoturi…

…sau o vodcă cinstită…

…puteai asculta muzică aiurea-n tramvai…

…puteai păpa de toate (după ce le-am făcut reclamă, Home Garden s-a extins, ceva de speriat!)…

Și puteai întâlni oameni de toate felurile și soiurile, inclusiv pe cei din tribul lu’ nevastă-mea: oșenii.

Samsung #UnboxYourStory

Așadar: coadă mare la standul Samsung. Ne-am înscris cu nume, prOnume și ADN la domnișoarele alea care făceau înscrierile, am revenit peste o oră (când am considerat că ne vine rândul) dar rândul ni se pierduse.

Așa că am revenit în altă zi la cutia neagră.


Vă dați seama ce avion uriaș trebuie pentru o asemenea cutie neagră?

Am intrat cu jumătatea mea mai bună în ceea ce părea a fi un escape room.


N-am avut flori de iris la mine, așa că am improvizat


De fapt, era vorba de irisul de pe perete


Aici, nievasta o zis că trebuie să-mi dea două palme, că așa e jocul

Am trecut cu bine de toate probele, ascultând fidel de ce-mi ordonase nievasta (așa e jocul, no, să faci ce zice ea mereu!), și am ajuns la ultima: să cânți la o harpă de lasere! Laser, frate.


Am remixat ”cine-a pus Untoldu-n drum”, a ieșit impecabil

Și, după atâtea harfe, jbeng! Dintr-o găletușă electrică, iese, măreț și erect, Samsung Galaxy S8, vârful de gamă al coreenilor.


Fata asta drăguțică o râs incontrolabil și nu m-o crezut când i-am zis ce nume are blogul pe care-i va apărea poza

Mno, cu S8 ăsta te poți juca și apăsa pe ecran. Eu am apăsat direct pe limbuța tânărului care fusese înaintea noastră și-și pusese fățuca wallpaper.

Mno, ne-am jucat și am butonat ca maimuțele, atâta cât s-o putut; dar veneau ceilalți din urmă și am părăsit incinta. Ce pot să vă zic sută la sută este că face niște poze demențiale – Hoinaru, cu care m-am reunit la festival, a tras niște cadre mortale (LE: a scris mai multe și despre S8).

Mno, la plecare am primit fiecare câte o șepcălie din asta roză care strălucea noaptea.


De atunci nu ne-am mai rătăcit, că luminam în jur de zici că eram farul de la Sulina


Și am primit și o brățară, pe care nievasta și-o pus-o pe mâna cu care poartă Kalashnikovul

Concertul lui Armin van Buuren

Puhoi de lume, intrările închise, oameni care stau pe trepte, țopăieli de și-or rupt oamenii condurii. O luat foc stadionul (vorbim la figurat, din fericire), zici că se eliberase o armată de orci. Eu am rămas mască când am văzut că Armin schimba piesele fără ca măcar să atingă pupitrul ala, zici că era telechinezic!


Gurile rele au și zis că, de fapt, în backstage remixa formația Milli Vanili

Cam nici un DJ nu o avut atâtea lasere si jocuri de lumini cate o avut Armin; și se vorbește că ar fi cerut expres ca volumul la concertul lui să fie mai tare cu 30% decât al celorlalți, pentru că el e bossu’ la șefi.

La un moment dat, o scos drapelul României și l-o fluturat! Lumea – în delir, 63.000 de oameni au înnebunit pe loc; si peste 20.000 de femei au rămas imediat gravide pe stadion, că Primăria Cluj s-a și hotărât instant să mai facă un festival peste 9 luni, că așa e la noi la Cluj, nu mai ai voie să naști bebelușul fără un festival internațional la cap.

Lumea a tot așteptat un remix la Jaga-Jaga sau măcar să apare Floricica Dansatoarea, dar a fost în zadar. Armin a mai bătut un record: 63000 de oameni nu au mers la pișu timp de 4 ore. Mare lucru! Mare.

Și am stat până ne-a orbit dimineața.

Mno… am ieșit afară, unde pe unii i-a doborât noaptea. Ce trebuie să știți, însă, este faptul că nu am văzut pe nimeni rupt în gură de să nu se mai poată ține pe picioare; deci #respect din punctul ăsta de vedere, bravo, copii!

Am întâlnit, însă, niște fete, dar n-am întrebat dacă erau la reducere.

Cam ăsta o fost Untoldul pentru mine. Poate mă mobilizez să fac și un filmuleț cu ce am văzut pe acolo, dar nu cred că reușesc mâine seară, că tre’ să merg să-i iau Gropărelului un pat mai mare, că azi-mâine aduce o fată acasă și nu ne putem face de râs; și asta înseamnă umblat cu nievastă-mea la toate magazinele de mobilă din oraș și venit acasă rupt de oboseală (apropos, dacă știți ceva magazine, sau aveți experiență, ziceți!)

PS: Și… de-abia aștept să mă duc cu fiu-meu la Untold, peste câțiva ani, sănătoși să fim.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 6 comments

 1. Nemultumitu' Reply

  Frumos ! Am impresia ca voi, la Cluj, sunteti cu 200 de ani avans fata de sud…

 2. mac gregor Reply

  are dreptate groparu.

  de fapt chestia e ca Transilvania ramane pe loc, numai ca partea de tara condusa de PSD se scufunda…

 3. Bula Reply

  Aveti si voi un mare magazin de mobila nemteasca, in Floresti, cum o iei pe Cetatii.
  (nu la cetate, la fete, ca aia nu mai e 🙁 )

 4. CJ01B0K Reply

  Păi că să nu vă custre munoştinţa că stricați bunatate de medie de vârstă – puteați să-l introduceți pe Gropărel în lumea bună a muzicii de club.

 5. remus Reply

  Gropare, tata, io am fost in fata scenei. si anu asta si anu trecut. cu mine s-a inchis arminu’ dimineata, asa mai tarziu. iti dau poze daca vrei. Anu asta mia slabut, dar de anu trecut, am pe GoPro domnisoare cu nurii la vedere, bikini suspendati in bete… Anu asta o fost liniste la capitolul asta.
  Iti zic io, in fata scenei e the real deal.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *