– Nu aici, zice avocatul. Aici e partea unde trebuie să vadă contribuabilii că sistemul s-a schimbat. Aici e partea pentru fazani.

Partea pentru fazanii de contribuabili, cum îi zice Cosmin Suciu, era cu termopane, gresie, inox și marmură din aia scumpă. Vorbeai prin microfon cu polițistul de serviciu, care era foarte amabil și serviabil în spatele geamului de siguranță curat ca o medalie.
– Noi vom merge prin spate.

Înconjurăm clădirea veche de 200 de ani și dăm de o ușă din alt secol care se deschide cu greu într-un hol fără lumină. Un miros de parchet învechit ne izbește nările, în tandem cu pereții insalubri, scorojiți de la igrasie și, probabil, invadați de ciuperci. Aproape că folosim lanternele de la telefon ca să găsim scările.
– Aici e locul unde ne desfășurăm noi, avocații, activitatea. Ce ai văzut tu, la partea pentru contribuabili, e poleială. Aici e adevărata Poliție. Suntem în sectorul 1, la 2 pași de toți baștanii din București, și nu s-or mai băgat aici bani de zeci și zeci de ani.
– Îmi trebuie să-mi spăl fețișoara și să fac un pipilică, zic.
– Mergi la toaletă. Aici.

Intru-n toaleta, unde tronul nu avea colac, faianța era pușcată și oglinda soioasă, unde dau de acest anunț lipit, probabil, de o colegă de-a lor.


(click pentru mărire)

– Ce te uiți așa? zice avocatul. Le-au schimbat uniformele acuma de curând cu unele de material ieftin, care se îmbâcsește imediat. O mai dat iarăși careva de prin minister un tun pentru partid. Poți să faci 10 dușuri pe zi, pe căldurile astea, ca bărbat tot vei fi ca de la coasă.
– ‘ai de mine, zic.
– Da… în fine, ești gata? Hai că trebuie să dăm declarația aia odată.

Da, sunt în al șaselea an de proces pentru un amărât de plagiat, și nebunia continuă. Asta era anul trecut…

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 2 comments

  1. Nemultumitu' Reply

    Acum inteleg de ce don’ general oprea (da, cu o de la zero) isi comandase jacuzi pentru biuro …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *