Îl mai țineți minte pe premierul Emil Boc, cel bătăios și cu cuvintele mereu la el, care scăpa țara de criză? Cel care, la o vizită prin Ilfov după tăierea salariilor, a fost primul om politic care s-a dus către protestatarii care scandau lozinci împotriva lui*, și aceștia au fugit mâncând pământul, deși erau niște malaci tatuați de prin firme de pază?

Ei, între timp, premierul Boc a revenit la Cluj, după ce finul lui șpăgar Apostu a făcut niște facultate la Gherla, și conduce de atunci orașul cu bune, cu nebune și cu rele. Între acestea, groapa de gunoi a orașului – o problemă atâta de groasă și de mirositoare, că nici cei mai jmekeri funcționari publici nu au putut-o rezolva (nici parfuma, de altfel).

Despre ce este vorba în situația de față? Păi, un tânăr dorea să arunce niște spărturi rămase după renovarea locuinței. Pentru că sistemul pus la punct lucrează (după cum scrie chiar el) românește, deci împotriva cetățeanului, tânărul s-a plâns pe atotputernicul Facebook despre aventura scăpării de moloz, citiți pe îndelete:

https://www.facebook.com/gedorin/posts/2291169040934381?__xts__[0]=68.ARAriL5I7XSy9TetIAh8MODNvWYd4e-07vuv2Z7ao-mQnVc90YcR1Lz6Ic1YXvWLICgWy_dVlBwH2hZbdyUUdB-VN47Y9neSobKkSxKGZu3p5iF8qGHJYkn0juPc9ZboN0OAE0JhDO51EhBThLpf5UKhr9oh47b57h4nehvkXj-PexbZDxRt4ULGuzclh7_ylAGpKRM3M_VrLLc5&__tn__=-R

Plângerea ajunge la ședința de Consiliu Local, unde tânărul este invitat să susțină ce a afirmat. Ei bine, urmăriți cum primarul Boc șterge pe jos cu el (min. 48:05):
– e vina ta că nu știi regulile,
– trebuia să faci cerere acum 30 de zile,
– n-ai nici o dovadă,
– dacă minți,
– n-ai procedat bine,
– ești pus pe scandal, etc. etc.

În cel mai pur stil stalinistoid. Totul pentru a nu recunoaște public că da, băi, poate există undeva un glitch în Matrix și sistemul de salubrizare este ca umanitatea, adică imperfect.

Nu mă înțelegeți greșit, nu sunt hater degeaba, am lăudat primăria când a fost cazul, autobuzele circulă binișor, festivalurile sunt festivaluri, se sapă la metrou (sau se va începe, cel puțin; în maxim 20 de ani), lumea e cât de cât mulțumită de felul în care este administrat orașul (mai puțin cei din Pata Rât sau Bună Ziua), că de-aia tot iese primar același om, dar atitudinea asta alunecoasă față de contribuabil nu îi face cinste primarului. Ar fi fost mult mai onest din partea sa să promită că va investiga, nu să o dea cotită în halul ăsta.

Iar tânărul sper că s-a învățat minte ca atunci când mai merge să vorbească cu oameni politici să facă bine să-și pregătească discursul pentru absolut orice întorsătură poate avea discuția, pentru că politicienii ăștia au un dar aparte și șerpesc de a te copleși cu argumente false atunci când tolba cu argumente logice este goală.

Și asta vă sună și vouă și-mi sună și mie.

* Dacă nu mă înșeală memoria, al doilea om care a ieșit în calea protestatarilor a fost Băse’, care a ieșit să discute cu fermierii nemulțumiți de întârzierea subvențiilor, iar al treilea a fost Iohannis, ieșit la mitingul cu Floricica Dansatoarea de pe vremea lui Grindeanu, iar televiziunile de spălat pe creier puțin de votant pesedist s-au grăbit imediat să titreze că Iohannis s-a dus să râdă de ei (adevărul e că zâmbetul de om încurcat al lui Klaus zici că este clonă chinezească de rânjet arogant).

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 17 comments

 1. Radu Reply

  Îl ai oare la contacte pe Dorin? Că sa ii sugeram o idee:
  Că din ce știu, cel puțin la orange poti vedea o lista de apeluri, cat au durat, etc. Eu as scoate lista aceea, și cu informațiile legate de numerele care cred că sunt valide la bratner, și le-aș trimite la domnu primar și i-aș bate obrazul un pic. Că cu dinastea îți pierzi credibilitatea in oras

  • Groparu Nemernic Reply

   S-a cam răsuflat treaba, au trecut 3 săptămâni. Și știi ce va zice Boc, nu? ”De unde știu că tu nu ai făcut lista asta în fotoșop?”

 2. Kopa_Kopan Reply

  Astea sunt fleacuri, cum merge constructia metroului? 🙂

 3. Paul Severin Reply

  Deci domnul primar cere sa facem o cerere scrisa, sa o inregistram la registratura Bratner, sa asteptam 30 de zile sa ne raspunda, apoi sa mergem la dansul sa ii demonstram ca nu ne-a raspuns. Timp in care stam cu gunoiul in living.

 4. mac gregor Reply

  Tu esti din Cluj. Deci cand incepe constructia metroului, e rugam frumos sa faci poze si sa ne tii la curent.

 5. Remus Reply

  intodeauna exista si alte solutii (finale, staliniste, hitleriste).
  Pui betonul in saci, noaptea fix in marginea intersectiei, cat sa incurce masina de gunoi sa intre sa ridice pubelele.
  Lasi si numarul tau de telefon, ca sa stie politia maidaneza cui sa ii dea amenda. Sau numarul vecinului pe care ai pica. Nu conteaza, ideea e ca tre sa faci ceva ca sa atragi atentia.

 6. Remus Reply

  Pe mine ma frapeaza faptul ca acum 3 ani, lui BOCPOC i-a fost oferit drumul din cartierul nostru (STR. voronet) pe tava. ia-l ba nene, baga un asfalt etc.
  BOCPOC a refuzat.
  Acum cateva luni, BOCPOC anunta noul parc al clujului, FIX cu access de pe strada Voronet, care surpriza, este fix privata, fix asfaltata cu 1,5 mil de euro de noi, cartierenii.
  Intreabare, punem bariere cu sarma ghimpata, sau tancurile ca sa blocam drumul & accesul clujenilor la noul parc?
  Cred ca BOCPOC ranjeste putin la strada noastra, asfaltata, cu fundatie de un metru, cu retea fibra optica si in curand iluminat public, cu stalpi cumparat la pret normal.
  Da nu i-o dam!!!

 7. Remus Reply

  pai situatia e simpla, daca le iau trebe sa si investeasca in ele, adica stii tu, tre sa ia din bugetul de la metrou si sa dea la sarakii din cartier, apoi drumu’ ala trebe si curatat, spalat bla bla.
  Dar ei au o strategie simpla si zic, bun, tu fraier care iti faci casa prin credite, la receptie tre sa ai asfalt in fata curtii. altfel p888a receptie.

  La final vine primaria si zice, faina strada, puteti sa ne-o donati noua.

  In cazul nostru, cand au vazut ca or bagat fraierii bani in drum, ar vrea sa il primeasca donatie de la noi. Dar o sa primeasca doar access la barierele pe care le vom monta si sa vina sa vada cum se manageuieste eficient un cartier.

  • Andu Reply

   In autorizatia de constructie data se mentioneaza de catre constructor ca face si drum de acces asfaltat, si uneori mentioneaza ca va fi donat primariei.
   Oamenii isi cumpara apartamentele/casele si constructorul nu mai face drumul (ca doar nu incepe cu facutul drumului inainte de a face case/blocuri).
   Apoi se mira oamenii ca primaria nu vrea sa-l preia….
   (3 cazuri in Floresti, cu drumuri de servitute in zona Porii)

 8. Adrian Reply

  Politicienii romani nu au clasa. La ce sa te astepti? La inteligenta, intelegere sau bunavointa?
  Neah.
  Politicianului roman nu-i pasa de tine. Nu-i pasa de orasul tau. Nu-i pasa de problemele tale. Politicianul roman nu da doua cepe degerate pe tine.
  Sigurul lucru de care-i pasa politicianului roman este el insusi, pozitia lui, masina lui, amanta lui, micile intrigi de birou si pozitia lui in aceasta ierarhie, contul lui bancar, imaginea lui si daca va fi reales.

  Mai sunt unii naivi care cred in rahatul mancat zilnic de politicienii romani la TV. LOL. Politicianul roman cinstit/patriot/performant in secolul 21 e mai rar decat unicornul.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *