Nu v-ați pierdut mințile după cât v-am bătut la cap cu Usturoiul, da?

echipa
Cea mai nebună echipă. Pe bune

Am primit vreo 100 de tag-uri pe Facebook aseară. Încă vreo 100 azi. Urmează să-mi petrec week-end-ul răspunzînd la mesaje.

Nu am apucat să fac un slideshow cu poze de la making of înainte de începerea filmului, așa cum îmi propusesem, nu am apucat să stau de vorbă cu fiecare invitat, prieten, spectator în parte, așa cum mi-aș fi dorit, nu am apucat să țin locuri pentru toată lumea care a jucat în film (rușinică, Gropare!), nu am publicat nimic pe FB și Twitter din contul filmului la difuzare, nu am menționat sponsorii (Complexul Hotelier Severus din Zălau, Tiparo, Polus, PepsiCo, Ursus, TNT, Primăria Cluj, nu am asigurat locuri pentru presă, ce mai! Imi mai pot imputa un miliard de lucruri, nu si că filmul nu a fost un succes.

Și a fost bine. Ca un plasture pe rană.
Luciano

Se pare că am stabilit un record de audiență la Casa TIFF.

poza
Foto document: în stânga jos, mama gropărească

Pentru un film făcut pe genunchi, eu zic că nu e foarte rău. Nu știu cât mai poate ajuta, dar dacă doriți să-l (re)vedeți, scrieți-le la TIFF să ne mai difuzeze o tură, într-un cinematograf cumsecade, poate reușim! Daca nu, așteptați până la Comedy Cluj. Sau până la lansarea în cinematografe, care sperăm să aibă loc anul ăsta. Deocamdată, nu ne putem permite să-l punem la pay-per-view pe Internet, încă învăț cu ce se mănâncă industria asta și știu că e destul de nociv pentru film să facem asta. Și cam prea multe destine atârnă de succesul lui ca să o dau în bară!

Pentru cei care ați deschis mai târziu calculatoarele: Filmul Usturoi – dați și voi un Like pe FaceBook, un follow pe Twitter, iar pentru donații folosiți cu încredere PayPal și conturile
RON – RO91BTRLRONCRT00K2458901
EUR – RO49BTRLEURCRT00K2458902.
Banii nu intră în buzunarul meu sau al lui Lucian Alexandrescu, regizorul, ci pentru a ne trimite filmul la festivaluri (din ianuarie am cheltuit cam 200 EUR/lună în scopul ăsta) și a ne plăti actorii – unii dintre ei chiar depind de mărunțișul pe care-l putem noi da.

MULȚUMIM fierbinte tuturor celor care ne-au fost alături! Ne cerem iertare cu plecăciune celor care nu au mai avut loc să intre la proiecție – nu am avut absolut nici un fel de control asupra locației alese, și pe noi ne-a frustrat faptul că nu au fost locuri suficiente. Sincer? Nu ne așteptam să fie așa de multă lume. Încercăm să ne revanșăm turele viitoare!

Mulțumesc, Flavia, din suflet. Știe ea care Flavia:)

Hai să ne revedem cu bine! Și să miroasă a cârnați, să moară toți vampirii! Vă pupă și vă iubește Radu “Groparu”, scenarist, producător și pizza delivery boy la filmul Usturoi.

Eu, nu altu'
PS: Tura viitoare când mai pun un tricou strâns pe mine, o să am grijă să mai dau jos din burtă, că am un buric cât un palaneț.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 19 comments

 1. Bucătarul leneș Reply

  Lasă buricul și palanețul și chestiile irelevante. La cât m-a chinuit onorata clientelă azi, mai că mai vreau o doză, conform instrucțiunilor, deși nu-i luni. 🙂

 2. Marko Reply

  Tăt tăt tăt ai fost emoționat țucu-te-aș 🙂 Foarte tare o ieșit…. Felicitări !!

 3. Groparu Nemernic Reply

  @ Bucatarul leneș: multumim pentru cuvintele frumoase!
  @ Marko: cine n-ar fi fost? A fost mai palpitant ca prima data cand am facut sex – mai ales ca la mine nu a existat prima oara, am facut direct a doua oara.

 4. Zamfirescu C Reply

  Il astept la Bucuresti si vreau sa platesc si bilet pentru vizionare. Dar daca ma gandesc bine , o parte din banii de bilet se duc catre Institutul Cinematografic Roman( sau cum se numeste el), care v-a acordat , sunt convins, un suport total in productia acestui film. Asa ca .. voi face o mica donatie.

 5. Groparu Nemernic Reply

  @ Zamfirescu: practic, ca incepator ai mai multe sanse sa mori de infarct in timp ce mergi sa-ti incasezi biletul castigator de loterie decat sa primesti bani de la CNC. Cam asta e tristul adevar, asa cum vad ca-l cunosti si tu.
  Multumim foarte frumos pentru donatie!

 6. Zamfirescu C Reply

  Nu cunosc in detaliu ce se intampla la CNC. E doar adevarul legat de cam toate domeniile din Romania , indiferent ca se numeste film, educatie, sport, etc. Ca o completare .. acum toata lumea o admira pe Simona Halep, dar cate dintre institutiile statului au sprijinit-o cu adevarat la inceput (in special FRT, Ministerul Sporturilor, etc. )? E bine ca reprezinta Romania acum.. Iti doresc mult succes. Daca nu la Cannes, macar la Berlin sau Venetia 🙂

 7. brusti Reply

  gropare ne-am simtit foarte bine aseara toti cei care am vazut filmul, ii unul din cele mai bune filme pe care le-am vazut

  acum apare o problema, cei care vrem sa revedem filmul cand putem sa facem asta eventual sa il vada si prietenii carora l-am laudat atata? pe torente inca nu cred ca a aparut ase ca is curios, pe cand il vedem pe marele ecran?

 8. Bogdan Reply

  Gropare, Usturoi(ul) e asteptat si la Brasov cu mult entuziasm :mrgreen:

 9. diana Reply

  Așeeee dară! Mai pune “usturoi” pe rană petru noi care nu am apucat să îl vedem. No lasă, numa` lasă… P.s. Săru` mâna! tati, mama lu` Groparu`!

 10. Bula Reply

  Felicitari pentru usturoi !
  Adica pentru cel primit amintire la iesire . . . 😉
  Mi-a placut filmul tau, chiar daca am vazut doar jumatate din el (jumatatea de jos a ecranului), fiindca inghesuiala nu a fost doar din laterala, dar si panza cortului ( 😈 ) a “colaborat”.
  Poate, data viitoare voi apuca si cealalta jumatate.

  Apropos: avand in vedere numarul spectatorilor de acum (vizionarea “0”) urmatoarea va trebui sa faci la un stadion, fiindca si sala “Florin Piersic” ar fi fost cam insuficienta . . .

  FELICITARI ! ! !

 11. Mihai din Floresti Reply

  Gropare, am mers cu nevasta, cu o nepoata si cu un prieten TIFF-ist la Usturoi, am ajuns cu 40 de minute inainte de inceperea filmului si n-am mai avut loc nici in picioare…si asteptam de doi ani sa apara filmul asta..astept o redifuzare laTIFF sau oriunde altundeva pentru a vedea filmul…

 12. Belle dImagination Reply

  Gropare, fi-ţi-ar Usturoiul câştigător de Oscar!

  Am visat că eram în India (cu fetiţa pe care nu o am) şi că aveam în bagaje pentru elevii soţiei unui prieten extrem, extrem de drag o copie Usturoiului tău.

 13. Usturoiul e BUN! ← Robert Antonescu Reply

  […] să obțină o finanțare pe care probabil că o merita (veți vedea în film de ce), după ce a scos în sfârșit capul în lume, tăvălugul s-a pornit și nimic nu a mai putut opri premiera de la București, pentru care toți […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *