Copii, vreți să vă spun o poveste cu mâna dreaptă a lui Moș Crăciun, renul Rudolf? Luați loc în jurul meu, mai puneți-mi o stacană cu vin – doar nu vă gândeați că-mi ajung 2 kile! -, mai balotați un Mac sau un sushi și beliți urechile.

După cum știți, Moș Crăciun are o întreagă gașcă de ajutoare care contribuie la marele efort de a duce tuturor copiilor din univers jucării, iphone 6 și playstation 4. Cel mai special din echipa Entreprise a lui Moş Crăciun era renul Rudolf. De ce era special? Pentru că avea un nas fosforescent care lumina ca un bec de 100 W, că nu putea şi el să facă un duş cumsecade fără să-i vadă toată Laponia hodrobelele. Din cauza asta, săracu’, și le tot căpăta peste urechi de la ceilalți reni, care nu ezitau să-l facă “Nas de bec”, “Luceanasul”, “Râtneon”, “Bornău”, “Elba Timişoara” și câte și mai câte. Ba, uneori îi mai și furau sanvișul cu tărâţe şi-i spuneau că maică-sa e o grasă.

Dar, într-o zi, Moșul plecă către Europa cu sacul plin pe așa o ceață lată se lăsă, că nu mai vedeai la 2 pași. Google maps nu-i erau de nici un ajutor, pentru că-i expirase abonamentul de date pe telefon, lanterna (încărcată cu baterii obișnuite) se stinsese demult și el nu mai vedea nici în stânga, nici în dreapta; și se temea să nu care cumva să dea peste vreun zbor low cost sau, și mai rău, peste o aeronavă prezidențială. După ce orbecăi prin cețuri de livezi, vezi că nu-i mai vezi, mai bine de-o oră, își aminti că-l are cu el pe Rudolf. Renul buclucaș își aprinse nasul și Moș Crăciun reuși, cu lumina năsoasă, să iasă la liman! Și din acel moment nimeni nu mai îndrăzni să-și bată joc de renul Rudolf, cel care a salvat Crăciunul.

Și acum urmează partea cea mai faină din toată povestea:

Concluzia pentru americani:
Nu este nimic rău în a fi diferit. Într-o bună zi, cineva va avea nevoie de abilitățile tale, tocmai acele abilităţi care te fac diferit, și vei primi locul cuvenit în societate și nimeni nu îți va mai spune nimic rău, pentru că nu vor mai îndrăzni. Tot ce-ţi trebuie este numai să ai curaj şi credinţă în forţele tale!

Concluzia pentru japonezi:
Chiar dacă ești un ciudat, tot poți reuși să faci ceva bine pentru grup.

Povestea asta e foarte pe bune.

whats-going-on-in-japan

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

  1. Andrei A. Reply

    Concluzie pentru romani:

    Daca n-ai si tu un iPhone 6 cu net cu tat, poti sa fii si Mos Craciun ca nu impresionezi pe nime.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *