– Tu muiere! Mi-l iei? o întreb. Că nu vreau să-mi cheltui banii mei de bere pe ţoale, fă-mi-l tu cadou!
– Ţâ-l iau! zâce muierea. Că e eftin.

29 lei. Cumpărat, dragoste la prima vedere, îmi venea să dorm cu el, îmi vine ca turnat.

Trimite Primăria Cluj invitaţie la presari şi bloagheri: haidaţ să ne întrunim, să ne cunoaştem! Haidam, zic eu.

În ziua cu pricina, adică marţi, mă scol dimineaţa, rupt de somn, capul greu, idei puţine. Dau cu nişte H2O pe urechi, mă fac că mă spăl pe dinţi şi-mi iau – of cors – polarul potrocaliu. Înainte de asta îmi trag pe fizic tricoul negru, operaţiune care se lasă cu o dâră de deodorant pe el. Nu-i bai, îmi zic, că e sub polar, nu se vede. Nu mă mai bărbieresc, zic, că m-am însurat, nu mai trebe să arăt a om. Îmi iau pe mine blugii stropiţi cu noroaiele Floreştiului. Am timp să mă fac cu cremă pe bocanci? Nu am, zic.

Purced la lucru. Pe la amiazi mă loveşte: băăă! Azi tre’ să merg la Primărie, la recepţie. No, zic, asta e. Las’ că nu am fost chemat acolo pentru cât de frumos sunt, ci pentru că am creier cu minte!

Mă înţeleg cu Hădean şi cu TVDeCeii să ne vedem acolo, să facem tabăra noastră (în care l-am racolat şi pe Psaico). Ajung cu o foarte mică întârziere, cazez paltonul la garderobă şi intru senin în City Plaza, în sala de protocol.

Şi-mi pică faţa.

Primarul drept, de doi metri, în costum de smoală, fercheş ca un ginere, papion la gât, frateeee! În sală toţi îmbrăcaţi la şapte ace, costume negre, parcă ieşiseră din sicrie toţi, aşa erau de arătoşi. Io – în polarul portocaliu, străluceam ca licuriciu’. Blugi stropiţi. Bocanci nefăcuţi. Tricou cu dâră (nu se vedea).

Îmi iau un pahar de şampanie, dau noroc cu primarele, îi zic “îmi cer scuze pentru ţinută, vin de la muncă!”, mă duc glonţ la Hădeni, vin şi TVDeCeii şi îi cooptez pe toţi să ne retragem în cel mai întunecat colţ din încăpere, unde continuu să mă simt ca un gunoier. Se fac bancuri la masă – “măcar dacă veneai cu vesta reflectorizantă de la ROSAL, hăhă!”, io înghit în sec. Stăm o vreme, halim un fursec. Îmi iau sushi cu carne de peşte portocaliu, suc portocaliu. Na, să fie pân’ la capăt.

După nici o oră, plecăm.

Şi amu mi-i ciudă că nu i-am zis primarelui vo două. Prima ar fi fost despre ţiganii de pe str. Coastei, ăia din postarea de luni. A doua ar fi fost “ştiţi, io am votat cu PDL şi asta e singura haină portocalie pe care o am!”, şi m-aş fi scos elegant.

Da’ mai bine că mi-am ţinut gura. Că acasă am descoperit încă una: pe un umăr aveam un epolet mic şi alb de lapte regurgitat, de când l-am ţinut pe Gropărel să râgâie.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 42 comments

 1. pericle Reply

  no… mare scofala bine ca nu ai facut ca Bula la bal mascat… toti copii deghizati in copaci, numa Bula in fizicu gol cu un dus bagat in dos. el era tot copac – curcudush

 2. erik seulean Reply

  Stii cum iti dai seama la o nunta de olteni care e mirele?
  Are cel mai nou trening.

  Ceva de genu asta ai fost si tu pe acolo:))

 3. ErRon Reply

  =)) Groparule,
  Jos palaria! =))
  Ma simt razbunata pentru toate arogantele pe care portocalii si le permit fata de noi!
  Da’ numa’ daca ai fi consumat si tu mai serios, ca pantru agenda nu ti s-a meritat!
  Epoletul e tot ce merita primaru’! 👿
  Si, lasa, nu-ti para rau, o sa mai ai ocazia sa-i spui vo doo, nu-mi vine a crede ca ti-i lasa de paguba!

 4. daniel rus Reply

  pana la urma aceasta intalnire a primarului cu bloggerii clujeni s-a inteles eronat de primar. ideea era alta, dar cine stie…poate pana in final se va face si aia. traim si vedem!

 5. konskriptor Reply

  @ Vic : Pai au incercat mo sa faca si poze, da’ n-au iesit din cauza Groparelui. Ca iel, cu polaru’ lui portocaliu, a orbit pana si blitul aparatelor, au iesit toate pozele arse. =))

 6. Piticu21 Reply

  ni ma ca sms cluj a fost de mare succes. a aflat primaria ca exista bloggeri si ca trebuie sa le dea agende ;))

 7. Latoya Bridges Reply

  @ Vic : Pai au incercat mo sa faca si poze, da’ n-au iesit din cauza Groparelui. Ca iel, cu polaru’ lui portocaliu, a orbit pana si blitul aparatelor, au iesit toate pozele arse. =))

 8. I.H.C Reply

  Foooooarte tare, las ca unii compenseaza creierul cu tzoale sa se simta importanti 😀

 9. ion ion-romanul care nu face politica Reply

  Pana te avanseaza groparelul de la soldat cu 1 epolet la major cu 2 afla si primaru ca nu te ai facut portocaliu de dragul lui. =))

 10. ba_laura Reply

  mihai, intotdeauna se gaseste cate-un colectionar nebun ;;)
  iar daca nu, o da la juma’ pret … si tot e o afacere, ca sper ca nu i-o luat primarele bani pe dansa :p

 11. Mortyse Reply

  Groparu decorat cu distinctia de merit “TATA EROINA” =)) Trebuia sa-ti dea si primarele un scutec acolo…

 12. ametistul Reply

  deh Gropare doara trebuiau oameni sa se gateasca pt ca nah stiau ca participi tu 😀
  asta cu potrivirea se mai intampla.

 13. horatiu Reply

  Gropare, vis-a-vis de epolet sa vezi ce te asteapta: a meu broscoi( 5 primaveri batute pe muche), ii zace azi lu masa: mami, ma lasi sa ma uit la desene sau trag un part? Noroc ca eram in bucatarie ca m-am inecat de cum m-o pufnit rasu’

 14. mima Reply

  Eram convinsa ca, o data ajuns la receptie, constati ca, pe anul asta, in punga portocalie cu agende mai era si cate un polar portocaliu, marimea M, luat pe protocol la 29 RON bucata. 🙂

 15. windwhisperer Reply

  nooo, frumos mi-s, destept mi-s….
  ohhhh ……si melcu’ tzushtiii 🙂
  zicandu-va : An nou cu multe bucurii si surprise :):)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *