Cică dacă vrei să știi cît de buni gospodari sunt oamenii dintr-o familie, verifică-le baia și mini-farmacia (vă rog să nu faceți asta la mine acasă, cred că numai în cuptor nu ținem medicamente, ceaiuri tibetane și uleiuri esențiale).

Iar dacă vrei să știi cât mai multe despre locuitorii unui oraș, du-te în cimitir și vezi cât de bine își îngrijesc morții. Bine, în mărețul Ardeal s-ar putea să fii chiar dezamăgit, asta e – morții cu morții, viii cu viile, așa a a fost mereu.

Cimitirul despre care vă scriu acuma e o oază de liniște unde poți afla lucruri intersante despre foștii cetățeni ai urbei. L-am descoperit când căutam zone fără claxoane în care să-mi plimb Gropărica în marsupiu, și chiar și acuma mergem regulat pe acolo, deși știți ce greu o opresc din țopăit pe morminte?

Și zilele trecute am văzut ceva foaaaarte interesant: se săpase o gropiță pentru un viitor locatar permanent într-o criptă deja locuită de cineva.

Și, în groapa proaspăt săpată, am văzut chestia.

Se vede? Stați că vă mai pun o fotografie făcută mai de aproape:

Da, ce se vede deasupra frunzelor pare a fi un os uman, nu știu de la ce parte a corpului (posibil chiar de la creier, cine știe!), că nu l-am luat în mână, dimpotrivă, m-am tirat cu viteza a șaișpea. Ce mi-a plăcut este că groapa e destul de superficială, cred că tovarășii mei gropari au dat cu lopata până au găsit primul ciolănaș, apoi au dat bir cu fugiții.

De aia zic, în cimitire poți învăța lucruri foarte interesante despre locuitorii unui oraș, poți găsi chiar și oase de la creier dacă ai un pic de noroc.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 1 comments

  1. MihaiA Reply

    Alinuta nu a fost aici !

    Altfel se auzea legendarul “taci si sapa!”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *