Mai țineți minte anul de grație 2016? Mai țineți minte ce liniște domnea peste România? Băsescu nu mai ieșea din cârciumi, pe obraznicul de Ponta nu-l mai băga nimeni în seamă, pe meteoritul politic Dragnea (de care ați cam uitat acum, #reziștilor!) încă nu dădea nimeni doi bani…


Marele patriot și om de stat care acum vrea să dizolve PSD-ul

…iar președintele făcea ce face el cel mai bine, adică exersa misterioasa tehnică buddhistă a tăcerii. Aveam aproape zero dezbatere politică, zero linșaj mediatic, pe noii miniștri nu-i chema nimeni prin platourile televiziunilor de partid pentru că abordarea generală era ”ne facem că ei nu există”, nu tu Nicolicea, Codrin Ștefănescu, Cătălin Iordache, Olguța Vasilescu, Cătălin Rădulescu, ce mai, lumea își vedea de treabă, și parcă eram și noi mai tineri.


Și voi vă gândiți la testicol de țap când auziți sintagma ”guvernarea PSD”?

Și acum s-a răscolit iarăși rahatul, după trei guverne în trei ani, după tone de rahat aruncate în capul nostru, după sfidări, jigniri, înjurături, referendumuri, Bacalbașa, proteste, frustrări, deznădejdi, imigrări, ce mai, după ce a picat în sfârșit guvernarea pesedistă și urmează să dispară în groapa de biogaz a istoriei. Acum e plin din nou Internetul de zoaie, se trage cu mitraliera de rahat în tot ce mișcă, se desfac prietenii și sughiță mame nevinovate de zici că suntem la balamucul de maimuțe: de ce nu intrați la guvernare, băi usereilor, cu cine să intrăm, băi useliștilor, nu vi-i rușine cu Dan Barna ăla al vostru, dar vouă nu vă este cu Șică Mandolină?! Lașilor, mai bine laș decât hoț etc. etc. etc.

Vinerea asta, într-un moment de rătăcire, mi-am reinstalat Facebook pe telefon. Am rezistat trei zile, intrând sporadic și văzând viermuiala politică de acolo. Tocmai am șters din nou aplicația, sper că pentru cât mai multă vreme. Rămân cu Quora și Twitter și Pinterest și Instagram. Și la știri oricum nu mă prea uit, că cine naiba mai are vreme cu atâtea teme la clasa a treia pentru Gropărel și atâtea cântece de cântat ca să adoarmă Gropărica seara. Asta e, pe Facebook o să intru mai rar, de pe computer.

Și acum, fără Facebook pe telefon, ce să vă zic, parcă-s pe vremea tehnocraților, scandaluri mai rare, nu mă mai ajunge rahatul politic, oricum știu cu cine votez; iar de certat nu mă mai cert cu nimeni, că uneori și mie-mi pușcă câte-o venă când văd ce aberații pot scoate câte unii în spațiul virtual, sunt mult mai liniștit, ba chiar aseară mi-am pus singur prosopul la uscat, nu l-am mai lăsat pe pat, sunt alt om, ce mai.

Written by Groparu Nemernic

Nascut din spermatozoizi campioni... cred.

This article has 4 comments

  1. DC Reply

    E interesant ca, dupa 30 de 《i》cum_naiba_s-o_numi_perioada_asta《/i》, partidul asta abia infiintat si al sau candidat abia aparut in politica sunt cauza tuturor nenorocirilor si o imensa amenintare pentru viitor, iar bajetii care ne-au fecundat in toate felurile devin (iarasi) solutia si salvarea noastra.

  2. DC Reply

    Erata: semnele alea ciudate se doreau tag-uri html, ca sa scrie italic; nu am stiut ca nu tine smecheria asta 😀

  3. Andu YY Reply

    cat p’aci sa nu te cred gropare, dar cand la final ai marturisit ca ai pus prosopul la uscat, gata, mi-am zis , asa e , ti-e dor de liniste, ha -hi -ha 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *